Zápasové menu

Souboj pátého s vedoucím týmem tabulky v litoměřické Kalich Areně nabídl od úvodního vhazování velmi atraktivní duel. Šance se střídaly na obou stranách a jak domácí brankář Sedláček, tak i hostující Lakosil se proti střelcům překonávali. Litoměřičtí šli po Rudovského brance do vedení, ovšem před první přestávkou srovnal Pabiška. Ve třetí části rozhodl Josef Jindra střelou do horního růžku a domácí už se na odpověď nezmohli ani při závěrečné hře bez brankáře. Tři body si tak odvezli Bruslaři.

14. kolo

1:2

1:1, 0:0, 0:1

HC Stadion Litoměřice - BK Mladá Boleslav

Branky a nahrávky: 13. Rudovský (Novák, Hašek) - 17. Pabiška (Toman), 52. Jindra (Rys). Rozhodčí: Schmejkal - Gerát, Hynek. Vyloučení: 7:7, navíc Kafan (Litoměřice) osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1550. Střely na branku: 28:43.

HC Stadion Litoměřice: Sedláček (Brýl) - Kříž, Drábek, Žovinec, Evan, Husák, Martinka, Veselý - Tvrzník, Kafan, Lapšanský - Mrňa, Slížek, Šinágl - Simon, Žálčík, Treille - Rudovský, Hašek, Novák - Gerhát.

BK Mladá Boleslav: Lakosil (Will) - Bohunický, Toman, Kasík, Pojkar, Jindra, Šmach, Němeček - Výborný, Hrdel, Demel - Vrbata, Jiránek, Lenc - Koudelka, Nouza, Kafka - Loskot, Pabiška, Rys.

Úvod zápasu přinesl rychlý a pohledný hokej s šancemi na obou stranách. Oba brankáři dostali šanci vyniknout. V 5.minutě se do šance dral kapitán hostí Výborný, ale pro faul se k zakončení nedostal. Poté Lapšanský vypálil přes Tomana a Lakosil se pouze ohlédl za kotoučem letícím těsně nad jeho brankou. První branky se dočkali domácí, když po střele Nováka neudržel brankář hostujícího celku puk a Rudovský neměl problém zasunout do prázdné branky. Nadále se hrál hokej se spoustou gólových příležitostí. V přesilovce se jednu povedlo využít hostím, když z prostoru mezi kruhy prostřelil domácího brankáře Sedláčka Lukáš Pabiška. Po první třetině se šlo do šaten za smírného stavu 1:1.

Ani ve druhé třetině tempo neopadlo, gól však nepadl. Více šancí měli domácí, ale Lakosil nedovolil změnu stavu. Ve 25.minutě Martinkovu střelu od modré Lakosil pouze vyrazil a k dorážce se dostal Gerhát. Boleslavský brankář však stačil natáhnout svůj pravý beton a šanci domácího útočníka zlikvidovat. O deset minut později se ve velké příležitosti objevil Novák, když se dostal k bekhendové dorážce, ale Lakosil opět zlikvidoval velkou šanci domácích svým pravým betonem.

V začátku třetí třetiny Koudelka dvakrát nebezpečně vypálil z mezikruží. Nejprve jeho pokus vykopl Sedláček levým betonem, při dorážce mu kotouč prošel mezi betony, ale od tyče se odrazil za branku. Hned poté se zajiskřilo na druhé straně, Treille vrátil Simonovi kotouč před prázdnou branku, sparťanská posila domácích však nedokázala puk umístit do odkryté sítě. V polovině závěrečné třetiny domácí ubránili dlouhou přesilovku 5 na 3, ale chvíli na to inkasovali po brance Josefa Jindry, který dostal puk před domácí branku a trefil se přesně do pravého horního růžku. Nadále se domácí tlačili do šancí a ohrožovali branku Lakosila, jejich snaha však vyzněla naprázdno. Neprosadil se Žálčík, který se ocitl sám před bránou a ani Lapšanský. Výhru a tři body si tak z Kalich Areny odváží BK Mladá Boleslav.

Ohlasy k utkání

Milan Vrzal – trenér HC Stadion Litoměřice

Myslím si, že jsme první třetinu začali trochu s respektem z kvalitního soupeře, ale nakonec skončila smírně jedna ku jedné. Byli jsme si vědomi kvality Boleslavi, ale věděli jsme, co na nás asi budou hrát, a tak jsme se na to připravili. Ve druhé třetině jsme byli lepší. Byla jen škoda, že jsme neproměnili dvě tutovky, kdy hráči stříleli do prázdné branky, ale ono to tam nepadlo. Ve třetí třetině za nerozhodného stavu asi rozhodla větší kvalita hráčského kádru soupeře. Já jsme to ale viděl jako remízové utkání s tím, že o další bod jsme se měli poprat v nastavení. Klukům nemůžeme nic vyčítat. Dnes nechali na ledě úplně všechno.

Ta prohra nás moc mrzí. I proto, že jsme ubránili dlouhou přesilovku pět ku třem. Na přesilovky soupeře jsme se připravovali a jsem si myslel, že když jsme ji přežili, tak budeme nakonec tím šťastnějším týmem. Hráči zblokovali spoustu střel a Vojta předvedl několik vynikajících zákroků a tým podržel. Po zápase se dalo i říci, že kdo dá ve třetí třetině tu druhou branku tak vyhraje. Já jsme o tom takto na střídačce ale nepřemýšlel.

František Výborný – trenér BK Mladá Boleslav

Litoměřice již v prvním utkání u nás hráli velice dobře a dnes jsme věděli, že porazili v posledním kole i kvalitní Olomouc. Tento tým se nestále tvoří k lepšímu, a je to vidět. Věděli jsme, že zápas nebude lehký. Přišlo i hodně diváků a vytvořili parádní atmosféru. Za dnešní vítězství jsme moc rádi, ale klidně mohl vyhrát i domácí tým. V litoměřickém týmu hraje hodně mladých kluků, kteří mají svou hokejovou kariéru před sebou.