Zápasové menu

Stadion čekalo v Jihlavě těžké utkání proti Dukle. Už ve 4. minutě se trefil Prokš a poslal domácí do vedení. Do konce první třetině Litoměřice zásluhou Antončíka srovnaly. Ve druhé části utkání však domácí na ledové ploše dominovali a díky gólům Dobrovolného a Zemana opět vedli, tentokrát už o dvě branky. Na 3:2 snížil Kloz, ale Zeman druhou brankou v utkání zajistil Jihlavě opět dvoubrankové vedení. V závěru si hosté vytvořili silný tlak a Šinágl prostřelil Ritticha z hranice levého kruhu. To však ze strany Litoměřic bylo vše a Dukla ubránila hubené vítězství 4:3.

36. kolo

4:3

1:1, 2:0, 1:2

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 4. Prokš (Dobrovolný), 29. Dobrovolný (Zadražil, Zeman), 37. Zeman (Zadražil, Hubáček), 55. Zeman (Dobrovolný, Hubáček) - 18. Antončík (Kloz, Husák), 50. Kloz (Novák), 57. Šinágl (Husák). Rozhodčí: Doležal - Klein, Lukš. Vyloučení: 5:8, navíc Slížek a Kříž(LTM) OT 10min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1333. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1,3:2,4:2,4:3.

HC Dukla Jihlava: Rittich - Ficenc, Zadražil, Jícha, Dobrovolný, Kolafa, Jaroš, Štebih - Čachotský, Velecký, Maliník - Malec, Hubáček, Zeman - Prokš, Filip, Pekárek - Krupka, Pometlo, Polcar

HC Stadion Litoměřice: Melicherčík - Kříž, Drábek, Žovinec, Malý, Evan, Husák, Hašek, Martinka - Šinágl, Antončík, Simon, Luňák, Tvrzník, Kloz, Slížek, Kafan, Gerhát, Hlusička, Novák, Rudovský

Úvodní minuty utkání patřily Dukle, jako první se opřel do kotouče Tomáš Kolafa. Melicherčík však byl připraven. Totožně si počínal proti pokusu Tomáše Čachotského. V čase 3:42 se jihlavská část ochozů dočkala. Jiří Dobrovolný nahodil v početní výhodě puk, který následně dojel Marek Prokš. Mladý forvard jej pak dopravil za litoměřického strážce svatyně – 1:0. Hokejisté z krajského města Vysočiny byli i nadále lepší, Stadion se dostával do šancí spíše sporadicky. Ve 13. minutě uháněl zcela sám na branku Roman Maliník, jemuž ale bekhnedový blafák příliš nevyšel. Nedlouho poté neuspěl dravý útočník ani napodruhé, po krásné přesilovkové kombinaci se mu nepodařilo zkrotit skákavý kotouč a dopravit jej do branky. V čase 17:15 přišel pro domácí šok, hosté prakticky z první vážnější příležitosti vyrovnali. Přihrávku z levé strany dokázal zužitkovat Šimon Antončík, když trefil skulinu mezi Rittichovými betony – 1:1.

Těsně po zahájení druhého dějství se ocitl ve velké šanci agilní Marek Prokš. Těsně před Melicherčíkem však selhal, litoměřický brankář útočníkův úmysl přečetl. Hosté pokračovali v nedisciplinovaném výkonu, dvě po sobě jdoucí oslabení ale přečkali bez úhony. Ve 29. minutě se ujala Dukla podruhé vedení, nahození Jiřího Dobrovolného doputovalo až za záda překvapeného brankáře Stadionu – 2:1. I v následujících minutách měla Dukla více ze hry. Tento fakt zužitkovali domácí v čase 36:25, když Adam Zeman rozvlnil z pozice levého kruhu síť Melicherčíkovy svatyně – 3:1.

Úvodní příležitost třetí dvacetiminutovky měl paradoxně ve vlastním oslabení Tomáš Čachotský. Jihlavský miláček tribun však zcela sám před hostujícím mužem v masce neuspěl. Na vlas stejně dopadl i o několik minut později, proti navýšení vedení červenožlutých byl opět Melicherčík. Minuta s pořadovým číslem 50 již ale gólový moment přinesla. Jan Kloz ihned po vhazování nekompromisně vymetl pravé víko Rittichovy klece – 3:2.

Odpovědí mužstva s Ježkem na hrudi byl přesný zásah v 55. minutě. Jiří Dobrovolný zavezl kus gumové pryže do útočného pásma, načež jej poslal Adamu Zemanovi. Jednadvacetiletý útočník měl nabito „vostrými,“ bez přípravy trefil odkrytou část litoměřické branky – 4:2. „Kališníkům“ se podařilo souboj ještě jednou zdramatizovat, v čase 56:44 se lehká střela proklestila Petra Šinágla skrz vše, co jí stálo v cestě – 4:3. Více však Stadion navzdory závěrečné hře bez brankáře nezvládl. Dukla dramatické střetnutí zvládla, Litoměřice zdolala 4:3.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (Asistent trenéra HC Stadion Litoměřice): „Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Od začátku jsme byli horší v osobních soubojích, zbytečně jsme odevzdali spoustu puků. Do zápasu jsme se těžko dostávali, v první třetině jsme dali z jediné šance gól. Poté jsme se trochu zvedli, ale dostali jsme smolné branky. V závěru jsme se dokázali dvakrát vrátit do zápasu, přesto jsme ale byli k vyrovnání daleko. Je to škoda, ale je potřeba uznat, že Jihlava byla první dvě třetiny lepší a vítězství si zasloužila.

Petr Vlk (trenér HC Dukla Jihlava): „První třetinu jsme odehráli velice dobře, vytvořili jsme si spoustu šancí. Soupeř měl jednu jedinou, kterou proměnil. Litoměřice mají v kádru spoustu zkušených, šikovných hokejistů, kteří jsou schopni využít naše sebemenší zaváhání. To se poté dvěma brankami v závěrečné třetině potvrdilo. Soupeř dokázal využít každou naší chybu, svým brankám šel naproti.