Zápasové menu

Litoměřičtí junioři vstoupili do sezóny domácím duelem s kladenskými Rytíři. Utkání vyšlo lépe Středočechům, Stadion však dokázal otočit skóre na 3:1. V závěru druhé části ale Kladenští snížili a ve třetí třetině třemi brankami rozhodli o konečné dělbě bodů. Litoměřice tak podlehly Kladnu 3:5.

1.

3:5

2:1, 1:1, 0:3

HC Stadion Litoměřice - PZ Kladno

Branky a nahrávky: 12. Purma (Nenadál, Ransdorf), 13. Náprstek (Brandejský), 34. Brandejský (Náprstek) - 1. Novák (Vodička, Voráček), 38. Vodička (Butor), 47. Tlustý (Butor), 59. Vodička (Butor), 59. Šroubek (Vopravil). Vyloučení: 7:4. Využití: bez využití. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:5.

HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Kácha) - Opava, Kolíček, Vacek, Chmel, Zeman, Šindelář - Nenadál, Brandejský, Hajn, Náprstek, Votrubec, Pavlata, Honzajk, Topol, Kauschitz, Ransdorf, Purma, Krejča.

PZ Kladno: Černý (Frolík) - Voráček, Větrovec, Tlustý, Krpelán, Raclavský, Dorogiak, Novák, Butor, Vodička, Vopravil, Kadlec, Čejka, Homer, Hovsepyan, Šroubek.

Úvod utkání vyšel podstatně lépe Rytířům. Od začátku zápasu uběhlo pouhých jedenatřicet sekund, když se na litoměřickou branku řítil Novák. Hostující forvard našel mezeru mezi betony domácího brankáře a poslal Kladenské do vedení. Rychlý gól svěřence trenérů Kameše a Kindla nakopl a do poloviny prvního dějství zatlačili domácí do obranného pásma. Ti jim v tom pomohli dvěma nedovolenými zákroky, ale naštěstí pro Stadion svítil po obou přesilovkách hostů na časomíře stále stav 0:1. Ve 12. a 13. minutě předvedli litoměřičtí bleskový obrat během sedmadvaceti sekund. Nejprve využil nepřesnou rozehrávku hostů Purma, hned při dalším střídání vysunul Brandejský Náprstka, který prolétl hostující obranou a po forhendové kličce dostal svůj tým do vedení. Stav 2:1 pak vydržel až do první přestávky

Ve druhé části si po třiceti minutách hry připsali dvě velké šance Litoměřičtí. Do první se dostal Šimon Náprstek, který prolétl po levém křídle a zkusil zamířit pod horní tyč, brankář Černý ale vytěsnil jeho střelu ramenem nad branku. Druhé ohrožení kladenské branky přišlo po nahození Honzajka od modré. Černý vyrazil puk pouze nad sebe a ve snaze odpálit kotouč holí do bezpečí jen těsně minul levou tyč. Ve 34. minutě už ale došlo k další změně stavu. Náprstek získal puk za kladenskou brankou, vybruslil před Černého klec a našel u pravé tyče číhajícího Brandejského, který se se svou střelou k tyči nemýlil. Udržet dvoubrankové vedení do přestávky se domácím nepodařilo. Butor vyslal dopředu Jana Vodičku a ten poslal puk přesně do levého horního růžku litoměřické branky.

Šest minut po začátku třetí třetiny dokázali Kladenští dokonce vyrovnat. Michael Tlustý si sjel při vlastním oslabení mezi kruhy na přihrávku Butora od zadního mantinelu a bez přípravy rozvlnil síť domácí branky. Litoměřičtí přesto sahali dál alespoň po bodu. Probíhala však 59. minuta a v ní došlo k rozhodujícím okamžikům utkání. Domácí brankář Michajlov ještě dokázal vyrazit střelu Butora, ale nepokrytý Vodička už dorážel u pravé tyče do odkryté branky. Na 3:5 krátce poté upravil Šroubek, který se prosadil ze stejné situace. Stadion tak v zahajovacím utkání sezóny na body nedosáhl.