Zápasové menu

Litoměřičtí jeli do Berouna s jednoznačným cílem bodovat. Už ale první minuty zápasu ukázaly, že Medvědi jsou dobře připravení a ve 4. minutě vyhnali Petra Přikryla z branky po trefách Doležala a Plichty. Beroun navýšil své vedení až na 3:0, ale Litoměřice zápas nevzdaly a zdramatizovaly utkání po gólech Rudovského a Žálčíka. Vyrovnání se ale Stadion nedočkal a domácí tak vyhráli 3:2.

29. kolo

3:2

2:0, 1:0, 0:2

Medvědi Beroun 1933 - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 2. Doležal (Trojan, Kadlec), 4. Plichta (Hrdel), 29. Doležal (Kadlec, Šulc) - 36. Rudovský, 48. Žálčík (Kříž). Rozhodčí: Škrobák - Marek, Rybáček. Vyloučení: 7:6, Sobotka (LTM) 10 min. OT Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 121. Střely na branku: 43:44.Průběh utkání: 3:0, 3:2.

Medvědi Beroun 1933: Kůdela - Dresler, Jebavý, Přindiš, Krejčí, Šulc, Kaláb, Beneš - Havel, Hrdel, Plichta, Doležal, Stromko, Bárta, Videlka, Kadlec, Trojan, Čurda, Pour, Polák.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (4. Sedláček) - Sobotka, Kříž, Kolář, Evan, Husák, Veselý, Martinka, Hlusička - Mrňa, Antončík, Simon, Rubeš, Luňák, Tvrzník, Slížek, Žálčík, Gerhát, Kafan, Novák, Rudovský.

Jako den a noc, tak rozdílné byly začátky dnes a v sobotu proti Havlíčkovu Brodu. Zatímco v sobotu Medvědi hned v úvodu dvakrát inkasovali, proti Litoměřicím tomu bylo naopak. Domácí sice museli hned na začátku bránit útok Severočechů, ale hned z první akce pak skórovali zásluhou Tomáše Doležala, který zavezl kotouč do pásma a zkusil nahodit na branku, čímž zaskočil i brankáře Přikryla. Ten opouštěl branku ani ne po čtyřech minutách s druhým inkasovaným gólem, který vstřelil ranou z prostoru před brankou Michal Plichta. S hosty mohlo být ještě hůře za další tři minutky, kde putovali na trestnou lavici v krátkém sledu hned dva hráči Stadionu, ale tři čtvrtě minuty trvající dvojitá výhoda nebyla v podání Medvědů využitá. Hosté si svou jedinou větší šanci v první části vytvořili v deváté minutě, kdy hned dvakrát v krátkém sledu zakončoval Slížek, ale kapitán Stadionu nebyl úspěšný. Beroun byl v první třetině lepším týmem a hned několikrát hodně domácí zahrozili před Sedláčkem, který nahradil v litoměřické brance zkušenějšího Přikryla. V závěru třetiny přišly ještě dvě šance, po jedné na každé straně. Nejprve se zaskvěl Sedláček, za nedlouho vychytal velkou šanci v přesilovce Gerhátovi Kůdela.

Hosté měli šanci na snížení hned v úvodu druhé části, ale volně ležící puk před Kůdelou nikdo s kalichem na hrudi do branky neposlal. Na druhé straně Beroun hrál přesilovou hru a nebezpečně pálil Dresler. Jeho pokus od modré nakonec, mezi tři tyče nedoputoval. Gól Medvědi ještě do poloviny zápasu přidali, při hře ve čtyřech se před brankou objevil Tomáš Doležal a střelou mezi betony přidal třetí branku. Litoměřice po třetí inkasované brance přepnuly na vyšší výkon a hned to začalo být znát, jelikož se o dost častěji objevoval kotouč před Kůdelou, který zastavil na brankové čáře souhru Luňáka s Žálčíkem. Litoměřice se branky ve druhé části dočkaly, po faulu Kalába bylo nařízeno trestné střílení, které faulovaný Jan Rudovský i s trochou štěstí proměnil. Litoměřice zvyšovaly svůj tlak v útočné třetině, ale ten ve snížení nevygradoval.

Litoměřice si do začátku třetí části přenesly téměř kompletní přesilovou hru, tu se Severočechům nepovedlo využít i díky dobrým zákrokům Kůdely. První vyloučení obránce Medvědů Jana Dreslera tedy Stadion nevyužil, na druhý pokus už se to podařilo a velice brzy po zahájení přesilovky. Z dorážky skóroval Lukáš Žálčík a zadělal na drama. To mohlo přijít v podobě srovnání už při další přesilovce po vyloučení forwarda Stromka, to se nepodařilo. Velkou ránu při snaze o vyrovnání dostal Stadion v závěru, když za zbytečný zákrok za brankou musel na trestnou lavici na dvě plus deset minut za naražení zezadu Sobotka. Medvědi ušetřili při přesilovce drahocenný čas, ale velkému závěrečnému náporu Severočechů se Beroun stejně nevyhnul, hostům navíc přišel vhod i trest pro obránce Přindiše. V posledních vteřinách vznikl závar před Kůdelou, domácí brankář si s tím poradil a tři body zůstaly u řeky Berounky.

Ohlasy k utkání

Aleš Totter (Medvědi Beroun 1933): Poslední zápasy nám nevyšly v začátku a od toho se to odvíjelo i dneska. Soupeř měl šanci v prvním střídání, ale naštěstí jsme se dostali do rychlého vedení. Najednou kluci hráli uplně jinak. Je to o psychice. Dnes musím pochválit všechny čtyři lajny.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Zápas se mi hodnotí těžko. Nejsme v období, kdy by byl mančaft v pohodě. Dostali jsme neuvěřitelně laciné dva góly a v tuhle chvíli nemá tým na to tohle ustát. Mančaft má na sobě deku, nemá takovou kvalitu, aby to zlomil. Kluci makali, vytvářeli si šance, ale bohužel ta deka na nich leží. Dnes jsou to ztracené tři body. Věřili jsme, že to po porážce Písku půjde nahoru. Jen doufám, že nás tenhle zápas nesrazí ještě níž.