Zápasové menu

Ani ve třetím letošním utkání nevyzrály Litoměřice na tým Benátek. U řeky Jizery sice Severočeši vedli, přesnou trefu zaznamenal Malý, ale domácí hokejisté ještě stihli přestávky srovnat zásluhou Špačka. Ve druhé třetině padla jedna jediná branka, která nakonec byla i vítězná. Benátky po trestu Evana využily bleskově přesilovou hru, Petr Kolmann střelou od modré čáry s pomocí teče zamířil přesně k levé tyči Melicherčikovy branky.

34. kolo

2:1

1:1, 1:0,0:0

HC Benátky nad Jizerou - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 16. Špaček (Plodek), 32. Kica (Kolmann, Král) - 9. Malý (Hlusička, Kafan). Rozhodčí: Pražák - Flegl, Zíka. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 329. Střely na branku: 29:25. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

HC Benátky nad Jizerou: Stejskal - Kajínek, Kolmann, Šimek, Ulrych, Mrkvička, Vála, Pabiška - Chlapík, Skořepa, Klimt, Vlach, Plodek, Špaček, Krejčík, Král, Kica, Maďar, Jech, Jonák, Kopic

HC Stadion Litoměřice: Melicherčík - Martinka, Evan, Kříž, Husák, Drábek, Žovinec, Kolář, Malý - Rudovský, Kloz, Novák, Šinágl, Luňák, Žálčík, Gerhát, Rubeš, Antončík, Kafan, Slížek, Hlusička

Samotný zápas předvánoční pohodu naznačoval jen velmi málo. Hrálo se totiž v dobrém tempu, oba celky dobře bruslily a v neposlední řadě je třeba pochválit oba gólmany za výborné výkony. V úvodu utkání se v zákrocích střídali brankáři na obou stranách hrací plochy, hra se tedy zákonitě přelévala z jedné strany na druhou. Jako první gólově udeřily Litoměřice. Bylo to přesně po devíti minutách a nutno dodat, že po velmi pěkné kombinační akci. Kafan nastartoval na křídle Hlusičku, ten se protáhl kolem bránících hráčů Benátek a před branku předložil najíždějícímu obránci Robinu Malému, jehož střelu po ledě Stejskal nedokázal zachytit – 0:1. Ve 14. minutě se domácí zlobili na sudího Pražáka, neboť Krejčík byl v šanci podle jejich názoru sražen v rozporu s pravidly, avšak píšťalka se neozývala. A tak zdravě naštvaní Benátečtí vstřelili svůj první gól o dvě minuty později. Daniel Špaček převzal touš od Plodka a po přejetí modré čáry nechytatelnou střelou propálil Melicherčíka – 1:1.

Druhá třetina začala vyloučením hostujícího Martinky, jenže při přesilovce se Benátečtí zřejmě ještě zapomněli v kabině. To hosté při své první početní výhodě ve druhé části hry byli nebezpečnější. Byl to právě Ondřej Martinka, kdo si sjel až před Jiřího Stejskala, avšak benátecký gólman se zaskvěl skvělým zákrokem a kotouč vytěsnil mimo tři tyče. Na druhé straně se před Melicherčíka proháčkoval Skořepa, slovenský gólman byl ovšem pevný jako skála. Další dvě velké šance měli litoměřičtí Luňák s Novákem, avšak ani zblízka recept na Stejskala nenalezli. A tak přišel z benátecké strany trest. Jen pět vteřin si na trestné lavici poseděl hostující Evan. Lukáš Král totiž vyhrál buly na Petra Kolmanna, jehož střelu před Melicherčíkem nešťastně tečoval Ondřej Kříž – 2:1. V následném oslabení uháněl sám na branku Petr Kica, střelou do gólmanova betonu ale vedení Benátek nezvýšil.

Po sedmi minutách hry se stala velmi kuriózní situace. Spíše to vypadalo, jako kdyby v ten moment na led kdosi vylil olej. Na červené čáře totiž s pukem nikým neatakován upadl a nabídl tak šanci forčekujícímu Josefu Skořepovi, aby postupoval sám na branku. Benátecký snajpr se tak pokoušel učinit, jenže pro změnu zakopl na modré čáře. Přesto nakonec kotouč vybojoval, ale byl už příliš z úhlu, aby mohl lépe zakončit. Mnohem větší příležitost měl ale Josef Skořepa přesně v době, kdy časomíra ukrajovala padesát odehraných minut. Chlapík vysunul Tomáše Klimta, který chytrým manévrem oslovil Skořepu, jenž už z první zakončoval do poloodkryté branky, leč nepovedlo se mu skvělého Melicherčíka přelstít. Ve střehu musel být i Stejskal, zuby si na něm vylámal především Jan Kloz. Hostům nepomohla ani power play, Benátečtí si již těsný náskok pohlídali.

Ohlasy k utkání

Vladimír Čermák (Benátky nad Jizerou): " - PŘIPRAVUJEME - "

Milan Vrzal (Litoměřice): "Utkání bylo vyrovnané, řekl bych remízové. Domácí byli šťastnějším týmem. Pokud dáme pouze jeden gól, těžko můžeme někde vyhrát. Příčinou prohry tedy byla naše střelecká nemohoucnost. Málo jsme se tlačili do brány, málo jsme stříleli."