Zápasové menu

Kdo dnes přišel na zápas, tak nelitoval. O vítězi bylo rozhodnuto již po první třetině, kdy za necelých 5 minut zkompletoval hattrick Marek Loskot. Poté už šlo pouze o to, kolik branek domácí ještě soupeři nadělí. Skóre se zastavilo až na číslech 8:2.

33. kolo

8:2

4:1, 2:0, 2:1

HC Stadion Litoměřice - SK Horácká Slavia Třebíč

Branky a nahrávky: 10. Lenc (Šinágl, Gengel), 14. Loskot (Novák, Belay), 16. Loskot (Novák, Belay), 19. Loskot (Novák, Přikryl), 27. Horčička (Boháč, Hašek), 33. Hlusička (Lenc, Kříž), 50. Horčička (Slížek), 60. Loskot (Martinka, Drábek) - 12. Přibyl (Havlíček, Stejskal), 56. Finsterle (Stejskal). Rozhodčí: Schmejkal - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1110. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Meravý) - Martinka, Drábek, Gula, Boháč, Kříž, Evan, Dudáš, Vobořil - Loskot, Belay, Novák - Horčička, Slížek, Hašek - Lenc, Šinágl, Gengel - Tůma, Hlusička, Kafan

SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec (Wolf) - Kania, Brož, Míka, Dietz, Kadela, Sláma, Sobotka - Čech, Dolníček, Dočekal - Burian, Havlíček, Stejskal - Přibyl, Finsterle, Heřman - Vítek, Kovalský, Vondráček

Domácí hned v úvodu ukázali, že chtějí tento zápas vyhrát, ovšem šance přišly až od desáté minuty. Nejprve Hašek netrefil odkrytou část branky a následně Gula trefil tyčku. Litoměřice ovšem zoufat nemusely, protože hosté propadli v obranném pásmu a domácí jeli 3na1. Petr Šinágl nahodil puk přesně na hůl Radana Lence, který neměl problém tečovat puk do prázdné branky. Na tento gól hosté ještě odpovědět dokázali. V 12. minutě dostal od Havlíčka přihrávku na pravý kruh Martin Přibyl a ten vymetl horní růžek Přikrylovi branky. Pak ovšem přišel hattrick Martina Loskota. Za 4 minuty a 46 vteřin se mohl radovat hned třikrát. Ve 14. minutě ujel s Novákem 2na1, dostal perfektní přihrávku a vymetl bližší růžek Hrubcovi branky. V 16. minutě přihrával Novák nejprve ve stoje, když se mu pak vrátil tak v kleče a když se mu vrátil znovu, tak v leže. Třetí přihrávka už prošla a Loskot v samostatném úniku vymíchal Loskot holí forhend – bekhend – forhend a do prázdné branky zvyšoval už na 3:1. V 19. minutě Přikryl vyhodil puk z obranného pásma, puk dostal na hůl Novák, který vůbec neváhal, přihrál Loskotovi a ten střelou z levého kruhu zpoza obránce vymetl pravý horní růžek Hrubcovi branky potřetí. První třetinu Litoměřice tedy vyhrály 4:1.

I ve druhé třetině Stadion dominoval. Ve 27. minutě se dostal po chybě hostujícího obránce k puku Boháč, přihrál na úplně volného Petra Horčičku, který si chtěl ještě potáhnout puk do bekhendu, ujel mu a skončil mezi betony brankáře Hrubce. Ve 28. minutě měli hosté blízko ke snížení. Nejprve Havlíček v mezikruží trefil horní tyč a o dvacet vteřin později se celá situace opakovala v podání Smejkala. Gól ovšem nepadl a tak udeřilo opět na druhé straně. Ve 33. minutě střílel Kříž, dorážel Lenc a k druhé dorážce se dostal ještě Jakub Hlusička, který zvýšil na 6:1.

Ve třetí třetině toho k vidění moc nebylo. Ve 45. minutě všem ujel Ladislav Slížek, ale bekhendovou kličkou nad Hrubcem nevyzrál. Domácí se ovšem radovat mohli v 50. minutě, kdy se prosadil objetím branky Petr Horčička. I hosté se trefili, v 56. minutě se rozhodčí připletl do cesty Křížovi, který tak přišel o puk. Ten si vzal Stejskal a nahrál ho do mezikruží úplně volnému Lukáši Finsterlovi, který prostřelil Přikryla nad beton. V poslední minutě ještě Marek Loskot dorazil střelu Martinky a připsal si na konto 4. gól.

Domácí tak dnes zaslouženě zvítězili 8:2.

Ohlasy k utkání

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč

Já musím dnes našemu soupeři pogratulovat ke kvalitní hře a k zasloužené výhře. Ve druhé třetině jsme měli i my dobré pasáže, kdy jsme nastřelili asi tři tyčky a byly i gólové příležitosti, ale domáci dnes byli ve všem důslední a zkrátka jejich dnešní výhra byla zasloužená. Při jedné naší šanci se dokonce rozsvítilo za brankou červené světlo, ale brankový rozhodčí se nám přišel omluvit, že mu cukla ruka. I to se může stát. V dnešní zápase nás Litoměřice ničím nepřekvapily, ale zkrátka v dnešním utkání někteří naši hráči situaci na ledě nezvládli a domácí toho využili. V naší hře byly dnes obrovské chyby a střídalo se to s pasážema, kdy jsme hráli vcelku dobře. Pak někdo z hráčů cosi vymýšlel, co do hry nepatřilo a z toho pramenily chyby. Když dostáváte takovou sprchu, pak se nestačí se soupeřem ani bruslit. Ve druhé třetině jsme sice měli šance, ale nic jsme neproměnili. Domácí prostě dnes vyhráli zaslouženě. O tomto utkání se s hráči pobavíme a vyvodíme z toho poučení, co bychom měli příště hrát jinak.

Daniel Tvrzník – HC Stadion Litoměřice

Třebíč měla před tímto utkání dobré výsledky a především její výhra v Jihlavě budila respekt. My jsme hlavně přemýšleli o tom, jak dnes budeme hrát. Jestli dobře bránit střední pásmo a hrát na co nejméně obdržených branek. Nakonec jsme se rozhodlo pro to, co nás vedlo k vítězství v Třebíči, kde jsme dobře napadali ve středním pásmu a nutili soupeře k chybám. Takže jsme i dnes začali hrát tuto hru. V první třetině jsme měli dobrý forčeking a nezabrzdilo nás ani rychlé vyrovnání Třebiče. Samozřejmě to bylo také trochu o štěstí ,že nám tam ty branky napadaly. Jindy se nám to prostě nedařilo. Rozhodl asi začátek druhé třetiny, kdy Třebíč nastřelila několikrát tyčku a my naopak vstřelili pátou branku. Pak jsme již chtěli zápas dohrát v klidu, bez zranění a obdržených branek. Pro nás to byl dnes opravdu důležitý zápas.Stačí se podívat na tabulku. Dnes jsme opravdu stavěli hru na obraně a myslím si, že dnes hráli obránci, kteří mají momentálně nejlepší formu.Podle výsledku lze soudit, že jsme udělali správně. Bohužel, dnes nemohl hrát Honza Kloz, který je zraněný po utkání v Kadani, kde ho nešetrně srazil jeden z kadaňských obránců. Honza Kloz má utržený postranní vaz a bude pravděpodobně dva měsíce mimo hru. Teď je to pro nás velká ztráta, protože se chytil střelecky a je to náš nejproduktivnější hráč. Dnes dal čtyři branky Marek Loskot a já budu doufat, že ho nepotká něco podobného.