Zápasové menu

Litoměřičtí se po dlouhé sérii nezdarů dostali velmi blízko vytoužené výhře. Nakonec se od nich však štěstí odvrátilo. V 58. minutě totiž srovnal skóre v Litoměřicích dosud dobře známý Jan Kloz. V prodloužení rozhodli o své výhře Lvi zásluhou Robina Hanzla. Za Stadion skóroval Novák. Litoměřičtí tak berou alespoň bod za výsledek 1:2 po prodloužení.

24. kolo

2:1pr

0:0, 0:1, 1:0 - 1:0

HC Slovan Ústí n.L. - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 58. Kloz (Hovorka, Poživil), 62. Hanzl (Kloz) - 25. Novák (Šinágl, Stříteský). Rozhodčí: 1. třetina: Luczków - Střelka, Hynčica; od 2. třetiny: Jeřábek ml. - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 9:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 2844. Střely na branku: 45:21. Průběh utkání: 0:1, 2:1. Zakázaná uvolnění: 6:3. Ofsajdy: 3:3. Vyhraná vhazování: 37:27 (8:11, 12:9, 16:6 – 1:1).

HC Slovan Ústí n.L.: Salfický - Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman, L. Poživil, P. Hořava, Boháč – Kanko, Čurilla, Diviš – Janků, Mikulík, Pazourek – Hovorka, Šagát, Ludvík – Kloz, R. Hanzl, Handlovský – Majdan.

HC Stadion Litoměřice: Volke – O. Kříž, Brož, Stříteský, Vobořil, Martinka, J. Evan, Kolbaba – P. Přeučil, Slížek, Jar. Hašek – P. Horčička, Šinágl, M. Novák – Rindoš, Heinisch, Rod – P. Kříž, Hlusička, T. Doležal.

Pro nepřízeň počasí začalo utkání o 23 minuty později a jakoby to na obou týmech bylo znát. Hrálo se na obě strany velmi opatrně, a tak byly k vidění šance v prvním dějství jen ojediněle. Nejblíže ke vstřelení branky měl v první třetině Hovorka, který chtěl ve 14. minutě překvapit Volkeho zpoza brány, cestu mu ale zkřížili litoměřičtí obránci, kteří mu nedovolili zakončit podle jeho představ. O minutu později se na Salfického řítil Přeučil. Byl faulován Divišem a hosté měli k dispozici druhou početní výhodu v tomto klání. A za další minutu obehrál Kanko dva protihráče, ale pozorný Volke si s jeho střeleckým pokusem hladce poradil. Nic důležitého již prvních dvacet minut nenabídlo a do druhé třetiny se nastupovalo jako do nového zápasu.

Ve druhé části se konečně diváci ve Zlatopramen Areně dočkali gólu. Radovat se mohli diváci Stadionu Litoměřice. Petr Šinágl uvolnil ve vlastním oslabení Martina NOVÁKA, kterému nedělalo problémy překonat Salfického – 0:1.

Za Ústecké Lvy se ve druhé třetině mohl prosadit akorát ve 38. minutě Mikulík, který po svém vyloučení, zamířil sám na bývalého ústeckého brankáře. Ten ránu ústeckého forvarda z levého kruhu zneškodnil. Po čtyřiceti minutých byl stav 0:1 z pohledu Lvů.

Úvod třetí části byl stejně nudný, jako třetiny předcházející. Jen ve 41. minutě zkoušel své štěstí Hanzl, svou střelou z úhlu neuspěl. Ani po další minuty nemohly shlédnout necelé tři tisícovky diváků gólovou akci. Buď se jednalo o propagační střely, nebo puky končily vedle branky. Skóre 0:1 setrvalo až do 58. minuty, kdy se Janu KLOZOVI podařilo vyrovnat. Od pravého mantinelu mu přihrál Hovorka a přemožiteli Volkeho se podařilo překazit litoměřickému brankáři čisté konto 145 vteřin před koncem řádné hrací doby střelou do odkryté klece. Dvaatřicet sekund před koncem si ještě v přesilovce vyžádali oddechový čas, ale to už na zvrácení skóre během základní hrací doby nestačilo.

Jenže ve druhé minutě prodloužení si hosté dali vlastní gól z brankoviště. Branka byla připsána Robinu HANZLOVI, asistence Janu Klozovi – 2:1.

Ohlasy k utkání

Milan Skrbek (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Bylo to trápení. Rozhodlo to, že jsme nevzdali trápení a chtěli jsme něco udělat, bojovali jsme. Na hráče hodně zapůsobil opožděný začátek, neboť my byli připraveni na určitý čas, hráči měli na sobě část výzbroje, byli rozcvičení, nebylo to příjemné."

Jindřich Setíkovský (HC Stadion Litoměřice): "Sehráli jsme velice kvalitní zápas. Donutili jsme Ústí, aby nahazovalo kotouče, přeskakovalo jim to, nebyli ve své kůži. Škoda, že jsme špatně vystřídali, jinak věřím, že by nám góla nedali. Co se týče prodloužení, byla to vlastní branka, to se stane. Prodloužení je stejně jako nájezdy loterie. Dva body bychom si dnes určitě zasloužili, ale i s jedním jsme spokojeni. Naše hráče musím pochválit. Dnes se mi zdálo Ústí úplně jiné, není to mužstvo, které hrálo posledně u nás."