Zápasové menu

Podobně jako v Kadani i na domácím ledě musel Stadion otáčet skóre po třech obdržených brankách. Obrat se podařil proti Ledovým lvům z Drážďan a vítěznou branku vstřelil z trestného střílení Martin Šrámek. Litoměřičtí tak zvítězili 4:3.

přát.

4:3

1:3, 1:0, 2:0

HC Stadion Litoměřice - ESC Eislöwen Dresden

Branky a nahrávky: 16. Šinágl, 35. Hlusička (Mizera), 47. Přeučil T. (Šrámek), 50. Šrámek (trestné střílení) - 6. Ziesche, 9. Zurek (Kaartinen, Ziesche), 17. Zurek (Kaartinen, Jarrett). Rozhodčí: Florián - Gerát, Sentenský. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Wegert) – Macek, Kolbaba, Kříž O., Brož, Evan, Hillmich, Martinka, Mizera – Doležal, Slížek, Horčička – Hašek, Šinágl, Novák – Heinisch, Kříž P., Přeučil P. – Přeučil T., Hlusička, Šrámek

ESC Eislöwen Dresden: Häkkinen (Kristian) – Sochan, Steingross, Wartenberg, Hüfner – Kaartinen, Mücke, Heider – Jarrett, Ziesche, Pietsch – Zurek, Strauch, Martens – Becker, Firsanov

Utkání začalo poměrně opatrně, ale po pár okamžicích začalo nabírat na obrátkách. Jako první si začali vytvářet šance na skórování Litoměřičtí, ale finského brankáře v německé kleci překonat nedokázali. Drážďanští si tak pro Stadion připravili trest za zmařené šance. Nejprve prostřelil Volkeho Markus Ziesche v šesté minutě, o necelé tři minuty později zvyšoval již na 2:0 pro hosty Zurek. V tu chvíli se dalo říct, že domácí hrají a hosté střílejí branky, protože na Volkeho kromě již zmíněných gólových střel moc pokusů nesměřovalo a výrazně více práce měl právě jeho finský protějšek. Síť se v brance Ledových lvů rozvlnila poprvé až v litoměřické přesilovce v šestnácté minutě. Petr Šinágl nastřeloval kotouč na branku z pravého kruhu a po několika odrazech od bruslí hráčů stojících před Häkkinenem propadl kotouč až za brankovou čáru. Vidina možného vyrovnání se však domácím rozplynula již za necelou minutu. Při vyloučení Slížka skóroval taktéž z přesilovky již podruhé v zápase Zurek a vrátil hostům dvoubrankový náskok. Stejný stav, tedy 1:3 z pohledu domácího Stadionu vydržel i do první sirény a tak měli Litoměřičtí o přestávce o čem přemýšlet.

Do druhé třetiny však nevstoupili domácí zrovna nejlépe, což se s nimi táhlo až do poloviny celého utkání. Zdálo se, jako by na ledě bylo jediné mužstvo, kterým byli Drážďanští. Pouze oni se totiž do 32. minuty dokázali dostat ke střele na branku. Jako první z domácích prověřil do té doby nezaměstnaného Häkkinena Slížek, který však střílel pouze doprostřed branky. Od té chvíle se však hra domácích zcela změnila. Stadion zrychlil pohyb, zvýšil důraz a zvýšil frekvenci střelby a o chvíli později se to také vyplatilo. Po střele Davida Mizery od modré čáry se v přesilovce nejrychleji před brankou zorientoval Jakub Hlusička, našel si odražený kotouč a zasunul jej do branky. Stav tak byl rázem 2:3. Za tohoto stavu se také odcházelo do šaten po dvou třetinách.

Třetí třetinu odstartovala pokračující přesilovka Litoměřic 5 na 3. Ani po několika šancích ji však domácí nevyužili a zdálo se, že je to bude stát zápas. Nakonec se ale štěstí přiklonilo na jejich stranu, když se ve 47. minutě dočkali vyrovnání z hole Tomáše Přeučila a o chvíli později hosté neproměnili obrovskou šanci poté, co Volkemu propadl kotouč do brankoviště. V 50. minutě dokonali Litoměřičtí svůj obrat. Šrámek se probíjel k brance, když proti němu vyjel Häkkinen a skluzem se mu pokoušel vypíchnout puk. Místo toho pouze podrazil útočníka Stadionu a nařízeno bylo trestné střílení, které sám faulovaný s přehledem proměnil. Stav 4:3 již domácí ubránili a naopak jej mohli ještě navýšit ve svůj prospěch. V závěru měli několik šancí v přesilovkách i při power-play Drážďan, ale žádný další gól už nepřidali a tak zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem 4:3.