Zápasové menu

Litoměřičtí nenavázali na úspěchy proti Dukle a Medvědům. V Kadani sice vedli od 3. minuty zásluhou Lence nejtěsnějším jednobrankovým rozdílem, od té doby však skórovat nedovedli. Domácí naopak přidávali jednu šanci za druhou a ve třetím dějství dokázali třemi góly utkání otočit ve svůj prospěch. Stadion tak domů odjel bez bodu po prohře 3:1.

31. kolo

3:1

0:1, 0:0, 3:0

SK Trhači Kadaň - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 42. Chlouba (Révay), 46. Charousek (Schmidt), 50. V. Novák (TS) - 3. Lenc (Kafan, Belay). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Ondráček. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 267. Střely na branku: 51:35. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

SK Trhači Kadaň: Řehoř - Malínský, Révay, Schmidt, Szakal, Mazanec, Bombic, Tollinger, Tomeček - Skořepa, Charousek, V. Novák - Ton, Mikšovic, Kůs - Polák, Diviš, Bursík - Mála, Chlouba, Račuk.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl - Brejčák, Martinka, Vobořil, Boháč, Evan, Kříž, Smetana, Gula - M. Novák, Kloz, Loskot - Hašek, Slížek, Horčička - Gengel, Šinágl, Tůma - Kafan, Belay, Lenc.

Jako první zahrozila domácí Kadaň. Ve druhé minutě hned dvakrát zatopila v Přikrylově brankovišti zásluhou Račuka a Bursíka. Druhý jmenovaný dokonce trefil tyč, když dorážel do odkryté branky. Přesnější koncovku v podobné situaci však prokázal na druhé straně Radan Lenc a Litoměřice tak z první akce otevřely skóre utkání. Řehoř pouze vyrazil střelu Kafana a Lenc měl již snadnou práci s gólovou dorážkou.

Hosté nabídli Kadani první přesilovku v zápase při vyloučení Loskota ze šesté minuty. Domácí však příliš hostující branku neatakovali, když jedinou nebezpečnější střelu vyslal Mikšovic a brankář Přikryl s jistotou zasáhl. Početní převahy se dočkali také Litoměřičtí. Svůj trest si ve třinácté minutě odpykával Mazanec a hosté mohli jít do vedení. Křížova rána od modré ale skončila pouze na tyči. Další akci Stadionu založil Tůma. Poslal vysoké nahození na útočnou polovinu, kotouč zachytil Šinágl a úháněl na kadaňskou branku. Evan si najížděl z druhé vlny a po přesné přihrávce svého spoluhráče nastřelil z levého kruhu další tyč.

Stav 0:1 vydržel také po celý průběh druhého dějství, nutno dodat, že velkou zásluhou Petra Přikryla. Litoměřičtí se připomněli v útočném pásmu pouze na začátku druhé třetiny. Smetana nejprve nahodil kotouč od modré do skrumáže před Řehořem, který se velmi zapotil při řešení ošemetné situace. Následný pokus si připsal Martinka, který však nedokázal zvednout puk přes ležícího brankáře. V první šanci domácích ve druhé části ještě pomohla brakáři Litoměřic tyč při Bombicově střele od modré, při dalších akcích Kadaňských již ale předváděl své pohotové zákroky. Dokázal odolat nejen nebezpečným střelám, ale také dorážkám z bezprostřední blízkosti.

Litoměřičtí hráči inkasovali dva zákroky, které volaly po potrestání. V prvním případě byl v rohu hřiště zastaven Kloz, kterého zasáhl domácí hráč do kolene. Při dalším střídání se objevila hůl v obličeji Šinágla. Zákrok vysokou holí již vedl k trestu na 2 + 2 minuty. Velmi důležitou přesilovou hru však Stadion nevyužil. Zvýšení vedení na dvě branky by pro Litoměřické bylo značnou výhodou. Nestalo se tak a mimo trvání již zmíněné přesilovky měli opět převahu domácí. Svědčí o tom i poměr střel mezi první a druhou sirénou, který zní jasně pro Kadaň a sice 23:11.

