Zápasové menu

Střeleckou nemohoucnost posledních zápasů se Litoměřickým nepodařilo protrhnout ani na ledě Kadaně. Litoměřice sice téměř dvě třetiny držely čisté konto, avšak po trefách Hafenrichtera v přesilové hře a Semana ve vlastním oslabení už nedokázaly najít odpověď a nechaly body na domácí půdě.

22. kolo

2:0

0:0, 2:0, 0:0

SK Trhači Kadaň - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 38. Hafenrichter (Jíra, Macháček), 40. Seman (Charousek, Mazanec). Rozhodčí: Úlehla - Kotlík, Zídek. Vyloučení: 5:8. Diváci: 200. Střely na branku: 48:20. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Průběh utkání: 0:0, 2:0.

SK Trhači Kadaň: Hanuljak - Macháček, Pavlas (C), Schmidt, Szakal (A), Trefný, Mazanec, Lučka - Hafenrichter, Mainer, Jíra - Andres, Charousek (A), Ondřej - Kůs, Hanták, Seman - Hofmeister, Hammerbauer, Chlouba.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl - Evan, Žovinec, Kolář, Husák, Veselý, Martinka, Sobotka, Kříž - Novák, Rubeš, Rudovský - Šinágl, Gerhát, Mrňa - Lapšanský, Slížek (C), Antončík - Tvrzník, Luňák, Kafan.

Neslaný nemastný začátek utkání vykrystaloval postupně do šancí na obou stranách. V prvních třech minutách měli více střeleckých pokusů hráči Litoměřic, ale Rubeš ani Rudovský nad Hanuljakem neuspěli. Pak již útočili především domácí hráči. Jim stál v cestě zkušený Přikryl, který vychytal Semana, Hantáka i sólo Jaroslava Hafenrichtera.

První přesilová hra byla v režii Kadaně, na trestné lavici pykal od 8. minuty Kolář. Domácí tým sice puk držel na svých holích, ale kombinoval především kolem hrazení a až na střely obránce Mazance se na nic nezmohli. Kadaň měla více ze hry, tlačila se do útočného pásma, ale Litoměřice bránily velmi pozorně a domácí borce téměř k ničemu nepouštěly. Díky jejich trpělivosti přišla i veliká příležitost ke skórování. Ve 14. minutě se utrhl kadaňské obraně Lapšanský, ovšem se zakončením naložil velmi bídně a téměř domácího ochránce branky neohrozil.

Posledních 5 minut první třetiny bylo v režii domácího týmu. Litoměřice pod tlakem vydržely, Přikryl několikrát podržel svůj celek, vychytal slibné příležitosti Ondřeje i Trefného a především díky němu se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Kadaň sice na svého soupeře na začátku další třetiny vlétla, ale ani Jíra ani Meiner nedokázali skórovat. A pak přišly krušné chvilky pro domácí. Macháček se Szakalem 48 vteřin po sobě putovali na trestnou lavici a dali tak soupeři velkou šanci skórovat. Jenže v oslabení ujel Seman a nebýt vracejícího se Husáka, mohla jít Kadaň do vedení.

Další velká příležitost domácího týmu přišla ve 26. minutě. To využil okno v obraně Litoměřic nejlepší kadaňský střelec Charousek, ale puk po jeho blafáku skončil v Přikrylově lapačce. Hostující gólman předvedl opravdu famózní zákrok. Litoměřice postupně ztrácely dech a začaly faulovat. Jenže domácí tým jakoby nezvládal přesilové hry. Nevyužil první možnost 5/4 a ani následující přesilovku 5/3, a tak málem trestala první hostující lajna. Evan zatáhl puk za branku a přihrál zcela volnému Rubešovi. Hanuljak měl velké problémy udržet puk před brankovou čarou.

V 36. minutě byl vyloučen litoměřický Mrňa a domácí tým svou přesilovou hru ke konci využil. Jíra bravurně našel zpoza brány najetého Jaroslava Hafenrichtera, pro něhož odkrytá branka znamenala snadný cíl – 1:0. Domácí tým byl po vstřelené brance při chuti, v následující minutě minul puk jen o milimetry před prázdnou brankou Filip Seman. Konec třetiny se měl nést ve znamení hostujícího celku, který získal výhodu přesilové hry po faulu kadaňského Schmidta. Jenže v oslabení opět skóroval domácí celek. Sekundu před koncem třetiny zvýšil v oslabení domácí Filip Seman2:0.

Úvod třetí třetiny byl vyrovnaný. Litoměřice se usadily v útočném pásmu po zbytek své přesilové hry, ale domácí gólman nedovolil skórovat Evanovi ani Žovincovi. Na druhé straně se blýskl Přikryl po Szakalově šanci. Hostující tým se dostal do hry díky dvěma vyloučením domácích hráčů. V první přesilové hře mohl snížil Novák, kterému puk před prázdnou brankou přeskočil přes hokejku. V té druhé ujeli Kůs se Semanem, ale druhý jmenovaný nedokázal zpracovat skákající přihrávku.

Kadaň se od poloviny poslední třetiny soustředila především na obranu. V souboji útoků přehrával především ten čtvrtý své soky z domácí Kadaně. Jenže překonat brankáře Hanuljaka se zdálo jako nadlidský úkol. Domácí gólmana mohla rozhodit srážka s Lapšanským v 52. minutě, kterou odnesl domácí brankář ztrátou masky a s bolestivou grimasou se těžce zvedal z ledu. Naštěstí pro domácí tým odchytal zbytek utkání ve stejně famózní formě, jakou měl na začátku.

V následujících přesilovkách sice domácí tým několikrát ohrozil hostující branku, ale ze hry bylo patrné, že se soustředí na obranu a neriskuje přečíslení své obrany. Domácí si velký tlak vytvořili při další přesilové hře 5/3, kdy vynikal opět fantastický Přikryl.

Poslední příležitost skórovat měl domácí Mainer, ale šanci mu sebral skokem pod nohy hostující gólman Přikryl. Kadaň tak porazila na svém ledě i Litoměřice a gólman Hanuljak si připsal druhé vítězství bez obdržené branky v řadě za sebou.

Ohlasy k utkání

Zdeněk Skořepa (SK Kadaň - as. trenéra):

Věděli jsme, že dnešní utkání bude těžké a připravili jsme se na něj. Také jsme věděli, že soupeř hrozí z brejků, což se také potvrdilo. V první třetině jsme některé nezachytili, ale bylo to podpořené dobrým výkonem gólmana Hanuljaka. V druhé třetině si myslím, že rozhdola branka v poslední vteřině třetiny. Poté jsme si to ohlídali, i když jsme tam měli dvě vyloučení za sebou, ale soupeř to nepotrestal.