Zápasové menu

Litoměřičtí se dočkali první tříbodové výhry v letošní sezóně. Na ledě Berouna přehráli domácí Medvědy 4:1. Výrazně k výsledku přispěli hráči zadních řad, když hned dva góly zaznamenal Ondřej Holomek. Dušan Salfický byl v brance opět spolehlivý a za svá záda propustil pouze jedinou střelu soupeře.

3. kolo

1:4

1:2, 0:1, 0:1

Medvědi Beroun 1933 - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 2. Žalčík (Pacovský, Přindiš) - 9. Holomek (Drábek, Slížek), 11. Hašek (Kružík, Slížek), 25. Holomek (Belay, Lenc), 52. Lenc (Belay). Rozhodčí: Dvořák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 5:9. Využití: 0:2.

Medvědi Beroun 1933: Furch - Soldán, Špelda, Nedvěd, Sobotka, Přindiš, Barák, Veselý, Husák - Besser, Kupec, Vlček - Hašek, Švagrovský, Poletín - Pacovský, Žalčík, Rubeš - Milfait, Klhůfek, Heřman

HC Stadion Litoměřice: Salfický - Hora, Kříž, Kružík, Drábek, Holomek, Suchý, Smetana, Soukup - Tvrzník, Šinágl, Tůma - Hašek, Slížek, Horčička - Gengel, Belay, Lenc - Novák, Kafan, Hlusička

Úvod zápasu vyšel lépe domácím. Už ve 2. minutě se jim totiž podařilo rozvlnit síť za Salfickým. Dominik Pacovský nahrál z pravé strany mezi kruhy Žalčíkovi a ten rychlou střelou otevřel skóre. Do první nadějnější šance se Litoměřičtí dostali zásluhou Slížka a Šinágla. Prvně jmenovaný vystřelil na Furcha, tomu zůstal kotouč ležet na hřbetu lapačky, kam se pro něj natáhl Petr Šinágl, ale v tu chvíli už bohužel rozhodčí přerušil hru. V 9. minutě ostřeloval Kříž od modré berounskou branku. Po jedné z jeho dělovek se k dorážce u tyče dostal Tůma, ale Furch se včas proti němu přesunul a zasáhl. Krátký byl ale na ránu Ondřeje Holomka od modré o pár chvil později. Obránce Litoměřic při přesilovce bez přípravy propálil vše, co mu stálo v cestě a bylo vyrovnáno. Litoměřičtí od té doby ožili. Napomáhali tomu i Berounští darovanými přesilovkami. V další přesilovce 5 na 3, kterou Litoměřicím nabídli Berounští hráči Stadion opět skóroval. Opět padla branka po střele od modré čáry, kterou ale tentokrát tečoval mezi kruhy Jaroslav Hašek mimo dosah brankáře Furcha a Litoměřice šly rázem do vedení. To bylo od obou mužstvet do první přestávky vše, Litoměřčití ale ještě neřekli poslední slovo.

Ve druhé části předvedli první akci domácí. Po Žalčíkově přihrávce střílel Vlček, ale trefil pouze hruď brankáře Salfického. To Stadion byl o poznání přesnější při zakončení. Ve 25. minutě opět napřáhl na modré Holomek a svou druhou brankou v zápase poslal Litoměřice do dvoubrankového vedení. Krátce před polovinou utkání se opět po čase připomněli Medvědi. Pacovský přihrával před branku najetému Žalčíkovi, jeho střela z první ale minula Salfického klec. Litoměřický brankář se ve 37. minutě dostal do tvrdého souboje. Při výjezdu za pukem do rohu se srazil s napadajícím hráčem domácích a chvíli otřesen ležel na ledě. Vše ale k radosti přítomných litoměřických fanoušků dopadlo dobře a brankář hostí se v pořádku vrátil do svého brankoviště.

Třetí třetina nabídla opět několik šancí na obou stranách a také konečnou úpravu skóre. Nejprve mohl ve 46. minutě zvyšovat Jakub Hlusička, který dostal přihrávku mezi kruhy, kde stál zcela osamocen. Furch ale jeho střelu stačil vyrazit do rohu. V polovině závěrečného dějství zívala na Berounské odkrytá branka. Švagrovského teč musel Salfický vykopávat betonem a gólové dorážce následně zabránil Drábek, když před domácími včas odklidil puk z brankoviště. V 52. minutě zasadili Litoměřičtí Medvědům poslední úder. Mezi kruhy si najela nová tvář Radan Lenc a za Furchem se počtvrté vlnila síť. Berounští se už nezmohli na žádnou odpověď a Stadion si tak v poklidu pohlídal zisk prvních tří bodů v letošním ročníku po výhře 4:1.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník, HC Stadion Litoměřice:

Máte za sebou první výhru za tři body. Jste spokojeni s dnešním zápasem?

Myslím, že tento zápas venku jsme odehráli úplně stejným systémem jako domácí zápas s Olomoucí. Bohužel na začátku jsme dostali nešťastný gól, ale vyšly nám přesilovky, zápas jsme otočili a určitě takhle by měl vypadat venkovní zápas. Dá se říct, že jsme spokojeni. Ve středu nás čeká Jihlava. Musíme nastoupit úplně stejně a věřím tomu, že pokud tam bude to nasazení a taková herní disciplína, tak můžeme uspět i s Jihlavou.

Dnes byla k vidění i nová posila. Na jak dlouho přišel do týmu Radan Lenc a jak se v prvním zápase osvědčil?

Radan odehrál dobrý zápas, nejen tím, že dal gól. Samozřejmě tím, že se nám zranil Marek Zavřel, jsme museli reagovat. Navíc David Keltner, kterého máme připraveného na levé křídlo, je nemocný. Takže musel na levé křídlo naskakovat Ladislav Gengel a odehrál také super zápas. Radan je samozřejmě hráč Boleslavi. Máme ho tu na střídavý start. Těžko říct, jak ho budeme moci využívat v dalších zápasech. Je to všechno o dohodě s Boleslaví, ale určitě jsme spokojeni s tím, co dneska předvedl.