Zápasové menu

Hokejisté Stadionu Litoměřice sehráli další ligové utkání, tentokrát změřili síly s berounskými Medvědy. Domácí vyhráli první třetinu hladce 3:0, když se jim podařilo využit hned tři početní výhody. To bylo však ze strany Medvědů vše a Stadionu se podařilo díky dvěma trefám Rubeše a Mrni otočit vývoj zápasu a odvézt si všechny body za výhru.

3. kolo

3:4

3:0, 0:2, 0:2

Medvědi Beroun 1933 - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 7. Karpov (Klhůfek, Vostřák), 9. Doležal (Padělek), 20. Klhůfek (Vostřák) - 26. Rubeš (Žalčík, Sobotka), 35. Mrňa (Rudovský), 52. Mrňa (Slížek), 53. Rubeš (Forman, Husák). Rozhodčí: Würtherle - Marek, Rybáček. Vyloučení: 8:8, navíc Doležal (BER) 10 min. OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 3:0, 3:4.

Medvědi Beroun 1933: DiRienzo - Vítek, Jebavý, Ruprecht, Kubeš, Šulc, Nedvěd, Malý, Hertl - Karpov, Palaščák, Vostřák - Videlka, Doležal, Trojan - Hošťálek, Milfait, Pavel - Meidl, Klhůfek, Padělek

HC Stadion Litoměřice: Přikryl - Sobotka, Kříž, Kolář, Toman, Žovinec, Veselý, Husák, Martinka - Mrňa, Antoníček, Rubeš - Tvrzník, Slížek, Žalčík - Kafan, Hašek, Hlusička - Novák, Rudovský, Forman

Domácí vstoupili do utkání nepříliš šťastně, když po deseti sekundách hráli oslabení po trestu pro brankáře DiRienza. Stadion však početní výhodu nevyužil a Medvědi se ihned vrhli do útoku. Po vyloučení Antončíka se podařilo Berounu využit přesilovou hru, do vedení svůj tým poslal Tomáš Karpov, který dostal přihrávku před branku a s lehkosti dokázal zakončit do odkryté klece. Než se stačili hráči Stadionu otřepat z obdržené branky, tak Beroun slavil podruhé. V další přesilové hře po střele Aleše Padělka dorazil kotouč za záda bezmocného Přikryla nikým nekrytý Tomáš Doležal. Do konce první třetiny Přikryl kapituloval ještě jednou a opět v početní výhodě soupeře. Vostřáka vyslal lehkou střelu, puk se dostal na hůl Pavla Klhůfka, který neměl problém zakončit do prázdné branky.

Na špatnou disciplínu doplácely Litoměřice i ve druhé třetině, Beroun se dostával do vyložených šancí a jen díky Přikrylovi se stav neměnil. Střela Klhůfka ani Doležala neskončila v síti Stadionu a i na šanci Vostřáka litoměřický brankář dosáhl. Kališníci snížili v čase 25:07, ve vlastním oslabení se Sobotka ujal kotouče a vyslal dopředu Žalčíka, který našel před brankou úplně volného Tomáše Rubeše, který neměl problém trefit odkrytou branku. Druhý gól mohly Litoměřice přidat v polovině zápasu, dvojnásobnou přesilou hru však nevyužily. Tlak hostů po vstřelené brance začal růst a domácí se začali jen bránit. Aktivita Stadionu brzy přinesla výsledek v podobě dalšího gólu. V samostatné akci proti brankáři uspěl Pavel Mrňa a snížil na rozdíl jedné branky.

Třetí třetina byla už pouze v režii Litoměřic, hostující brankář Dirienzo však předváděl skvělé zákroky a držel stále jednobrankový náskok svého týmu. Ve 49.minutě mohl srovnat Antončík, ani natřikrát se mu však nepodařilo překonat ležícího brankáře Medvědů. Vyrovnání přišlo až v 52.minutě utkání, kapitán Litoměřic Slížek vyslal do útoku Pavla Mrňu, který svým druhým gólem v utkání zařídil srovnání. Hned o minutu později napodobil svého spoluhráče Tomáš Rubeš. Po přesné přihrávce od Miroslava Formana poslal Litoměřice do vedení 4:3 a dokonalý obrat byl na světě. Medvědi ještě zkoušeli powerplay hru bez brankáře, ale Stadion si hubený náskok pohlídal a připsal si důležité tři body do prvoligové tabulky.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník: HC Stadion Litoměřice

Od začátku jsme k zápasu přistoupili hodně vlažně. Dva zápasy jsme odehráli slušně a najednou jsme zase hráli nějaký profesorský hokej, což rozhodně nechceme. Bylo hodně vyloučení, neubránili jsme oslabení, ve kterých jsme dostali všechny tři góly. V přesilovkách jsme byli statičtí, nestříleli jsme, takže první třetina byla hodně špatná. V kabině jsme museli trochu zvýšit hlas, proházeli jsme lajny a od druhé třetině jsme naštěstí začali hrát ten hokej, který chceme hrát. Přežili jsme dlouhé oslabení ve třech a gól v oslabení na 1:3 nás zvedl. Od druhé třetiny jsme byli myslím lepší a už ve druhé třetině jsme měli dost šancí na to, abychom ten zápas otočili. Neproměnili jsme vyložené šance, ale spadly nám tam dva šťastné góly, to je samozřejmě o štěstí. My jsme ale tomu štěstíčku, byť je to taková hloupá fráze, šli trochu naproti. Výkon se zvedl o sto procent a zaslouženě jsme vyhráli.