Zápasové menu

Čtvrté vzájemné střetnutí mezi Litoměřicemi a Šumperkem bylo celý zápas vyrovnané. Až ve třetí třetině Stadion odskočil na dvoubrankový rozdíl, ani tento náskok však nestačil na výhru. Salith do třetí sirény srovnal a v prodloužení po gólu Červenky zvítězil. Litoměřičtí tak získali pouze jeden bod, Draci si odváží body dva.

45. kolo

4:5pr

1:0, 1:1, 2:3 - 0:1

HC Stadion Litoměřice - Draci PARS Šumperk

Branky a nahrávky: 18. Slížek (Dudáš), 31. Novák (Šinágl, Drábek), 50. Loskot (Hašek, Belay), 56. Kafan (Loskot) - 28. Velecký (Červenka), 46. Tesařík (Velecký), 58. Červenka (Holík, Tesařík), 58. Haas (Holík, Tesařík), 63. Červenka (Velecký). Rozhodčí: Hejduk - Jílek, Šperl. Vyloučení: 7:3, navíc Dudáš (LTM) OT za nesportovní chování. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1160.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Sklíba) – Drábek, Holomek, Martinka, Boháč, Dudáš, Evan, Kříž, Hlusička – Bojer, Šinágl, Novák – Loskot, Kafan, Hašek – Tvrzník, Slížek, Gengel – Lenc, Belay, Horčička.

Draci PARS Šumperk: Štůrala (Misiorz) – Holík, Novotný, Pastor, Suchý, Tesařík, Ondráček, Drtil, Lyzák – Mičulka, Meluzín, Plášek – Brunec, Hulva, Vrdlovec – Haas, Velecký, Červenka – Skoumal.

Již od úvodních minut se střídaly šance na obou stranách. Šlo však zatím pouze o střely ze střední či delší vzdálenosti, které oba brankáři dokázali pokrýt. V sedmé minutě projel Hulva po pravém křídle a z kruhu mířil do horních pater domácí branky, Přikrylova lapačka však jeho pokus zastavila. Následně však domácí brankář podstoupil střet s Tomášem Bruncem, po kterém litoměřická jednička několik okamžiků ležela v brankovišti. Naštěstí pro Litoměřice nešlo o nic vážného a Petr Přikryl byl po chvíli znovu připraven chytat.

V polovině prvního dějství zaměstnával Štůralu zejména Petr Šinágl. Domácí rychlík nejprve zkusil štěstí střelou z pravého kruhu, poté dorážel z bezprostřední blízkosti hostujícího brankáře a nakonec po výjezdu zpoza branky vystřelil bekhendem. Všechny tři pokusy skončily na výstroji brankářské jedničky Draků. Litoměřičtí dokázali ustát přesilovou hru Šumperku a dostalo se jim za to odměny. V 18. minutě oklamal Ladislav Slížek svého obránce a objevil se sám před Štůralou, kterého překonal střelou mezi betony. Stadion tak mohl jít za stavu 1:0 do kabiny spokojenější.

Stadion měl po přestávce šanci odskočit na rozdíl dvou branek. Po střele od modré se kotouč odrazil od plexiskla před Štůralu a dorážet mohl Šinágl, který však skákavý kotouč nedokázal usměrnit do sítě. Vedení vydrželo Litoměřicím do 28. minuty. Ačkoliv hráli Draci v oslabení po vyloučení Suchého, dokázali vyrovnat zásluhou úspěšné dorážky Michala Veleckého, který uklidil do sítě střelu Červenky.

Litoměřičtí s odpovědí příliš neotáleli. Na trestné lavici seděl Novotný a domácí hráli přesilovku. Po čtyřiatřiceti sekundách využil početní převahu Martin Novák, který využil přesnou přihrávku Petra Šinágla a uklidil puk do odkryté branky.

Do závěrečné dvacetiminutovky vstupovali domácí s jednogólovým náskokem, opakoval se však scénář z prostřední dvacetiminutovky. Draci srovnali skóre ještě do poloviny třetiny. Jan Tesařík poslal ve 46. minutě puk od horní tyče za Přikrylova záda. V 50. minutě ale Litoměřičtí znovu odpověděli. Marek Loskot tečoval Haškovu střelu mimo dosah brankáře Štůraly a dal svému týmu opět náskok před soupeřem. Od této chvíle si více šancí připisovali domácí. Využít ale jednu z nich dokázali až v 56. minutě zásluhou Kryštofa Kafana, který ujel obraně hostů a nadvakrát překonal brankáře. První pokus Štůrala ještě chytil, domácí forvard však pohotově dorazil puk do odkryté branky.

Vedení o dvě branky v závěru utkání se zdálo být rozhodující. Draci se však tak snadno nevzdali. Pomohli jim k tomu také vyloučení Litoměřic. Nejprve Adam Červenka potrestal vyloučení Ondřeje Holomka za zdržování hry, následně Marek Haas při vyloučení Václava Drábka za hru vysokou holí vyrovnal na 4:4 po teči Holíkovy střely. Salith tak rozhodl o tom, že zápas dospěl do nastavení. V něm rozhodl o dělbě bodů po dvou minutách a osmnácti sekundách svým druhým gólem v zápase Adam Červenka. Útočník Draků obešel Holomka a nadvakrát mezi betony dostal puk za brankovou čáru. Stadion tak získal pouze jeden body, Draci si odváží body dva.

Ohlasy k utkání

Jindřich Setikovský: HC Stadion Litoměřice

Myslím, že zápas byl celých šedesát minut vyrovnaný. Hosté odehráli myslím slušný zápas, nakonec poslední zápas doma s Ústím dotahovali, neuznali jim gól v power-play. Šumperk má především dopředu velice silné mužstvo a dnes to prokázal. To nic nemění na tom, že jestliže vedeme tři minuty před koncem 4:2, tak na to hráči nepotřebují trenéry ani nikoho, to by si prostě mužstvo, které má nějakou vnitřní silu, mělo udržet samo. Mělo by chtít hrát tak, aby nepřišlo vyloučení a aby se vyhrálo to důležité buly, které je potřeba. K tomu není co dodat. To bylo totální selhání v posledních třech minutách. Měli jsme to myslím dohrát ve větším klidu a s větší zodpovědností. Ta vyloučení byla naprosto zbytečná. Je pravda, že rozhodčí to zapískal velice přísně, především to čtyřminutové vyloučení, ale to nic nemění na tom, že hráč je zodpovědný za svou hůl a v posledních minutách zápasu si musí dát větší pozor.