Zápasové menu

V dalším přípravném utkání porazili hokejisté Stadionu Litoměřice na domácím ledě Most 5:1. Domácí šli do vedení zásluhou Martina Nováka, hosté srovnali ve vlastním oslabení gólem Divíška. Po bezbrankové druhé třetině Stadion na svého soupeře v poslední části vlétl s chutí a nastřílel hned čtyři branky, čímž rozhodl o výsledku utkání.

10. kolo

5:1

1:1, 0:0, 4:0

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: 13. Novák (Žovinec, Hašek), 50. Slížek (Šinágl, Martinka), 53. Šinágl, 55. Kafan (Gerhát), 58. Slížek (Antončík) - 18. Divíšek. Vyloučení: 6:10. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl - Toman, Martinka, Evan, Žovinec, Kříž, Kolář - Švaříček, Šinágl, Slížek - Tvrzník, Novák, Hašek - Rudovský, Antončík, Rubeš - Mrňa, Gerhát, Hlusička - Kafan.

HC Most: Volke - Hranáč, Přindiš, Tomeček, Charousek, Hora, Kabeláč, Čehura, Brožovský - Tauš, Slavíček, Klíma - Nedrda, Divíšek, Kotrla - Zavřel, Bojer, Rohan - Nevyhoštěný, Böhm, Vaněk.

Do první třetiny vstoupili lépe domácí hokejisté. První šanci měl Martinka, jeho střelu však Volke s přehledem vyrazil. Litoměřice pokračovaly v náporu i nadále, ale soupeř zdatně odolával. První šance hostů přišla až v přesilové hře 5 na 3, Přindiš se dostal ke střele z mezikruží, ke štěstí domácích však bez přípravy zamířil jen vedle levé tyče. Stadion si také zkusil hru v početní výhodě a hned úspěšně. Žovincovu střelu Volke pouze vyrazil před sebe a do odkryté sítě dorážel nikým nekrytý Martin Novák. Vedení domácím dlouho nevydrželo, v 18. minutě Most srovnal ve vlastním oslabení, Jan Divíšek ujel obraně a kličkou do bekhendu překonal Přikryla.

Po přestávce mohli hosté jít do vedení, Slavíček vystihl domácí kombinaci a pokusil se o únik, ale domácí obránci jej dostihli a hostující útočník nakonec jen nahodil kotouč do pásma. Kališníci se však rychlé probudili a Volke neměl o práci nouzi. Šinágl s Rudovským však vždy mířili do výstroje mosteckého brankáře. Následně se ve velké šanci ocitl opět Rudovský, který využil zmatků v obranné pásmu hostů a dostal se tváří v tvář Volkemu. Toho si sice položil forhendovou kličkou, ale atakován jedním z beků nedokázal zavěsit.

Ve třetí třetině jasně dominoval domácí tým, Pavel Mrňa se šikovně vyhákl ze sevření Hory, objel branku, ale kotouč za záda Volkeho nedostal. Z protiútoku zahrozil Divíšek, který obral Husáka o puk na domácí modré a ujížděl sám na Přikryla. Litoměřický brankář se mu ale vrhl pod nohy a šanci zlikvidoval. Stadion se dostal do vedení v 50. minutě, kdy Šinágl našel mezi kruhy Ladislava Slížka, který bekhendem z otočky prostřelil brankáře. Most následně hrál oslabení a Litoměřice trestaly znovu, když Petr Šinágl přihrával z ostrého úhlu před branku a hostující obránce srazil puk do branky.

Do třígólového vedení šli domácí v čase 54:27, kdy Kryštof Kafan střelou mezi Volkeho betony využil další přesilovou hru Litoměřic. Další chyba hostující obrany přišla v 58. minutě, litoměřický kapitán Slížek v nájezdu 2na1 zkoušel přihrát na najíždějícího spoluhráče, mostecký obránce si však kotouč srazil do branky. Stadion tak díky třem využitým přesilovkám vyhrál nad Mostem 5:1.