Zápasové menu

Mladší dorostenci v sobotu sehráli další utkání ELIOD ligy. Na svém ledě přivítali favoritá soutěže Ústecké Lvy. Hosté vstoupili do utkání suvereně a první třetinu vyhráli 3:0. Domácí snížili až za stavu 0:5, trefil se Minka. Slovan postupně navýšoval náskok a utkání skončilo vysokou porážkou Stadionu 2:10.

11.

2:10

0:3,1:3,1:4

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí n.L.

Branky a nahrávky: 35.Minka(Prochorenko,Kloc), 46.Domský - 6.Drha(Ozom), 9.Drha, 20.Rubeš(Amirov), 22.Tůma(Ozom,Drha), 26.Ozom(Zdvořáček,Drha), 39.Amirov, 45.Tůma, 48.Ozom(Drha), 48.Bejček(Leitner), 59.Leitner. Vyloučení: 5:7, navíc Kloc 10min OT. Využití: 0:1. V oslabení: 1:1.

HC Stadion Litoměřice: Damašek(48.Poulíček) - Krátký, Minka, Kloc, Lauko, Klepetko Jeroným, Novotný, Machala, Domský, Kolenatý, Vandas, Sadil, Prochorenko, Krejza, Hazucha, Kunc, Svoboda, Nikalayev, Daniel, Cikánek, Vízner

HC Slovan Ústí n.L.: Zvědělík - Spálenka, Loukota, Kába, Holý, Vytejček, Janíček,Hruška, Drha, Bejček, Vico, Leitner, Amirov, Rubeš, Tůma, Zdvořáček, Magasanik, Ozom.

Do utkání lépe vstoupili hosté a brankář musel hned v úvodních sekundách hasit šance ústeckých útočníku. Nedůrazná obrana však stala Litoměřice inkasovaný gól. Drha se nejlépe zorientoval před brankou a zblízka prostřelil brankáře Damaška . Poté domácí předvedli několik útočných výpadů, ale brankář Lvů byl pozorný stále si držel čisté konto. Podruhé domácí inkasovali po chybě Damaška, který ve snaze rychlé rozehrát kotouč vyjel daleko z brankoviště, ale Matěj Drha byl rychlejší, objel domácího brankáře a pohodlně zakončil do prázdné branky. Ústečtí Lvi měli v první třetině ještě další tři tutové šance, dvakrát v samostatném nájezdu neuspěl Tůma a Damašek stejného útočníka vychytal i nařízeném trestném střílení. Do konce první třetiny Stadion inkasoval ještě jednou, čtyři sekundy před koncem se do prázdné branky trefil nikým nehlídaný Rubeš.

Druhou třetinu začali hosté opět aktivněji, domácím obráncům ujel Martin Tůma a zavěsil pod horní tyčku. Domácí poté začali hrát agresivněji v útočné třetině a i brankář hostí měl o práci postaráno. Minka však z brankoviště Zvědělíka neprostřelil . Na druhé straně však opět skórovali Lvi, Zdvořáček přihrával z pravého kruhu před branku, kde svůj důraz předvedl Bořek Ozom a tečoval kotouč mezi Damaškovy betony . Domácí se prosadili v 35. minutě, Minka si pohrál se dvěma obránci a z bezprostřední blízkosti zavěsil pod horní tyčku Zvědělíkovy brány. Druhou třetinu zakončil v přesilovce Famil Amirov bekhendovou střelou pod víko a upravil na 6:1

Ani ve třetí části utkání nedokázali domácí navázat na aktivitu Lvů a Damašek kapituloval posedmé z hole Tůmy. Domský po chybě hostujícího brankáře snížil na 2:7, ale to už z pohledu Litoměřic bylo v utkání vše. Lvi ještě přidali tři branky a zaslouženě vyhráli 10:2. Nutno podotknout, že Slovan v této soutěži ještě neprohrál a bez ztráty bodů se drží na prvním místě. Stadionu patří sedmá příčka.