Zápasové menu

Litoměřice si v posledním přípravném utkání připsaly výhru proti Benátkám až po samostatných nájezdech. Skóre otevřel v 16.minutě Kryštof Kafan, domácím se povedlo srovnat ve 43.minutě zásluhou Skořepy. Díky trefám Rudovského a Mrni v nájezdech tak Stadion zvítězil 2:1.

11. kolo

1:2sn

0:1, 0:0, 1:0 - 0:1

HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 43. Skořepa (Vlach) - 16. Kafan (Šinágl, Toman), 65. Rudovský. Rozhodčí: Wagner - Holec, Kettner. . Vyloučení: 8:7. V oslabení:0:0 . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

HC Benátky nad Jizerou: Vošvrda (41. Stejskal) - Šimek, Vitásek, Ulrych, Říha, Štich, Jaroměřský, Vála, Kajínek - Jonák, Bortňák, Skalický, Klimt, Skořepa, Vlach, Kopic, Král, Jech, Liška, Chlapík, Miškovský.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Brýl) - Toman, Martinka, Žovinec, Evan, Kříž, Husák, Švaříček, Veselý - Šinágl, Slížek, Kafan, Novák, Hašek, Rudovský, Antončík, Rubeš, Mrňa, Tvrzník, Hlusička, Doležal.

První větší šanci v utkání měl domácí Daniel Skalický, který dorážel Přikrylem vyraženou střelu, avšak strážce hostující svatyně svoji menší chybu napravil a puk vyrazil do ochranné sítě. Po několika dalších příležitostech na obou stranách udeřilo v 16. minutě od Litoměřických. Šináglovu teč stačil ještě Vošvrda vykopnout betonem, ale přesně do míst, kam najížděl Kryštof Kafan, který měl jednoduchou úlohu – 0:1. S domácími inkasovaná branka příliš nezamávala a do konce první části hry byli jasně lepší m týmem. Paradoxně největší šanci poslední pětiminutovky si připsali hosté. Rudovský nedokázal usměrnit skákavý touš za záda benáteckého brankáře.

Druhou třetinu odstartovala střela litoměřického Haška, kterou Vošvrda ukryl ve své výstroji. Několika nebezpečnými střelami se připomněli také Benátečtí, ale zkušený brankář Petr Přikryl měl svůj den. Jistý byl také Vošvrda, který musel řešit nebezpečný Novákův průnik.

O přestávce před závěrečnou částí hry došlo v domácím brankovišti ke změně. Tomáše Vošvrdu nahradil Jiří Stejskal, který si brzy připsal první zákrok po střele Antončíka. Vzápětí však bylo vyrovnáno. Josef Skořepa našlápl k velkému sólu a šťastně překonal Přikryla – 1:1. Domácím narostla křídla. V následující přesilové hře měl ostře nabito obránce Říha, ale čtyři velmi nebezpečné střely buď pokryl jistý Přikryl či mířily těsně vedle. Neuspěl ani Vitásek, který měl před sebou pouze Přikryla, ale svůj pokus nasměroval mimo. Velká šance se naskytla hostům v čase 55:26. Po zákroku Kajínka na Evana dostal domácí hráč trest ve hře a před litoměřickým týmem tak stála dlouhá početní výhoda. Tu odstartovaly velké šance. Nejprve těsně minul Toman, poté na kotouč nedosáhl Mrňa. Závěr přesilové hry se hostům nepovedl. Ba co víc, sami mohli inkasovat. Tomáš Klimt ale trefil pouze Přikrylovy betony.

Jelikož šedesát minut nerozhodlo, na řadu přišly po dohodě obou týmů samostatné nájezdy. V první sérii neproměnil hostující Kafan ani domácí Král. Litoměřický Jan Rudovský byl úspěšnější a po pěkné kličce poslal svůj tým do vedení. Na druhé straně se neprosadil Kopic. Výhru hostí v nájezdech pečetila přesná Mrňova střela do horní poloviny branky – 1:2.

Ohlasy k utkání

Antonín Nečas, asistent trenéra Benátek
"Dnes jsme viděli vyrovnané utkání, čemuž odpovídá i výsledek. Byl to dobrý přípravný zápas před mistrovskou částí. Myslím si, že akorát rozhodčí udělal v samém závěru ze zápasu trochu guláš, když jsme hráli oslabení. Chtěli jsme jít do tlaku a dát vítěznou branku."

Milan Vrzal, hlavní trenér Litoměřic
"Hráli jsme defensivní hokej, který je podobný tomu, jenž chceme hrát v úvodu mistrovské části soutěže. Snažili jsme se na to připravit. Mám radost z toho, že kluci tento zápas pojali už jako soutěžní utkání, co se týká nasazení a vůle."