Zápasové menu

Litoměřičtí se vydali ke svému čtvrtému přípravnému zápasu na led Klášterce. Stejně jako na domácí půdě zvládli znovu vítězně, tentokrát však rozhodly až samostatné nájezdy. V penaltovém rozstřelu zajistil výhru 2:1 Petr Šinágl.

přát.

1:2sn

0:0, 0:1, 1:0 - 0:1

HC Klášterec nad Ohří - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 31. Bílek (Šinágl), rozhodující nájezd Šinágl - 50. Řepík (Řezníček). Rozhodčí: Turčan - Rozlílek, Petružálek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0.

HC Klášterec nad Ohří: Damašek (31. Štěrba) - Loučka, Kocek, Mašek, Řezníček, Žižka, Dostál - Polanský, Kalinovič, Pražák - Řepík, Panocha, Miklovič - Toman, Novotný, Heindl - Flieger, Tenkač, Štelcich

HC Stadion Litoměřice: Meravý - Kříž, Bílek, Soukup, Vrba, Martinka, Havelka, Mizera, Čejka - Hašek, Šinágl, Chamrád - Zavřel, Belay, Gengel - Novák, Kotrba, Racek - Sajdl, Kauschitz, Keltner

Opatrný úvod zápasu nabídl do poloviny první třetiny jen minimum šancí. Jako první vážněji ohrozil brankáře Martin Novák, když vlétl do útočného pásma a mezi kruhy švihem vypálil na Damaška. Za domácí se o několik okamžiků později pokoušel prosadit klášterecký kapitán Tenkač. Za brankou Meravého si svými kličkami pohrával s obranou hostí a následně se dostal ke střele z mezikruží. Jeho bekhendový pokus však brankáře Litoměřic nepřekvapil. Ve 13. minutě při vyloučení Vrby to byli paradoxně Litoměřičtí, kteří mohli v početní nevýhodě vsítit první gól zápasu. Martinka na domácí modré zachytil kotouč a vybídl do protiútoku Kotrbu. Spolu s ním se pak dostal do situace 2 na 1 a po jeho střele mohl dorážet do zcela prázdné branky, domácí bek mu však zablokoval hůl a k dorážce ho nepustil. O minutu později málem padl gól na druhé straně. Střelu od modré ihned po vhazování nezkrotil Meravý ideálně a kotouč mu vypadl z lapačky. Naštěstí pro něj jen těsně vedle jeho betonu a neposedný puk stačil rychle přikrýt. Do kabin však šla mužstva za bezbrankového stavu.

Po první přestávce se musel jako první ohánět Meravý. Z levého kruhu vystřelil Mašek a litoměřický brankář musel tlumit kotouč na své vyrážečce. Následovalo vyloučení Litoměřic, které ale domácí nevyužili, naopak je mohl potrestat Gengel. Poté, co si odseděl svůj trest, ujel po pravé straně a pokusil se zavěsit do horního růžku. Damaškovu branku však těsně minul, ale o pár okamžiků později byl u další útočné akce. Při dalším průniku si položil obránce a nahrál dozadu na Soukupa. Jeho ránu musel do rohu vyrážet Damašek pravým betonem. V polovině zápasu klášterečtí vystřídali brankáře a do brankoviště se postavil Erik Štěrba a dočkal se krátce po svém pobytu na ledě přivítání od Litoměřických. Buly po jeho pravici vyhrál Šinágl na modrou čáru na Bílka, ten napřáhl a tvrdě vypálil, jeho rána byla ještě tečována domácími hráči a zapadla mezi Štěrbovy betony do branky. Ve 32. minutě mohlo být vyrovnáno, když vypálil Miklovič a Meravý musel předvést efektní semafor lapačkou. V 35. minutě musel brankář Litoměřic znovu zasahovat. Pražák jel sám na branku a Meravý proti jeho střele musel vytrčit pravý beton. Krátce před druhou sirénou se dostal do nadějné pozice mezi kruhy Martinka, Štěrba ale proti jeho ráně zasáhl vyrážečkou.

Na začátku třetí třetiny se objevil v šanci po přihrávce Kotrby zpoza branky Racek, těsně před Štěrbou ale trefil jen jeho rameno. Pražák si o necelou minutu později vytvořil dvě šance před Meravým, ale litoměřický brankář pokaždé pozorně zasáhl. Ve 47. minutě bylo horko opět před kláštereckým brankovištěm. Keltnerovu střelu vyrazil Štěrba jen mezi kruhy, ale Sajdl netrefil odkrytou branku za rozhozeným brankářem domácích. V 50. minutě přišlo vyrovnání na 1:1. Řepík skryl svou střelu za jedním z litoměřických obránců a kotouč zapadl za překvapeného Meravého. Druhá polovina závěrečné dvacetiminutovky byla ve znamení neproměněných šancí na obou stranách. Rozhodnout mohli na straně Litoměřic Šinágl, Hašek i Novák. Za domácí byli nebezpeční Polanský s Tenkačem. Ani jedna z příležitostí však nevedla k vítěznému gólu a o vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Střelci Klášterce nebyli úspěšní ani v jednom ze tří pokusů, naopak za Litoměřice se prosadil bezchybnou bekhendovou kličkou a střelou pod horní tyč Šinágl a rozhodl o výhře Stadionu 2:1.

Po celý zápas jsme sledovali hru Jaroslava Haška a zde jsou jeho statistiky

Počet střídaní18
Celkový čas stravený na ledě12:49
Čas v oslabení01:10
Počet střel5
Počet přihrávek14
+/-body+1
Hity5