Zápasové menu

Utkání v litoměřické Kalich Areně nepoznalo v základní hrací době vítěze. Rozhodnutí přišlo až v nastaveném čase, kdy veterán Jaroslav Nedvěd rozhodl o tom, že Stadion získá pouze jeden bod. Litoměřicím se nedařilo v koncovce. Na počet šancí vyhrály, skóre ale hovoří pro Beroun.

16. kolo

2:3pr

0:1, 0:1, 2:0 - 0:1

HC Stadion Litoměřice - Medvědi Beroun 1933

Branky a nahrávky: 43. Tůma (Rindoš), 59. Loskot (Hašek, Suchý) - 13. Forman (Nedvěd, Hašek), 23. Nedvěd (Forman), 65. Nedvěd (Husák, Švagrovský). Rozhodčí: Dvořák - Flegl, Zíka. Vyloučení: 4:5, navíc Besser (BER) osobní trest za nesportovní chování. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1050. Střely na branku: 43:37.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Meravý) - Suchý, Evan, Drábek, Drahorád, Kříž, Ketner, Hora, Tůma - Kloz, Slížek, Gengel - Loskot, Belay, Hašek - Rindoš, Kafan, Tvrzník - Horčička, Hlusička, Novák

Medvědi Beroun 1933: Kareš (Frolík) - Jebavý, Husák, Sobotka, Nedvěd, Veselý, Malý, Hertl, Pavel - Vlček, Besser, Klhůfek - Forman, Švagrovský, Hašek - Doležal, Rubeš, Stromko - Milfait, Poletín, Kučera

Od začátku utkání se více tlačili do útoku domácí. Medvědi naopak vyčkávali na své polovině a čekali na šanci. Po akcích domácích hráčů však musel Kareš jen dvakrát v první třetině podržet svůj tým. Po Klozově střele se ještě dostal k dorážce Gengel, ale ke gólu se neprosadil. Nebezpečná situace přišla také po střele Hory. Jeho pokus od modré byl dvakrát tečován, ale zamířil pouze doprostřed branky.

Za Beroun dvakrát ohrozil Přikryla Tomáš Doležal. Oba jeho pokusy ale domácí brankář zlikvidoval. Nejprve pohotově zasáhl pravým betonem, následně zachytil puk do lapačky. Při přesilovce v právě probíhající 13. minutě už ale na střelu hostí nedosáhl. Pouhých osm sekund seděl na trestné Jiří Suchý, když na modré čáře napřáhl Jaroslav Nedvěd a před brankou tečoval puk mimo dosah Přikryla Miroslav Forman.

Hosté poté začali ještě více bránit střední pásmo a narušovat domácí útoky ihned v zárodku. V 17. minutě přišla nešťastná chvíle pro Litoměřické. Po nešťastné srážce Tvrzníka s Kafanem ve středovém kruhu skončil zápas pro prvně jmenovaného.

Po přestávce mohli Litoměřičtí vyrovnat. Horčička si najel mezi kruhy na přihrávku a bez přípravy vypálil. Kareš jeho střelu vyrazil svým betonem do rohu. Ve druhé části padl opět gól při nerovnoměrném počtu hráčů. Znovu se trefili Medvědi, ale tentokrát při vlastním oslabení. Jaroslav Nedvěd projel až do útočného pásma a z pravého kruhu našel mezeru mezi betony brankáře Přikryla.

Stadion se i po druhém inkasovaném gólu dál tlačil do šancí a snažil se o snížení stávajícího stavu. Na šance v prostřední dvacetiminutovce vyhráli domácí, na skóre ovšem hosté, proto bylo skóre 0:2 před závěrečným dějstvím příznivější pro Medvědy.

Litoměřicím už nezbývalo do závěrečného dějství nic jiného, než bezpodmínečně alespoň vyrovnat. Této metě přiblížil domácí ve 43. minutě David Tůma. Po individuální akci trefil z mezikruží přesně pravý horní růžek Karešovy branky. Domácí dál tlačili, Medvědy prakticky na celou třetí třetinu zatlačili do jejich třetiny, ale dlouho nepřicházel vytoužený vyrovnávací gól. Toho se Stadion dočkal až téměř v samém závěru základní hrací doby. V 59. minutě našel Hašek najíždějícího Marka Loskota, který projel po levém křídle až k brance a střelou po ledě překonal berounského brankáře.

Obě mužstva se při vyrovnaném stavu do třetí sirény nikam nehnala a na řadu tak přišlo prodloužení. Litoměřičtí si s Medvědy rozdělili šance v nastaveném čase stejným dílem. Když už ale vše napovídalo, že utkání dojde až do samostatných nájezdů, přišel vítězný gól Berounských. Při rychlém protiútoku Přikryl nejprve ustál šanci Husáka, pro dorážku si však dojel Jaroslav Nedvěd a usměrnil puk do odkryté branky.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník: HC Stadion Litoměřice

Beroun předvádí slušné výsledky. Vyhrává venku i doma a my jsme věděli, že to bude těžký zápas. Přesto musím říci, že jsme dnes dva body ztratili. První třetina byla vyrovnaná, my jsme se ale dostávali dlouho do tempa a dostali jsme gól v oslabení. Ve druhé třetině jsme už byli lepší, ale v poslední době nás trápí koncovka. Nepadá nám to tam. V poslední třetině jsme sice vyrovnali, ale zase jsme zbytečně dostali branku v prodloužení. Sice mohu vytknout hráčům nějaké chyby, ale celkově je musím pochválit za bojovnost. Bohužel ale z toho velkého množství šancí a střel nedokážeme vstřelit více než dvě branky.

Myslím, že máme kluky, kteří dovedou dát gól. Není jich málo. Prostě nám ale chybí štěstí. Je pozitivní, že jsme dva zápasy po sobě nedostali gól při hře 5 na 5. Dnes jsme dostali gól v přesilovce a v oslabení a při hře 4 na 4. Při přesilovce jsme měli na ledě to nejzkušenější, a přesto dostaneme branku. To by se nám stávat nemělo. Pokud jsme po dvou třetinách prohrávali 2:0, tak je bod nakonec dobrý, ale říkám, že jsme dva body ztratili zbytečně.

Ve druhém utkání se představil v brance Petr Přikryl a předvedl v brance jistý výkon. Vnáší klid do hry, ale bohužel mu obránci příliš nepomáhají a ani útočníci nedokážou vstřelit více než dvě branky.

Miloš Pecka: HC Berounští Medvědi

Myslím, že dvě třetiny jsme hráli velmi dobře, dali jsme dvě branky. Ve třetí třetině jsme věřili, že budeme hrát stále tak dobře, ale soupeř nás dostal pod tlak a nakonec dvěma brankami srovnal skóre. Čekali jsme na nějakou chybu soupeře, ale Litoměřice nás opravdu dostaly pod velký tlak. Museli jsme se osvobozovat zakázanými uvolněními nebo vyhazováním do středního pásma. Dvoubrankový náskok jsme nakonec stejně neudrželi. Jsme velice rádi za dva body, protože proti Litoměřicím se nám nehraje příliš dobře. Prohráli jsme tu přípravné utkání i první zápas v Berouně, takže jsme rádi za dnešní výhru v prodloužení.

Letos jsme v přípravě příliš nevyhrávali, ale na začátku sezóny se stabilizovala sestava. Už jsme věděli, kdo nám tu zůstane ze Sparty a Slavie a výkon týmu šel nahoru. V jedenácti zápasech nás držel brankář Dominik Furch, kterého si nakonec stáhla Slavie. Myslím, že ho dnes Kareš zastoupil dobře.