Zápasové menu

Na sobotní zápas 20. kola nebudou jistě hráči Litoměřic vzpomínat v dobrém. Hráče Stadionu sice sužuje stále velká marodka, ale bohužel i to ke sportu patří. Rebelové z Havlíčkova Brodu jim na svém ledě nadělili ostudnou prohru 8:1. Stadion tedy opět nedokázal bodovat.

20. kolo

8:1

2:1, 3:0, 3:0

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 8. Novák V. (Balázs, Charousek), 30. Hlubuček (Boušek) - 6. Třetina (Voj. Němec, Meidl), 7. Sedlák (Zábranský, Zohorna), 30. Meidl (Voj. Němec, Třetina), 36. Třetina (Meidl), 37. Voj. Němec (M. Ondráček), 47. Voj. Němec (Meidl), 48. Zohorna (Stromko, Sedlák), 60. Vošmik (Zohorna, Stromko) - 8. Přeučil (Hašek) Rozhodčí: A. Jeřábek ml. - J. Jureček. P. Rychlý. Vyloučení: 9:7 + Vobořil (LTM) 10 min. - OT. Diváci: 1269

HC Rebel Havlíčkův Brod: Neruda (Suchan) – Kempný, Šenkeřík, Sova, Morava "C", Vošmik, Pavlík, Soldán – Meidl, Třetina "A", Voj. Němec "A", Sedlák, Zábranský, Zohorna, Ondráček, Stromko, Rytnauer, Hadrava, Švaňhal, Knotek, Fiedler

HC Stadion Litoměřice: Volke (Wegert) – Brož, O. Kříž, Stříteský, Macek, Vobořil, Kolbaba, Martinka, Hillmich - J. Hašek, Šinágl, Přeučil, Novák, Slížek "C", Horčička, Rod, P. Kříž, Bojer, T. Doležal, Hlusička, Heinisch.

Od počátku zápasu bylo znát, že Rebelové budou chtít svému soupeři vrátit porážku, kterou jim uštědřil tým Stadionu Litoměřic ve své Kalich Areně, kdy přehráli Havlíčkův Brod těsným rozdílem 4:3. Už ve druhé minutě se domácí dostali do přečíslení 2 na 1, ale zakončující Zábranský minul. V dalších minutách měl brankář hostí Volke plné ruce práce s vykrýváním střel. To se mu dařilo až do šesté minuty, kdy po kombinaci v útočném pásmu poslal Němec přesnou přihrávku na Miroslava Třetinu a ten se střelou po ledě nemýlil a poslal domácí zaslouženě do vedení 1:0. Za dalších 30 vteřin poslal Zábranský pas na Přemysla Sedláka, který opět střelou po ledě překonal Volkeho svatyni. Na světelné tabuli svítil stav 2:0 a hosté si vyžádali oddechový čas. Následně došlo v osmé minutě k prvnímu vyloučení, kdy hlavní sudí poslal za hru vysokou holí Hadravu na trestnou lavici, čímž začala hostům přesilová hra. 16 vteřin poté dokázali litoměřičtí příležitost využít, kdy se dostali do přečíslení před svatyni Rebelů a Petr Přeučil po přihrávce od Haška přesně zavěsil pod horní tyčku a zmenšil vedení domácích na 2:1. Poté diváci na stadionu v Havlíčkově Brodě sledovali svižný a útočný hokej, kdy se do šancí dostávaly oba týmy, všechny šance ale likvidovali brankáři. V 18. minutě byl vyloučen i hráč Stadionu, když si litoměřický Přeučil pomohl hákováním. Rebelům se ale přesilovka moc nepovedla, když hosté drželi hru daleko od své svatyně. Po první třetině byl stav 2:1 a tým z Litoměřic mohl ještě pomýšlet na otočení zápasu.

