Zápasové menu

Do litoměřické Kalich Areny zavítali Královští lvi z Hradce Králové. Na gól si museli diváci počkat až do druhé poloviny utkání. Jako první se trefil Cetkovský a po první vstřelené brance si Východočeši začali hlídat svůj náskok. Ten ještě navýšili v závěrečné dvacetiminutovce, trefili se Brož a Švagrovský. Hradečtí tak obrali Litoměřice o všechny tři body a dotáhli se na svého soupeře na rozdíl dvou bodů.

19. kolo

0:3

0:0, 0:1, 0:2

HC Stadion Litoměřice - Královští lvi Hradec Králové

Branky a nahrávky: 31. Cetkovský (Moskal, Vágner), 44. Brož (Kubica), 54. Švagrovský (Berger, Čáp). Rozhodčí: Doležal - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1030.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Sedláček) - Martinka, Husák, Žovinec, Evan, Kříž, Veselý, Drábek, Sobotka - Luňák, Gerhát, Kafan - Rudovský, Rubeš, Novák - Mrňa, Slížek, Tvrzník - Lapšanský, Forman, Žalčík.

Královští lvi Hradec Králové: Luňák (Čech) - Roupec, Chmelíř, Karlíček, Hendrich, Kania, Vágner, Čáp, Klement - Budínský, Mikeska, Haluza - Kubica, Brož, Říha - Šagát, Cetkovský, Moskal - Švagrovský, Macháň, Berger.

Úvod utkání přinesl tlak domácí, z toho plynuly i vyloučení hradeckých Lvů. Už ve druhé minutě hrál domácí Stadion přesilovou hru 5 na 3, kterou však nevyužil. Nadále pokračoval tlak litoměřických, Filip Luňák však změnu stavu nepřipustil ani po šanci Jana Rudovského, Tomáše Rubeše a Pavla Mrni. V polovině třetiny se osmělili i Lvi, když David Švagrovský dorážel puk bekhendem do prázdné branky, ale Petr Přikryl ještě dokázal natáhnout svou hůl a příložníkem zastavil kotouč mířící za brankovou čáru. Hra se postupně začala vyrovnávat, přesto domácí na šance vyhráli 4:1. Do šaten se šlo ale za smírného stavu.

Ve druhé části hry nejprve zahrozili hosté, před Petrem Přikrylem stojící David Švagrovský protečoval střelu Jiřího Cetkovského a ani následnou dorážkou domácího brankáře nepřekonal. Minutu nato se Lev dostal do tlaku při přesilové hře, když domácí šli do dvojnásobného oslabení. Svou nedisciplinovaností se však o výhodu připravili a tak byla k vidění málo vídaná hra tří proti třem. V 10.minutě využili přesilovku hosté po střele Jiřího Cetkovského, který z kruhu prostřelil vše, co před ním stálo. Při přesilovce domácích se do šance dostal Jan Rudovský, Filipa Luňáka však překonat nedokázal. Ještě před koncem třetiny se v šanci ocitli domácí, když Martin Tvrzník krásnou přihrávkou vybídl ke střele Pavla Mrňu, ten však netrefil horní růžek branky Luňáka.

I přes tlak litoměřických se podruhé prosadili hosté z Hradce, tečovaná střela Luďka Brože zpoza obránce zapadla do horního růžku domácí branky. Stadion se nadále tlačil dopředu, v přesilové hře měl velkou šanci Jan Rudovský, ale zadovkou nepřekonal dnes jistého Filipa Luňáka. V 10. minutě při vyloučení domácího kapitána Ladislava Slížka hosté několikrát zahrozili, Petr Přikryl však domácí podržel. Od druhé vstřelené branky hosté v klidu bránili svůj náskok, domácí hráče k ničemu nepustili. Třetí branku Lvů vsítil David Švagrovský, když se nikým nehlídán trefil za záda bezmocného Petra Přikryla. Lvi předčili domácí hráče zejména ve využívání příležitostí a zaslouženě si tak odvezli tři body z Kalich Arény.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník - HC Stadion Litoměřice

Myslím si, že se dnes i přes porážku nemáme za co stydět. Narazili jsme na kvalitního soupeře, ale byli jsme po celé utkání aktivnější. Vystřelili jsme čtyřicet dva střel, ale ani jedna neskončila brankou. Chyběl nám dnes důraz před brankovištěm a okolo branky. Přesto jsme dnes s výkonem spokojený. Potvrdilo se, že soupeř má zkušený tým, ale myslím si, že šlo o to, kdo vstřelí první branku. V první třetině šance byly, ale jak jsem říkal, chyběl ten důraz. Byly i přesilovky a nám první branku Hradec vstřelil právě ze své početní převahy.Ve třetí třetině jsme již hráli vabank a dostali jsme náhodný tečovaný gól na dva nula. Tato branka asi rozhodla. Přesto jsme s kolegou Milanem Vrzalem spokojeni a pokud budeme takto hrát i v dalších utkáních, tak určitě body přijdou. Dnes musíme brát v potas i kvalitu soupeře. Mají kvalitní tým od brankáře přes obránce až po útočníky. Nám opravdu chyběl ten jeden gól a mohlo to vypadat jinak. Potřebovali jsme se dostat do vedení a hrát více v klidu. Hradec nás pak již do žádných šancí nepustil. Určitě rozhodla první třetina, kde jsme mohli dát několik branek. Hokej se ale hraje na branky a bez vstřeleného gólu se nedá bodovat. Myslím si, že jsme i přes prohru dnes horším týmem nebyli.