Zápasové menu

Neporazitelnost Stadionu v letošním play-out končí. V pátém utkání, které Litoměřičtí sehráli na berounském ledě, podlehl soubor trenérů Tvrzníka a Setikovského Medvědům 8:3. Severočeši jsou však již po minulém kole bezpečně zachráněni, Berounští dnešní výhrou snížili třináctibodové manko na Šumperk na současných deset bodů.

O baráž

8:3

4:2, 4:1, 0:0

Medvědi Beroun 1933 - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 9. Stromko (Nedvěd, Hašek), 13. Veselý (Kupec, Švagrovský), 15. Rubeš (Poletín, Jebavý), 16. Veselý (Stromko), 23. Nedvěd (Doležal), 29. Poletín (Špelda), 31. Malý (Kupec, Švagrovský), 34. Doležal - 6. Novák (Hlusička), 12. Martinka (Hlusička), 27. Šinágl (Tvrzník). Rozhodčí: Wagner - Komárek, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: .

Medvědi Beroun 1933: Slipčenko - Palaščák, Špelda, Barák, Jebavý, Veselý, Nedvěd, Malý, Soldán - Besser, Pavel, Švagrovský, Kupec, Stromko, Hašek Jiří, Rubeš, Vlček, Doležal, Poletín, Forman, Klhůfek

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (21. Meravý) Kříž, Smetana, Dudáš, Evan, Evan, Martinka, Keltner, Holomek, Ketner - Šinágl, Gengel, Belay, Tůma, Tvrzník, Zavřel, Bojer, Slížek, Horčička, Hašek Jar., Novák, Hlusička

Úvod utkání přinesl aktivní hru obou mužstev, na šance si však diváci museli počkat. Z první vážnější příležitosti však padl také úvodní gól. Za Slipčenkem se puku chopil v 6. minutě Jakub Hlusička a jeho přihrávka zpoza branky našla mezi kruhy připraveného Martina Nováka, jehož střela z první zapadla přesně k levé tyči berounské svatyně. Medvědi se svou odpovědí příliš neotáleli. V polovině deváté minuty sice nejprve Jiří Hašek spálil svou gólovou šanci, když z pravé strany netrefil téměř odkrytou branku, o několik okamžiků později však vsítil vyrovnávací gól Jakub Stromko.

Útočně laděná první dvacetiminutovka nabídla další zápisy do listiny střelců. U pravého mantinelu se k puku ve 12. minutě dostal litoměřický obránce Ondřej Martinka a ihned jej poslal směrem na branku Medvědů. Kotouč z jeho hole zapadl po odrazu od levé tyče do sítě a Stadion se dostal znovu do vedení. Ani tentokrát se však z něj svěřenci trenérů Tvrzníka a Setikovského neradovali dlouho. Ve 13. minutě Přikryl nejprve zlikvidoval střelu Jana Veselého, berounský bek se ale dostal nikým nehlídán k dorážce z levého kruhu, odkud již procedil kotouč odrazem od pravého betonu brankáře Přikryla za brankovou čáru. Do první sirény bylo publikum v berounské hale svědkem ještě dvou gólů, o které se v obou případech zasloužili domácí hráči, konkrétně Rubeš a svou druhou trefou v zápase také Veselý.

Nástup do prostředního dějství vyšel lépe Medvědům. Jaroslav Nedvěd nasadil ve 23. minutě ke střele švihem a trefil se přesně do levého horního růžku litoměřické branky, kterou již v té době hájil Michal Meravý. Zpět na dvoubrankový rozdíl vrátil Stadion Petr Šinágl. Svou spolupráci s Martinem Tvrzníkem proměnil krátce před polovinou utkání díky přesné střele mezi betony brankáře Slipčenka.

Středočeši také ve druhé třetině dovedli zopakovat svůj gólový zápis z první dvacetiminutovky a v prostředním úseku hry zaznamenali čtyři branky. K Jaroslavu Nedvědovi se ještě postupně přidali Michal Poletín úspěšnou tečí, následně litoměřickým fanouškům dobře známý Robin Malý a již zmíněnou trojici Medvědů doplnil ve 34. minutě Tomáš Doležal, taktéž bývalý člen litoměřického kádru. Po druhé siréně tak svítil na časomíře stav 8:3 pro domácí.

