Zápasové menu

V předposledním zápase letošní přípravy si Litoměřičtí v Kalich Areně s chutí zastříleli. Jejich obětí byl tým Berouna. Domácím vyšlo téměř vše a berounští brankáři celkem osmkrát lovili kotouč ze své sítě. V sestavě Litoměřic se vyznamenal Zavřel s Kafanem, oba vsítili dvě branky. Stadion tak porazil Berounské Medvědy 8:1.

přát.

8:1

3:0, 3:0, 2:1

HC Stadion Litoměřice - Medvědi Beroun 1933

Branky a nahrávky: 5. Zavřel (Belay), 8. Hašek (Slížek, Horčička), 19. Kotrba, 21. Kafan (Kříž, Hora), 24. Horčička (Slížek), 39. Zavřel (Belay), 49. Kafan, 50. Gengel (Belay) - 52. Forman (Heřman, Přindiš). Vyloučení: 13:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.

HC Stadion Litoměřice: Salfický (Meravý) - Hora, Kříž, Kružík, Drábek, Holomek, Suchý, Smetana, Soukup - Tvrzník, Šinágl, Kafan - Hašek, Slížek, Horčička - Zavřel, Belay, Gengel - Novák, Hlusička, Kotrba - Kauschitz

Medvědi Beroun 1933: Mazanec (50. Frolík) - Sobotka, Nedvěd, Barák, Soldán, Jebavý, Přindiš, Malý - Pavel, Besser, Klhůfek - Stromko, Heřman, Doležal - Žalčík, Stránský, Forman - Vaněk, Sovík

První nadějnější příležitost si vytvořili Litoměřičtí, když dostal Hora kotouč na modrou čáru a bez přípravy vypálil, Mazanec musel předvést mrštnost svých betonů. Celkově byli právě hráči Stadionu v první dvaceti minutách aktivnější, tedy zejména v plném počtu nebo při přesilovkách. V oslabení museli odrážet výpady Středočechů, ale Salfický spolu se svými spoluhráči vždy odolal jejich nájezdům. Asi nejtěžší chvíle prožíval při závaru před svou brankou, kdy přišel o svou hůl, ale přesto dokázal neinkasovat. Na druhé straně nebyl v prvním dějství tak bezchybný jeho protějšek Marek Mazanec, který lovil puk ze své sítě hned třikrát. První zápis do střelecké listiny zaznamenal domácí útočník Marek Zavřel v 5. minutě. Z rychlého protiútoku volil střelu z levého kruhu přesně pod Mazancovu lapačku a poprvé rozjásal domácí publikum. Následovalo vyloučení Tomáše Doležala a v nabídnuté přesilovce udeřili Litoměřičtí podruhé. Ladislav Slížek předváděl své kličky za berounskou brankou a počkal si až si před Mazance najede Jaroslav Hašek. Přesně v pravou chvíli mu poté adresoval přesnou přihrávku, kterou domácí útočník umístil k pravé tyči. Necelé dvě minuty před odchodem do kabin udeřili domácí potřetí. Po neproměněném nájezdu Nováka se dostal za brankou ke kotouči Adam Kotrba a zkusil štěstí. O některou z bruslí hráčů stojících před brankovištěm se nakonec dostal puk za brankovou čáru a na tabuli tak svítil po první části stav 3:0 pro Litoměřice.

Stadion nenechal soupeře po přestávce ani rozkoukat a už přidal čtvrtou branku. Přihrávku Kříže po pravém mantinelu si za obranou hostí zpracoval Kryštof Kafan a svůj únik zakončil střelou pod Mazancovu lapačku. To vše stihli Litoměřičtí za pouhých 11 vteřin druhé třetiny. Následné minuty strávili domácí v oslabení, ale krátce po návratu Gengela z trestné lavice se opět měnilo skóre. Ve 24. minutě si při rychlém protiútoku mezi kruhy najel Petr Horčička a prostřelil brankáře hostí pod vyrážečkou. Největší šanci mohli využít Berounští ve 35. minutě. Kružíkovu nepřesnou rozehrávku ale nepotrestal ani Doležal, ani Stránský. Ve 36. minutě došlo k pěstnímu souboji před domácí brankou. Své spory si rukavicemi vyřizovali Suchý s Formanem a Holomek se Stromkem. Jediné co z této situace všichni čtyři vytěžili však byl dlouhý pobyt na trestné lavici. Do druhé sirény se šestým gólem domácích zapsal do střelecké listiny Marek Zavřel. Ve 39. minutě našel z mezikruží mezeru nad Mazancovou lapačkou a po dvou třetinách uzavřel na 6:0.

Na počátku třetí třetiny to vypadalo, že Berounští ještě přeci jen domácí potrápí, ale šlo jen zhruba o tři minuty, kdy zaměstnávali Salfického. Bohužel pro Středočechy šlo jen o pokusy z uctivé vzdálenosti. Poté se opět chopili taktovky Litoměřičtí a před Mazancem bylo opět horko. Nejvíce zatopil před berounskou brankou Šináglův útok při signalizované výhodě, kdy všichni hráči z formace minimálně jednou vystřelili. Ve 49. minutě přišel ze strany domácích již sedmý zásah. Svůj samostatný nájezd bezchybně zakončil druhým gólem v zápase Kryštof Kafan. O minutu později přidal osmý gól Gengel, když využil Belayovu přihrávku při přečíslení 2 na 1. Ve vzduchu pomalu viselo dvouciferné skóre, ale toho byli Berounští nakonec ušetřeni. Navíc v 52. minutě zaznamenali alespoň čestný úspěch v podobě gólu Formana, který po průniku z pravé strany protlačil puk pod Salfickým do branky. Zbývající minuty již byly dohrány v klidu a celá Kalich Arena si užívala nejlepší zápas letošní přípravy, ve kterém Berounské porazili v poměru 8:1.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník, trenér HC Stadion Litoměřice

Myslím si, že výsledek je pro Beroun hodně krutý. Dvě třetiny to byl vyrovnaný zápas. Rozdíl byl ve výkonech gólmanů. My jsme byli naštěstí letos konečně produktivní a dali jsme góly. Je dobře, že se ve hře objevovaly věci, které chceme hrát a mělo to z naší strany hlavu a patu. Doufám, že jsme si nějaké góly schovali i do mistrovských zápasů.