Zápasové menu

Od začátku zápasu na tom byly lépe Litoměřice. Už po dvanácti minutách vedl Stadion 2:0 a do 3. třetiny nastupoval za nadějného stavu 4:0. Domácím se povedlo poté pouze snížit, a tak si Litoměřice, hlavně díky dvougólovému střelci Martinu Novákovi, odvezly domů plný počet bodů.

26. kolo

1:4

0:2, 0:2, 1:0

HC Most - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 55. Klíma (Vrtek, Kotrla) - 11. Novák (Kloz), 12. Kafan (Šinágl), 25. Novák (Belay, Volke), 31. Evan (Gerhát). Rozhodčí: Kubeš - Čížek, Arazimová. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:4, 1:4.

HC Most: Lusinš (12. Benda) - Saviels, Látal, M. Rohan, Prošek, Parýzek, Martinec, Kuncl, Panuška - Tauš, Divíšek, Tvrdek - T. Rohn, Vachovec, Klíma - Kotrla, Heinisch, Ondráček - Slavíček, Vrtek, Vaněk

HC Stadion Litoměřice: Volke (Sklíba) - Boháč, Vobořil, Martinka, Evan, Kříž, Smetana, Brejčák, Hora - Rindoš, Slížek, Horčička - Loskot, Belay, Gerhát - Novák, Kloz, Gengel - Šinágl, Hlusička, Kafan

Most vstoupil do utkání s elánem a již během úvodních minut několikrát ohrozil Volkeho v litoměřické brance. Hosté se do vážnější šance dostali až v průběhu páté minuty, kdy Lušinš vychytal nájezd Nováka. Vzápětí hráli hosté první přesilovku a postupně se aktivita přesunula na jejich hokejky. Dvě početní výhody po sobě ještě nezužitkovali, ale těsně po polovině prvního dějství udeřili. Kloz zavezl kotouč do útočného pásma a nejprve sám ohrozil mosteckou branku, znovu se dostal k odražené střele, od mantinelu podal puk na Martina Nováka, který střelou do odkryté části mostecké klece otevřel skóre utkání. Neuplynula ani další minuta a hráči Stadiónu se radovali podruhé. Kryštof Kafan převzal kotouč na modré čáře a po efektní otočce, technickou střelou zpoza obránce rozvlnil síť domácí branky podruhé. Domácí si vyžádali oddechový čas a Lušinše nahradil Benda. Ten se hned po nástupu na led musel popasovat se střelou Vobořila. V 18. minutě mohl snížit Klíma, Volke ho parádním zákrokem vychytal. V téže minutě na druhé straně nezužitkovali hosté slibné přečíslení 2 na 1. Těsně před závěrem první třetiny zlikvidoval Benda akci osamoceného Slížka.

Veliká šance Mostu se zrodila již 25. sekund po začátku druhého dějství. Boháč fauloval v gólovce Tvrdka a rozhodčí nařídil trestné střílení. Tvrdek zkusil na Volkeho bekhendový blafák, kotouč ale skončil v lapačce litoměřického gólmana. Další ránu zasadili hosté Mostu ve 25. minutě. Po hrubce Martince se kotouče zmocnil Belay, posunul ho na Martina Nováka a ten střelou pod víko zaznamenal třetí litoměřický úspěch. Ve 31. minutě hosté skórovali dokonce v oslabení, z akce 2 na 1 po Gerhátově příhře zvýšil Jakub Evan již na propastných 0:4.

Ve třetím dějství se zápas už pouze dohrával, domácí se do šancí dostávali jen sporadicky a střely, které prošly, až na branku spolehlivě likvidoval Volke. Ani na druhé straně již mnoho vzruchu nevznikalo. Přesto v 50. minutě orazítkoval Horčička tyč domácí svatyně. Když už to vypadalo, že mostečtí střelci zůstanou v dnešním utkání na nule, využil uspokojení hostů Tomáš Klíma a překvapivou střelou překazil Volkemu čistý štít. Závěr utkání ještě zpestřila drobná potyčka, která již na vítězství a tříbodovém zisku Stadionu Litoměřice nemohla již nic změnit.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník - HC Stadion Litoměřice
Jsou to pro nás dnes důležité tři body. Myslím, že jsme to měli od začátku pod kontrolou. Dali jsme rychlé dva góly a mohli jsme přidat i další. Když domácí na začátku druhé třetiny neproměnili trestné střílení a my jsme chvíli na to přidali třetí branku, tak si myslím, že zápas byl rozhodnutý. Poslední třetina už se jenom dohrávala, ale za dvě třetiny kluci zaslouží pochvalu, předvedli dobrý výkon. Tři body z venku se počítají.

Vladimír Jeřábek - HC Most
Podle mého názoru to bylo dnes nejkvalitnější mužstvo, které proti nám pod mým vedením stálo. Dobře bruslili, byli nebezpeční v útoku. Jenom gólmani nás uchránili od větší porážky. Důležitým faktorem byly dvě naše vyloučení za sebou, kdy jsme se dostali pod tlak, ze kterého jsme se nevymanili. Potom ještě neproměněné trestné střílení na začátku druhé třetiny, tam jsme měli šanci s tím ještě něco udělat. První gól jsme dostali po naší hrubce, když jsme kontrolovali puk. Při druhé brance jsme nepokryli hráče v našem obranném pásmu. Litoměřice byly dnes lepší, dnes navíc měli ještě jistého gólmana, který má nebezpečné rozehrávky. Od stavu 0:2 jsme jasně tahali za kratší konec.