Zápasové menu

V dalším severočeském derby mezi domácím Stadionem Litoměřice a Ústeckými Lvy se z výhry radovali hosté. Ústí vstoupilo do utkání lépe a už od začátku měl domácí brankář Volke práci. Současný lídr tabulky potvrdil celkově svojí dominanci v soutěži a vyhrál 5:2. Litoměřice ke konci utkání snížily díky zásahům Loskota a Stříteského.

25. kolo

2:5

0:1,0:2,2:2

HC Stadion Litoměřice - HC Slovan Ústí n.L.

Branky a nahrávky: 54. Loskot(Belay, Martinka), 60. Stříteský(Hlusička), 11. Roubík(Šagát), 26.Ludvík(Šagát,Pavlík), 37.Boháč(Třetina, Klobouček), 45.Třetina(Gureň, Pazourek), 55.Handlovský(Rod). Rozhodčí: Schmejkal - Svoboda, Zavřel. Vyloučení: 5:5. Bez využítí. V oslabení: 0:1. Diváci: 1740-vyprodáno. Průběh utkání: 0:4,1:4,1:5,2:5.

HC Stadion Litoměřice: Volke – Vobořil, Boháč, Evan, Martinka, Ketner, Kříž, Stříteský, Hora – Horčička, Slížek, Tůma – Hašek, Belay, Loskot – Gengel, Kloz, Novák – Kafan, Hlusička, Rindoš. Trenér : Setíkovský.

HC Slovan Ústí n.L.: Orct – Suchý, Klobouček, Holomek, Gureň, Pavlík, Poživil, Sedlák, Sklenička – Boháč, Handlovský, Lev – Kovář, Ludvík, Pazourek – Rod, Roubík, Šagát – Třetina, Majdan. Trenér: Rosol.

V pětadvacátém kole první hokejové ligy přivítaly Litoměřice na svém ledě ústecké Lvy. Tradiční severočeské derby, které vždy přiláká na stadion mnoho diváku nabídlo celkem 7 gólů. V sestavě hostů chyběl Jan Alinč, kterého si na hostování vzala pražská Slávie. V brance domácích se objevil Martin Volke, který byl opět výraznou posilou.

Do utkání lepé vstoupili hosté, už po několika sekundách měl litoměřický brankář první práci, střelu Ludvíka však s přehledem kryl. Hosté měli nadále na ledové ploše převahu a domácí se do první ostré šance dostali až v 6. minutě, střelu Evana z mezikruží Orct s přehledem chytil. Lvi šli do vedení v 11. minutě, Jaroslav Roubík zpracoval přihrávku od obránce a střelou mezi betony překonal Volkeho. Vstřelená branka hosty nabudila ještě více a domácí se nemohli dostat z obranného pásma.

Druhá třetina opět začala tlakem Lvů, v jedné z šanci Třetina tečoval střelu Majdana a Volke chytil kotouč na poslední chvílí. O druhý zásah do litoměřické sítě se postaral David Ludvík, po sérii dorážek na brankovišti se mu podařilo dotlačit puk do branky. V následném oslabení mohl Kafan snížit, ale jeho dorážka minula Orctovou klec. Potřetí Litoměřice inkasovaly ve 37.minutě, Třetinovou přihrávku přes brankoviště dorazil za Volkeho záda Daniel Boháč.

Vedoucí celek první ligy potvrzoval svojí dominanci i v poslední třetině a domácím nezbývalo nic jiného než urputně bránit. Litoměřická obrana to nevydržela dlouho a Volke opět kapituloval. David Pazourek nahazoval kotouč před branku a Miroslav Třetina šikovnou tečí usměrnil kotouč do sítě. O chvíli podějí se mohli Lvi opět radovat, chyby v rozehrávce využil Zbyněk Sklenička a sám se řítil na Volkeho, jeho bekhendový blafák však domácí brankář chytil lapačkou.

První domácí gól viděli diváci až v 54. minutě utkání. Po přihrávce od Martina Belaye se zblízka prosadil Marek Loskot. Následně hrály Litoměřice přesilovou hru, při které se Lvům podařilo vstřelit pátou branku. Tlak na rozehrávajícího obránce Kříže využil Lukáš Handlovský a zblízka překonal bezmocného Volkeho. Domácí ještě pár vteřin před koncem zkorigovali stav na 2:5, od modré čáry se trefil Matěj Stříteský, jeho střela trefila přesně pravý horní roh Orctovy branky.

Ohlasy k utkání

Pavel Skrbek: HC Ústečtí Lvi

My jsme si od začátku hráli trpělivě svojí hru. Měli jsme dobrý pohyb a hráli jsme dobře dozadu. Chyby se určitě najdou. Když budete chtít, tak je tam určitě najdete. Kdybychom po dnešním zápase někoho vyzdvihovali, tak neprávem. Pokaždé sázíme na kolektivní výkon.

Jindřich Setikovský: HC Stadion Litoměřice

Musím soupeři pogratulovat a musím sportovně přiznat, že dnes byli jednoznačně lepší. Kromě první třetiny, kdy myslím že Loskot, který vyjel z buly a měl obrovskou šanci. Možná kdybychom dali první gól, mohl se zápas vyvíjet trochu jinak. Neříkám, že bychom vyhráli, ale možná bychom byli trochu důstojnějším soupeřem. Zbytek utkání ale bylo jednoznačně v režii Ústí. Hráli moderní hokej, dávali si to na jeden dotek. My, zásluhou toho, že jsme dnes měli možná sotva dvacetiprocentní úspěšnost na buly, jsme se k puku skoro nedostali. Myslím, že s takovou formou nebudou mít problémy s žádným mančaftem. Ústečtí předvedli kolektivní výkon, zatímco třeba Chomutov sází na individuality. Zatímco v Chomutově jsme mohli i vyhrát, čtyřicet minut jsme možná byli lepším mužstvem, tak tady jsme prostě neměli šanci.