Zápasové menu

Litoměřičtí nastoupili ke svému druhému domácímu utkání v letošní sezóně. Povzbuzeni výhrou na ledě Hvězdy Praha se tentokrát střetli se silným mužstvem Letců z Letňan. Hosté šli velmi brzy do vedení, ale domácí dokázali v prostřední části srovnat a ve třetí dokonce rozhodnout zásluhou Kauschitze. Obětavým výkonem v závěru zápasu nakonec dokázali udržet těsný výsledek a připsali si další tři body za výhru 3:2.

3.

3:2

0:1, 2:1, 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Letci Letňany

Branky a nahrávky: 36. Cerman (Nenadál), 40. Chmel (Nenadál, Vacek), 44. Kauschitz (Honzajk) - 2. Gartenbach, 37. Urbánek. Vyloučení: 9:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 28:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Kácha) - Purma, Kolíček, Vacek, Chmel, Šindelář, Šikner - Nenadál, Ransdorf, Beránek, Brandejský, Rosa, Náprstek, Shchyhelski, Cerman, Honzajk, Topol, Kauschitz, Krejča.

HC Letci Letňany: Havlín (Jandera) - Boček, Kraus, Gartenbach, Uhlíř, Všetečka, Kautský, Hemr, Stojka, Kaplan, šramota, Homolka, Novák, Valder, Chvojka, Urbánek, Kafka, Jenček.

Zápas nezačal pro litoměřické juniory vůbec dobře. V první minutě putoval na trestnou lavici Purma a hosté měli poprvé výhodu přesilové hry. Tu využili hned v následující minutě. Gartenbach vystřelil z pravého kruhu a trefil mezeru mezi betony brankáře Michajlova. Krátce poté šli domácí znovu do čtyř, ale paradoxně mohli ve vlastním oslabení vyrovnat. Náprstek mířil na branku Letců, ale bekhendovým blafákem Havlína nepřekonal.

Domácí brankář si napravil chuť po rychlém gólu o několik minut později. Chvojka se objevil sám před litoměřickou brankou, ale Michajlov utěsnil všechny mezery ve svém postoji a nedovolil hostům zvýšit na dvoubrankový rozdíl. První třetina se téměř celá odehrála při nerovnovážném počtu hráčů. Celkem bylo k vidění sedm vyloučení. Domácí mohli to poslední potrestat v úvodu dvacáté minuty. Kolíčkovo vysoké nahození Havlína překvapilo, když se kotouč snesl přesně do jeho brankoviště a hostující brankář měl co dělat, aby mu zabránil přejít přes brankovou čáru.

Krátce po nástupu do druhé třetiny mohli Letci zvýšit svůj náskok. Hemr dostal puk před domácí branku, ale Michajlov se stačil přesunout a zlikvidovat jeho rychlou střelu. Na další změnu stavu došlo až ve 36. minutě a šlo znovu o přesilovkový gól. Tentokrát se však při početní převaze prosadili Litoměřičtí. Cermanova dorážka ještě gólem neskončila, ale o několik sekund dostal stejný hráč přihrávku přes brankoviště od Nenadála a u levé tyče zavěsil nad Havlínův pravý beton.

Hosté ale našli rychlou odpověď na domácí gól. Urbánek o minutu později trefil z ostrého úhlu mezeru mezi pravým betonem brankáře Michajlova a tyčí a Letci byli znovu o krok napřed. Jedenapadesát sekund před odchodem do kabin si však na přihrávku od zadního mantinelu sjel na pravý kruh domácí obránce Chmel a rychlou střelou rozvlnil letňanskou síť. Za stavu 2:2 po čtyřiceti minutách tak bylo vše stále otevřené.

Začátek závěrečné dvacetiminutovky přinesl šance na obou stranách, oba brankáři však dokázali udržet vyrovnaný stav. Radovat se mohli až domácí po situaci ze 44. minuty. Honzajk nahodil bekhendem puk od levého mantinelu před branku, kde stál nikým nehlídaný Radek Kauschitz a odkud dokázal domácí útočník pohotově poslat puk nad vyrážečku hostujícího gólmana.

Tři minuty poté se dostal do úniku hostující Valder, který byl ale tísněn obráncem Šindelářem a Michajlov jeho šanci dokázal zlikvidovat. Následně však byl zavalen oběma hráči a těžce se sbíral z ledu. K nařízenému trestnému střílení za Šindelářův obranný zákrok se už ale postavil plně připraven a forhendový blafák Valdera dokázal zastavit svým pravým betonem. Od té doby již domácí brankář dokázal zastavit všechny pokusy Letců a Litoměřičtí dokráčeli po zodpovědném a obětavém výkonu k první letošní domácí výhře po výsledku 3:2.

Ohlasy k utkání

Martin Tvrzník: HC Stadion Litoměřice

Soupeř byl hodně težký. My jsme věděli, že bude dobrý podle předchozích výsledků i předvedené hry. Myslím si, že při hře 5 na 5 jsme byli vyrovnaným, možná i lepším týmem. Dvě třetiny nás ale srážela častá vyloučení. Absolutně jsme se nemohli dostat do zápasu. V našich přesilovkách jsme ale dokázali skórovat. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že něco musíme změnit. Stáhli jsme to tedy na tři útoky a zápas jsme dotáhli do vítězného konce. Určitě bychom ale oba trenéři chtěli poděkovat celému týmu. Kluci předvedli týmový výkon, šli do toho, chtěli vyhrát a bojovali na sto procent.