Zápasové menu

Tak se to podařilo, nepodařilo. Ale opět drtivým závěrem litoměřičtí borci nakonec vezou z ledu svého soupeře z Písku částečnou bodovou nadílku. Pár minut před koncem to s body vypadalo špatně. Stadion prohrával pouze 0:1, ale vůle po vítězství opět slavila úspěch. Mladý obránce Matěj Stříteský vyrovnal v 59. minutě v přesilové hře a "kat" Petr Horčička v samostatných nájezdech rozhodl. Hokejisté Písku mají v poslední době na Litoměřice opravdu smůlu...

14. kolo

1:2sn

0:0, 1:0, 0:1

IHC Písek - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 25. Plášek - 59. Stříteský(Heinisch, Vobořil), Horčička s.n. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Rozhodčí: Kalivoda - Šperl, Flegl. Diváků: 720 Střely na branku: 27:49 Průběh utkání: 1:0, 1:2.

IHC Písek: Jágr - Procházka, Kalečík, Heš, Vráblík, Výborný, Vojta, Novák P., Vomela - Polodna, Nedvěd, Slavík, Pšurný, Kopecký, Kudrna, Plášek, Suja, Dragoun, Novák V., Stejskal, Ferebauer.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl - Hillmich, Stříteský, Kolbaba, Macek, Kříž P., Vobořil, Martinka, Brož - Šinágl, Kříž O., Rod, Slížek, Doležal, Přeučil, Horčička, Hašek, Heinisch, Novák M., Kauschitz, Hlusička.

První šanci zápasu si vypracovali hosté a vidět v ní byl písecký odchovanec ve službách Litoměřic. Tomáš Rod všem ujel po pravé straně, tváří v tvář Jágrovi ale nemířil mezi tyče. Také Přikryl musel v úvodních momentech zasahovat. Tento velezkušený reprezentační a exligový brankář se objevil nečekaně v drezu s kalichem na prsou a zápas mu vyšel na výbornou. Nebezpečnou střelu vyslal na litoměřickou klec Plášek, hostující brankář měl však odkrytý výhled a chytit puk z nápřahu mu nečinilo potíže.

V desáté minutě byl k vidění další únik v hostujícím podání a sám na Jágra se řítil Horčička. Útočník litoměřického celku mířil mezi betony a domácí brankář jeho plány uměl přečíst. Krátce poté hráli hosté přesilovku a v jejím průběhu si největší šanci vytvořili překvapivě domácí. Jmenovitě Slavík, který úspěšně zdolal souboj jeden na jednoho a následně o centimetry minul levou tyč.

Bezbrankový stav neprolomila ani šance, při které Rod našel zcela volného Kolbabu před brankou. Druhý jmenovaný totiž ve vyložené šanci puk promáchnul. K první přestávce tak odešla obě mužstva za stejného skóre, jaké svítilo na světelné tabuli na začátku utkání.

První branka zápasu padla v páté minutě druhé části. Písek otevřel skóre ve vlastním oslabení, kdy Karel Plášek zatáhl puk po pravé straně a golfovým úderem nasměroval puk do pravé horní části Přikrylovy branky. Písecké vstřelený gól nabudil a o chvíli později mohl náskok domácích vylepšit Kudrna, jeho zakončení zblízka ale Přikryl zpacifikoval.

Velmi nebezpečně se jevila střela Ondřeje Kříže v polovině zápasu. Jágr měl zakrytý výhled a na ostrý projektil vůbec neviděl, i přesto dokázal zázračně puk udržel před brankovou čarou. Neproměněnou šanci Litoměřic mohl zastínit gólem Plášek, který uháněl sám na branku, chyběla mu ale dostatečná rychlost a dojíždějící obránci mu dokázali znemožnit důraznější zakončení.

Pěkná kombinace v domácím podání byla k vidění v posledních vteřinách druhé třetiny. Ferebauer si vyměnil puk s Pláškem a když se mu vrátil kus gumy na hůl, stál sám před Přikrylem, puk ale nasměroval přímo do betonu hostujícího gólmana.

V prvních momentech třetí třetiny se pěkně provedenou individuální akcí dostal s pukem až před Jágra Šinágl, propašovat puk za záda píseckého brankáře se mu ale nepodařilo. Z protiútoku zahrozil na druhé straně domácí útočník Stejskal, v pádu ale nemířil přesně a puk těsně minul levou tyč.

Aktivní Šinágl byl hrozbou písecké obraně ještě jednou a po faulu na stejného hráče Litoměřic si hosté zahráli v početní výhodě. Hosté drželi puk před Jágrem takřka po celé dvě minuty, nikdo z hráčů v bílých dresech ale výrazněji píseckého gólmana neohrozil.

Možnost početní výhody dostali v závěru třetího dějství hosté ještě jednou a tentokrát si dokázali dostatečně potrestat. Od modré čáry vypálil golfovým úderem Matěj Stříteský a puk zamířil pod horní tyčku Jágrovy branky.

Základní hrací doba vítěze utkání nenašla a následovalo tak pětiminutové prodloužení. Písek ho odstartoval ve zkrácené přesilovce, ve 4 proti 3 se ale domácím rozhodnout nepodařilo. Nastavený čas uplynul a na tabuli stále svítilo nerozhodné skóre 1:1. Určit definitivního vítěze tak měl nájezdový rozstřel.

Písečtí Nedvěd, Pšurný a Plášek nedali, neúspěšní byli také hostující Kauschitz a Slížek. Bonusový bod připsal hostům ve třetí sérii Petr Horčička, který prostřelil Jágra zakončením mezi betony. Písek tak podlehl Litoměřicím 1:2 po samostatných nájezdech.

Ohlasy k utkání

David Míka (asistent trenéra Písku):

Potřebovali jsme bodovat a pokud možno vyhrát za tři body a první třetina tak byla z naší strany nervózní. Ve druhé části jsme byli lepší, měli více ze hry a dostali se do vedení. Rozhodujícím momentem pak byla šance na konci druhé třetiny, kde měl Ferebauer na hokejce gól, bohužel ale vyloženou šanci neproměnil. Kdybychom utekli o dvě branky, věřím tomu, že bychom už vyhráli. Nechci se blíže vyjadřovat k rozhodčím, ale vyloučení tři minuty před koncem nám zkrátka zlomilo vaz. Dostali jsme vyrovnávací branku, ale chtěli jsme urvat alespoň druhý bod. Je škoda, že se nám nepodařilo využít přesilovku v prodloužení. Nájezdy už jsou vabank, tam už je to o štěstí. Hráče bych chtěl pochválit, především pak brankáře Jágra, který odchytal parádní zápas. Musíme jít dál, teď se třeba pečlivě připravit na středeční zápas v Kadani.

Daniel Tvrzník (trenér Litoměřic):

Dva body jsou pro nás dobrým výsledkem. Venku se nám příliš nedaří, takže je pro nás tento bodový zisk rozhodně přijatelný. O soupeři jsme toho příliš mnoho nevěděli, viděli jsme pouze zápas, který Písek odehrál v Ústí. Soupeř šel do vedení při naší přesilovce a je pravda, že nakonec jsme měli tak trochu štěstí, že se nám podařilo v závěru třetí třetiny srovnat. Na druhou stranu jsme si nějaký ten bod určitě zasloužili. Řadu šancí jsme totiž během zápasu nevyužili. Následné nájezdy už byly o štěstí. To se přiklonilo na naši stranu.