Zápasové menu

Litoměřice na svém ledě změřily síly se šumperskými Draky. Do vedení šli domácí v 5.minutě zásluhou Jaroslava Haška, který v úniku 2 na 1 s lehkosti překonal Vajnera. O druhý zásah Litoměřic se postaral v přesilové hře Adam Lapšanský, který si před brankou položil obránce a střelou nad beton překonal gólmana. Do třetice se do branky Draků trefil Pavel Mrňa. Vojtěch Sedláček si navíc připsal čisté konto a Litoměřice si připsaly tři vítězné body.

7. kolo

3:0

1:0, 1:0. 1:0

HC Stadion Litoměřice - Draci PARS Šumperk

Branky a nahrávky: 5. Hašek (Novák, Žovinec), 37. Lapšanský (Slížek, Šinágl), 45. Mrňa (Gerhát). Rozhodčí: Horák - Frodl, Svoboda. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1030. Průběh utkání: 3:0.

HC Stadion Litoměřice: Sedláček - Kolář, Toman, Žovinec, Veselý, Martinka, Švaříček, Kříž - Mrňa, Gerhát, Kafan - Rudovský, Hašek, Novák - Lapšanský, Slížek, Šinágl - Tvrzník, Žálčík, Antončík - Hlusička

Draci PARS Šumperk: Vajner - Holík, Novotný, Sedlák, Suchý, Tesařík, Geweise, Pastor, Vrána - Staněk, Vrdlovec, Plášek - Haas, Hulva, Červenka - Cink, Skoumal, Blinka - Hlinka, Kindl, Stoklasa

Zápas začal v rychlém tempu, hostující tým se po úvodní buly ihned vrhl do útoku. V první šanci však Červenka trefil pouze boční síť. Litoměřice šly do vedení v čase 4:11, Žovinec přihrál o mantinel Novákovi, který ujel s Jaroslavem Haškem ve dvou na hostujícího brankáře. Poslední jmenovaný neměl problém proměnit přihrávku před prázdnou branku v úvodní gól. Hosty obdržená branka nijak nerozhodila a Kindl mohl ihned srovnat, jeho střela však rozezvučela tyčku. Sedláček následně vytáhl pár zákroků, Geweise, Červenka ani Holík se svými střeleckými pokusy neuspěli. Po vyloučení Tomana měli hosté poslední šanci na vyrovnání před první přestávkou, litoměřická defenziva však nezaváhala a po první třetině domácí drželi hubený náskok jedné branky.

Ve druhé třetině měl litoměřický brankář ihned plno práce, Hulva vystřelil přes Žovince a skákající kotouč musel Sedláček krotit na lapačce. Další ránu na Sedláčka vyslal ihned po buly obránce Suchý, ale také tentokrát dokázal domácí brankář zasáhnout. Domácím se v první polovině druhé třetiny příliš nedařila hra dopředu a puk se většinu času nacházel v obranné třetině Litoměřic. Byli to však kališníci, kteří se přece jen gólově prosadili v přesilové hře. Adam Lapšanský dostal puk na levý kruh, položil si hostujícího obránce i brankáře Vajnera a přes jeho levý beton dostal puk do sítě. Akce jak ze Zlaté helmy vystřižená dostala domácí diváky do varu. Aktivita Litoměřic dělala šumperským obráncům značné problémy a domácí ke konci třetiny hráli další přesilovou hru. Navýšit skóre mohl Pavel Mrňa, který prolétl po pravém křídle a dostal se až před branku, Vajner jeho střelu vyrazil pravým ramenem. Šumperský brankář se následně vyznamenal proti střele Antončíka, kterou s přehledem chytil do lapačky.

Poslední třetinu začaly Litoměřice oslabením po vyloučení Veselého. Draci se ihned usadili v útočném pásmu Stadionu, Suchý pálil od modré a před brankou ještě tečoval Červenka. Sedláček ale dokázal na tečovaný kotouč zareagovat a zachytit jej do lapačky. Šumperk v přesilové hře na Sedláčka nevyzrál a Stadion přidal třetí branku. Přihrávka Gerháta od zadního mantinelu našla před brankou najetého Pavla Mrňu, který se z první trefil přesně k pravé tyči. Draci se snažili o nějaký zásah do sítě Sedláčka, ale Holík dvakrát neuspěl od modré čáry a neujala se ani dorážka Staňka, který se snažil prosadit v brankovišti. Litoměřická opora v brance si připsala čisté konto a domácí si s klidem dokráčeli pro tří body.

Ohlasy k utkání

Milan Vrzal – HC Stadion Litoměřice

Vyhráli jsme 3:0, navíc bez obdrženého gólu, což se hrozně moc cení. Herní projev však nebyl přesně takový, jak bychom si ho představovali. Utkání jsme neodehráli rychlém tempu, nechci říkat, že se na nás projevila únava. Máme za sebou velice těžké utkání v Hradci, dnes to bylo stejné, bylo vidět, že kluci to chtějí mít co nejrychleji za sebou. Řekl bych, že jsme hráli s velkou zodpovědností, chtěli dotáhnout toto utkání do vítězného konce, což se jim podařilo. Věděli jsme, že Šumperk umí hrát venku, je velice pozorný a hraje na brejky. V tom začátku bylo vidět, že jsme se toho trochu báli a soupeř nám hrozil. Po první třetině jsme si v kabině něco řekli a jsem rád, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce.

Radek Kučera - Salith Šumperk:

Zápas se odvíjel od inkasovaných branek, které jsme dostávali po našich chybách. O to mrzutější, že jsme dvě třetiny byli lepším týmem. Ale co je to platný, když třetinu vyhrajete 16:5 na střely, ale prohráváte ji na góly.