Zápasové menu

Litoměřičtí si díky skvěle zvládnutým nástupům do první a druhé třetiny vybudovali pohodlný náskok, který poté dále navyšovali. Celkem kohoutům z Tábora nasázeli šest branek a a pohodlně si dokráčeli ke třem bodům. Dvěma góly se vyznamenal Pavel Mrňa, v brance Stadion podržel zkušený Dušan Salfický.

34. kolo

6:2

1:0, 3:1, 2:1

HC Stadion Litoměřice - HC Kohouti Tábor

Branky a nahrávky: 2. Šinágl (Tvrzník), 22. Kříž (Šinágl), 23. Mrňa (Novák), 28. Novák (Heinisch), 46. Horčička (Sklenička, Hašek), 58. Mrňa (Šrámek, Novák) - 37. Nedorost (Štrba), 47. Havran (Nedorost, Štrba). Rozhodčí: Horák - Beneš, Štofa. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1490. Střely na branku: 40:28 Průběh zápasu : 4:0, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2

HC Stadion Litoměřice: Salfický - Kříž, Evan, Martinka, Sklenička, Kolbaba, Vobořil, Mizera - Gengel, Šinágl, Tvrzník - Horčička, Slížek, Hašek - Novák, Mrňa, Heinisch - Šrámek, Hlusička, Kauschitz

HC Kohouti Tábor: Čech (28. Klestil) - Koktan, Kanov, Havran, Hartmann, Černý, Petráček - Kocar, Šperger, Voříšek - Mrkvička, Padělek, Nedorost - Krätzer, Matušík, Štrba - Kolomý, Vild

Od úvodních minut byli o poznání aktivnější domácí hráči. Jihočeši se rozehřívali o něco pomaleji, čehož Stadion záhy využil. Pokusem z levého křídla našel mezeru v Čechově postoji ve druhé minutě Petr Šinágl a otevřel střelecký účet utkání. Dalším brankám zabránily na jedné straně dobré obranné zákroky obránců Tábora, na straně druhé držel přijatelné skóre pro domácí posila v brankovišti Dušan Salfický. Táborští ožili při jejich první přesilovce. Na trestné lavici seděl Kolbaba a na ledě řádil Ivan Padělek, který svými přesnými přihrávkami nacházel často úplně volné spoluhráče. Největší šanci Tábora měl v 17. minutě Krätzer, gól mu však nedopřál Salfický, který zasáhl výborným skluzem. Velice slibnou šanci měl na druhé straně Litoměřický Ladislav Slížek. Jeho střelu z mezikruží do protipohybu zneškodnil Čech vyrážečkou. Do první sirény se stav už nezměnil, mužstva se rozešla do kabin za stavu 1:0 pro domácí.

Také ve druhé dvacetiminutovce vyšel o poznání lépe nástup domácím. Litoměřičtí během dvou minut a sedmnácti sekund vstřelili dvě branky a dostali se tak do již tříbrankového vedení. Trefil se tvrdou ranou od modré Kříž, po něm se krásnou individuální akcí prosadil Pavel Mrňa, který si doslova pohrál s brankářem Čechem. Svou pohodu potvrdili domácí ještě ve 28. minutě po přihrávce Heinische přesnou trefou Nováka, poté ale začali hrát až moc sebejistě. V polovině zápasu měl ještě velkou šanci Hašek, který ale nedokázal po obkroužení branky zasunout kotouč do téměř prázdné branky, kam na poslední chvíli dojížděl jeden z obránců Tábora a brankář Klesitl. Trest přišel velmi záhy po začátku přesilové hry Litoměřic. Slížek vyhrál buly na Horčičku, ten chtěl přihrávat na modrou Martinkovi, ale kotouč mu přeskočil přes čepel a zmocnil se ho David Nedorost. Po úniku směrem k Salfického brance vstřelil díky úspěšné forhendové kličce první branku svého týmu. Druhé dějství se již dohrálo v poklidném duchu, po čtyřiceti minutách hry svítilo na časomíře skóre 4:1.

Ve třetí třetině se pokračovalo ve střeleckém představení a vůbec útok stále převyšoval obranu. První branku závěrečného dějství vystřelil Petr Horčička, který tak odčinil své zaváhání při obdrženém gólu. Po střele Zbyňka Skleničky tečoval před brankou mimo dosah Klestila. Hosté ale odpověděli jen několik okamžiků poté. Kombinaci až před prázdnou klec zakončil Martin Havran. Utkání se poté již jen dohrávalo, ale přesto červené světlo svítilo ještě jednou. V 58. minutě se dostal Mrňa do nájezdu. Ačkoli byl od středového kruhu až k brance atakován Černým, dokázal se před brankou otočkou zbavit svého strážce a elegantně zasunout kotouč k levé tyčce. Stanovil tak konečné skóre 6:2 pro Litoměřice a rozhodl o tom, že všechny tři body zůstávají v Kalich Areně.

Ohlasy k utkání

Jindřich Setikovský - trenér HC Stadion Litoměřice

Bylo pro nás dnes dobré to, že jsme od začátku utkání vedli a ve druhé třetině jsme navýšili vedení až o čtyři branky. Také jsme zlepšili střeleckou produktivitu. Asi jsme chtěli ty tři body více, než náš dnešní soupeř. Dnes jsme utkání odehráli na tři pětky a doufám, že se to na nás nepodepíše fyzicky v dalších zápasech. Nyní nás trápí nedostatek obránců.

Arpád Györi - trenér HC Tábor

Myslím si, že jsme dobře odehráli první třetinu, kterou jsme prohráli pouze 1:0. Zlomová byla druhá třetiny, kdy jsme nezachytili začátek a dostali jsme brzo branky. Dnes jsme odehráli lepší utkání než doma proti Chrudimi, ale soupeř dokázal potrestat všechny naše chyby. Máme obavy, že se nám začíná vzdalovat naše účast v play off. Měli jsme dnes problém dát dohromady tři pětky a čekají nás během několika dnů náročné zápasy. Dnes neumím odpovědět na to, jak to s námi bude dál.

Obsáhlejší rozhovor s trenéry připravujeme!