Zápasové menu

Litoměřice přivítaly na domácím ledě osmé Benátky a svého soupeře od úvodních minut přehrávaly. O první zásah domácích se postaral Simon, ale hostům podařilo snížit zásluhou Pabišky. Poté domácí převzali iniciativu v zápase a svého soupeře rozstříleli třemi góly do konce první dvaceminutovky. O dva zásahy se postaral Novák se Simonem a po jedné brance přidali Mrňa, Drábek a Sobotka. Litoměřice nakonec svého sobotního soupeře porazily 7:3 a připsaly si důležité body.

47. kolo

7:3

4:1, 1:0, 2:1

HC Stadion Litoměřice - HC Benátky nad Jizerou

Branky a nahrávky: 5. Simon, 12. Simon (Mrňa, Gerhát), 16. Novák (Martinka), 17. Drábek (Procházka, Antončík), 40. Novák (Šinágl, Martinka), 44. Mrňa (Simon), 45. Sobotka (Slížek) - 11. Pabiška (Špaček), 43. Skořepa (Král), 51. Špaček (Plodek). Rozhodčí: Šír, Jílek - Čížek, Špůr. Vyloučení: 9:6, navíc Mrňa(LTM) 10min OT. Využití: 2:3. Diváci: 840. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:3.

HC Stadion Litoměřice: Hruška - Evan, Martinka, Husák, Míka, Žovinec, Drábek, Sobotka - Novák, Hašek, Šinágl - Simon, Gerhát, Mrňa - Antončík, Rubeš, Procházka - Tvrzník, Slížek, Kafan - Žálčík.

HC Benátky nad Jizerou: Blažíček (17. Stejskal) - Jaroměřský, Mrkvička, Pabiška, Říha, Vála, Niko - Klimt, Skořepa, Skalický - Špaček, Plodek, Vlach - Kopic, Král, Maďar - Vařecha, Jech, Chlapík.

Litoměřice začaly zápas s Benátkami v ostrém tempu. Při první větší šanci Hašek vystihl benátskou rozehrávku, posunul kotouč Novákovi, kterého ale hostující bek odstavil od kotouče a nepustil jej do zakončení. Nápor domácích pokračoval nadále a v 5. minutě Kalich Arena slavila první kotouč v sítí Blažíčka. Dominik Simon znovu vystihl rozehrávku hostujícího celku, kličkou se zbavil obránce a střelou švihem se trefil do pravého horního růžku. Simon s Procházkou mohli navýšit vedení hned v následující šanci. Druhý jmenovaný dostal přihrávku přes brankoviště před odkrytou klec, ale nakonec rozvlnil pouze boční síť.

Hostům se podařilo srovnat z přesilové hry. Střela Marka Pabišky od modré změnila před Hruškou směr a skončila mimo dosah domácího brankáře v pravém horním rohu. Vyrovnaný stav dlouho nevydržel. Mrňa vybojoval kotouč za brankou a nasměroval přihrávku před Blažíčka, kde číhal Dominik Simon a přesnou teči překonal brankáře Benátek. Branku v početní výhodě se podařilo vstřelit o domácím. Střelu Martinky od modré čáry sice Blažíček vyrazil před sebe, ale důrazný Martin Novák se nejlépe zorientoval v brankovišti a pohotově zasunul kotouč do odkryté branky.

Robin Blažíček opustil branku Benátek po čtvrtém inkasovaném gólu v 17. minutě. Václav Drábek dostal přihrávku na pravou stranu před brankáře a střelou pod horní tyčku rozvlnil síť benátské branky. Hosté se moc často ke kotouči nedostali a Hruška se v brance chvílemi doslova nudil. Do první velké šance se Benátky dostály v polovině druhé třetiny. Skořepa vyslal od modré tvrdou střelu, která se odrazila od zadního mantinelu přímo před Hrušku, který si pohlídal následnou dorážku mezi betony. Drábek poté byl blízko druhému gólu v utkání. Spolu s Žovincem ujeli na jediného obránce Benátek a právě od něj dostal přihrávku přes brankoviště k pravé tyči, kterou však nedokázal usměrnit do sítě.

V letošní sezóně Litoměřice nemají příliš velkou úspěšnost přesilových her. V dnešním utkání se však domácím v početní výhodě dařilo. Pátou branku Stadionu a zároveň druhý přesilovkový zásah přidal Martin Novák. Přihrávkový kolotoč před Stejskalem zakončil po přihrávce od Šinágla do protipohybu brankáře. Po druhé přestávce hosté dohrávali zbytek přesilové hry a opět ji dokázali využit. Střela Josefa Skořepy z mezikruží zapadla k levé tyči litoměřické branky. Domácím se podařilo odpovědět dvěma rychlými brankami. Nejprve Simon nahrál mezi kruhy Pavlu Mrňovi, který se v ideální střelecké pozici nemýlil. A po něm se trefil od modré čáry Daniel Sobotka, který po přihrávce od Slížka prostřelil vše, co mu stalo v cestě. V druhé polovině třetí třetiny Hruška kapituloval potřetí. Hosté využili třetí přesilovou hru. Daniel Špaček trefil přesně nad vyrážečku litoměřického brankáře a zkorigoval skóre na 7:3. Litoměřice si už pohlídaly jasné vítězství a připsaly si zaslouženě tři vítězné body.

Ohlasy k utkání

Josef Řeháček - HC Stadion Litoměřice

Samozřejmě jsme dnes moc spokojeni. Už od první minuty plnili kluci to, co jsme od nich požadovali. V první třetině se dařilo i střelecky. Celý zápas jsme hráli na čtyři pětky a až na malé chybičky dnes beze zbytku zahráli všichni moc dobře. Ty chybičky pramenily z přemíry snahy, ale to je hokej. Jsme spokojeni i s tím, že se nám porařilo vstřelit sedm branek. Na střelbě jsme zapracovali již v pondělí minulého týdne, kdy mi bylo řečeno, že tým má problém se střeleckou produktivitou. Hru jsme chtěli zjednodušit, hodně dávat puk do brankového prostoru a dnes se to vyplatilo. Z předbrankového prostoru jsme dnes vstřelili tři branky, což je slušná produktivita.

Luděk Škaloud (Benátky nad Jizerou: Udělali jsme spoustu chyb, které ale nebyly jen od obránců. Úvod zápasu, na mysli mám první třetinu, poznamenal celý další průběh utkání. Celkově nás zápas nezastihl v ideální formě. Oproti minulému utkání to nebylo ono. I když od druhé třetiny jsme se částečně zlepšili. Chybělo nám několik hráčů, které si stáhl Liberec. Ve třetí třetině se nám povedlo snížit na 2:5. Následně jel Jech sám na branku a neproměnil, vzápětí jsme dostali na 2:6 a bylo po zápase. Závěr už si domácí pohlídali.