Po návratu obou celků z kabin se jako první v šanci zjevil Ladislav Slížek. Jeho souboj tváří v tvář s domácím brankářem měl však vítěze v Robertu Slipčenkovi. Také proti dalšímu litoměřickému střelci byl Slipčenko úspěšný. Zavřelův pokus z levé strany skončil na boční síti. Nedvěd napřáhl v polovině závěrečného dějství od modré čáry a vyslal tvrdý pokus na litoměřickou branku. Meravého lapačka však byla na správném místě a s jistotou si počíhala na kotouč. Na rozdíl od prvních čtyřiceti minut hry, ve kterých padlo jedenáct branek, nepadla v závěrečné dvacetiminutovce ani jedná a Medvědi si tak připsali výhru 8:3.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník: HC Stadion Litoměřice

Je za námi další zápas play-out, jak bys jej srhnul?

My jsme k tomu zápasu bohužel přistoupili tak, jak bychom asi neměli, především co se týče hry do obrany. Přišli jsme si sem zahrát hokej, což až takoví hokejisti nejsme, abychom mohli hrát bez nasazení nějaký krásný hokej. Říkáme to klukům pořád, ale je samozřejmě těžké se na tyto zápasy plně motivovat. Je pravda, že co Beroun vystřelil, to mu tam spadlo. Nemůžeme to házet na gólmany. My jsme dnes v obraně nebyli dobří. Takovýto výsledek je samozřejmě nepříjemný, ale čekají nás nyní další dva zápasy venku a já doufám, že si kluci uvědomí, že si každý hraje o své jméno, reprezentují klub a vlastně celé město. Věřím, že tuto sezónu dohrajeme se ctí, deváté místo uhrajeme a takovýto výsledek se opakovat nebude.

Dala by se na dnešním utkání najít nějaká podobnost například se zápasem s Třebíčí, kdy tam soupeři také spadlo téměř vše?

Takový zápas prostě jednou za čas přijde. Jak říkám, Berounu tam spadlo vše, co vystřelil. My, ačkoliv jsme šancí neměli tolik, jsme nějaké příležitosti měli, které jsme prostě neproměnili. Možná nás trochu ukolébalo naše rychlé vedení, kdy jsme 1:0 vedli. Kluci si mysleli, že to půjde samo, že se bude dařit celý zápas. Hokej ale začíná od obrany a my jsme v ní dnes byli hodně lehkovážní. Nemůžu říci, že by tam potom nebylo nasazení nebo že bychom nechtěli hrát. To v žádném případě. Na třetí třetině to bylo vidět. V kabině jsme si řekli, že budeme hrát tak, abychom gól nedostali a najednou to prostě šlo. Ta soutěž play-out je v tomto zrádná. Zápasy se musí odehrát, motivace, ačkoliv by měla být, už není taková. Nechci říkat, že to jsou zbytečné zápasy, ale pokud se o nic nehraje, ani lidi tady v Berouně nepřijdou a hraje se v komorní atmosféře, ačkoliv naši fanoušci byli slyšet, tak to není úplně ono. My ty zápasy musíme odehrát, dostanou šanci kluci, kteří toho v sezóně tolik neodehráli, měli bojovat o místo tady v Litoměřicích, někteří o místo v extralize. Dnes bylo třeba vidět, proč nehrajeme play-off. Máme strašné výpadky. Musíme udržet nějaký konstantní výkon. Jak jsem řekl, hokej začíná od obrany a tam jsme to dnes neodehráli tak, jak bychom měli.

Ještě ke střídání Petra Přikryla. Šlo vám o to, aby mužstvo dostalo nějaký impulz nebo jste viděli něco na výkonu Petra?

Samozřejmě Petr dostal čtyři góly za třetinu, což není úplně v pořádku. Neříkám, že to byly vyloženě jeho góly, ale myslím, že minimálně dva byly chytatelné. Chtěli jsme dát mužstvu nějaký impulz, bohužel Michalovi hráči příliš nepomohli. Myslím si, že bránili ještě hůře, než v první třetině. Na druhou stranu Michal si tu šanci zaslouží, potřebuje chytat zápasy a čím více jich odchytá, tím lépe. Jde o to, aby sbíral nějaké zkušenosti, je mladý. Dnes mu ale hráči především ve druhé třetině vůbec nepomohli.