Po 17 vteřinách druhé třetiny dostali hráči Stadionu šanci k vyrovnání, kdy se puk po vyhození domácího Šenkeříka dostal až na tribunu, za což byl brodský bek vyloučen na 2 minuty. Jako první se do šance hostů dostal Vobořil, ale ani následně dorážející Přeučil nedokázal překonat Nerudu. Po zbytek přesilovky domácích Rebelové drželi bezpečně hru a několikrát dokonce ohrozili litoměřického Volkeho. Na začátku 24 minuty opět vedení domácích zachránil Neruda, který vyrazil střelu z přečíslení hráčů Stadionu 2 na 1. Ovšem necelou minutu poté nevydržel nápor Rebelů litoměřický Brož, který si pomohl sekáním. Havlíčkobrodští se dostali během přesilovky několikrát do šance, Volkeho ale nepřekonala ani jedna ze střel. Po několika šancích obou týmů došlo v 29. minutě k souboji v rohu obranného pásmu hostí, z kterého si litoměřický Vobořil odnesl 2 minuty za vysokou hůl a osobní trest 10 minut za nesportovní chování. Necelou minutu poté využil přesilovku Václav Meidl, který korigoval puk k levé tyčce a Rebelové vedli 3:1. V 31. Minutě se dostali po faulu Třetiny do početní převahy i hráči hostí, litoměřičtí ale navzdory několika šancím nedokázali Nerudu překonat. 4 minuty poté si po tlaku opět hráči Stadionu užívali výhodu přesilové hry, kdy byl vyloučen Němec za sekání. Litoměřičtí se vrhli do útoku, ale Rebelům se podařilo dostat do přečíslení a Miroslav Třetina po přihrávce od Meidla střelou bez přípravy zvýšil vedení domácích na 4:1 a vyhnal Volkeho z brány, za kterého se postavil do brány Wegert. Po necelých dvou minutách ovšem i jeho překonal po závaru přesně dorážející Vojtěch Němec. Stav 5:1 byl pro litoměřické hráče silné kafe a v 38. minutě byli za vzájemnou šarvátku vyloučeni litoměřický Doležal a brodský Kempný. Za další minutu byl vyloučen další z Rebelů Vošmik za hákování, litoměřičtí ale šance nevyužili a po minutě přesilovky zamířil ve 40. minutě na trestnou lavici za držení hráč Litoměřic Macek.

Po vyloučení Sovy za držení protihráče hned na počátku poslední třetiny se litoměřičtí dostávali do tlaku, ale opět je jejich nepřesnost připravovala o větší příležitosti o vylepšení skóre. Na začátku 46. minuty se po zmatku před litoměřickou bránou dostal do šance osamocený Švaňhal, ale minul odkrytou bránu. Rebelové ovšem vytěžili přesilovou hru, protože po odpískání byl vyloučen litoměřický Macek za hákování. V přesilovce se Rebelové usadili před Wegertem a Vojtěch Němec přesnou střelou zvýšil vedení na hrozivých 6:1. Bohužel po minutě opět vedení Rebelů narostlo po střele Hynka Zohorny, který se nemýlil z bezprostřední blízkosti. Na počátku 50. minuty potrestali sudí hráče Havlíčkova Brodu za mnoho hráčů na ledě. Litoměřičtí sice tlačili, ale díky aktivní obraně domácích se nedokázali prosadit. Poté se hra přelévala ze strany na stranu, ale ani jeden tým brankáře soupeřů nepřekonal i přes přesilovou hru Rebelů v 56. minutě a Stadionu v 59. minutě, při této přesilovce Stadionu ovšem skóroval domácí Petr Vošmik a dokonal tím ostudu Stadionu, kdy je tým z Havlíčkova Brodu vyprovodil ze svého ledu za stavu 8:1.

Ohlasy k utkání

Petr Novák (HC Rebel Havlíčkův Brod):

Měli jsme dobrý vstup do utkání, když jsme se brzy chopili vedení 2:0. Potom jsme ale vlastní nedisciplinovaností a lehkovážností nechali soupeře snížit. Všeobecně nám nevyšly začátky druhé a třetí třetiny, kdy jsme vyrobili celou řadu chyb. Podle mého názoru rozhodl okamžik, kdy jsme ubránili oslabení a navíc jsme při něm sami vsítili branku. Poté jsme už byli lepší, důraznější a dařilo se nám často střílet. Jsme spokojeni se ziskem tří bodů a vysokým vítězstvím, ale musí se už začít soustředit na další utkání.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice):

Měli jsme špatný vstup do zápasu, kdy se soupeř rychle ujal dvoubrankového vedení, když jsme vyrobili hrubé chyby. V poslední době s tím máme často problém, že se nám nepovede začátek. Sice jsme ještě dokázali snížit, ale podle mého názoru rozhodla druhá třetina, kdy nám soupeř vstřelil 3 branky a vedl 5:1. Do 3. třetiny jsme šli s tím, že chceme utkání dohrát důstojně, ale sami jste viděli, jak to dopadlo...