Závěrečná třetina bohužel pro Litoměřice pokračovala ve stejném duchu, jako předcházejících dvacet minut hry. Domácí si i nadále vytvářeli šance a hosté byli bezzubí. Ve 42. minutě se odehrály v obranném pásmu Litoměřic dvě situace, které hosty ani v jednom případě nepotěšily. Nejprve přišel kontakt domácího Diviše s brankářem Přikrylem v litoměřickém brankovišti při již přerušené hře, který zůstal bez trestu. O několik sekund později se při dalším střídání po střele Révaye dostal k dorážce Roman Chlouba a z prostoru před brankou vyrovnal skóre na 1:1.

Stadion tak přišel o své nejtěsnější vedení. Toho se zanedlouho chopili domácí. Ve 46. minutě se dostal snadno do brejku Jiří Charousek a řítil se na branku hostů. Po vydařené bekhendové kličce zasunul puk do sítě a otočil skóre utkání na 2:1 pro svůj tým. Třetí a definitivní zásah Kadaňských poté přidal Vladimír Novák. Využil trestné střílení, které nařídil rozhodčí Zubzanda. Brankář Přikryl se podle hlavního arbitra provinil hozením hole pod nohy protihráče při vypíchutní kotouče domácímu hráči. Sám Novák poté upravil na konečných 3:1 taktéž úspěšnou bekhendovou kličkou.

Hosté ještě v samém závěru zkusili hru bez brankáře se šesti hráči v poli, ale bez výsledku. Na kadaňském ledě tak ztratili body a poroučejí se v tabulce směrem dolů a sice na deváté místo.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník: HC Stadion Litoměřice

Dnes jsme zde sami ztratili body. Po slušně odehrané 1. třetině nevypadal náš výkon špatně. Pak jsme hráli čtyři minuty přesilovku, kterou jsme sehráli hrozně. Kadaň se dostávala do hry, my jsme absolutně vyklidili střední pásmo. Pak si něco řekneme v kabině před poslední třetinou a místo toho třikrát nahrajeme soupeři na branku. Byla to nezodpovědnost, nedisciplinovanost a hloupost hráčů. Ta dlouhá přesilovka ale to utkání nerozhodla. Pokud vedeme po dvou třetinách 1:0, třetí třetinu musíme odehrát úplně jinak. Z naší strany v ní ale nebylo nic. Pokud si myslíme, že vedeme 1:0 a soupeř se porazí sám, tak to takhle prostě nefunguje. Jsme schopni odehrát dobře určité pasáže zápasů, ale za půl zápasu se body nedávají. Tři góly, které jsme dostali, byly jasně individuální chyby hráčů. Martin Belay nahraje přímo obránci na modrou čáru, padne gól. Ondřej Kříž nahraje soupeři do jízdy, padne gól. Při třetím gólu máme kotouč na holi u modré čáry, nedostaneme jej ven, necháme volného hráče před brankou, následuje penalta a gól. To jsou hrubé individuální chyby, které prostě nemůžeme dělat, pokud chceme být úspěšní. Kadani se v poslední době nedařilo, byla pod velkým tlakem a pokud vedeme 1:0, tak si myslím, že bychom zápas měli dohrát úplně jinak. Situaci před trestným střílením jsem viděl trochu jinak než pan rozhodčí. Nechci sahat Petru Přikrylovi do svědomí, třeba mi řekne, že tu hůl hodil, ale vypichoval hráči kotouč, vyjela mu hokejka. Já si myslím, že to hození hokejky určitě nebylo. Myslím ale, že podobných sporných verdiktů měl dnes pan rozhodčí více. S panem Zubzandou prostě nemáme dost dobré zkušenosti a dnes se to opět potvrdilo. Nechci se ale vymlouvat na rozhodčí, od poloviny zápasu byl náš výkon špatný.

Mikuláš Antonik: SK Kadaň

První třetina z naší strany byla katastrofální, neměli jsme žádný pohyb. Pak jsme udělali trochu bouřku v kabině, kluci si to uvědomili a přidali. Měli jsme velké množství šancí, ale nedařilo se nám je proměnit. Naštěstí jsme využili šance alespoň ve 3. třetině, dali 3 góly a zápas urvali pro sebe. Byl to hodně těžký a důležitý duel.