Zápasové menu

Ani po šesté to nevyšlo. Z dalšího zápasu na ledě soupeře, jihlavské Dukly, litoměřičtí hokejisté nedokázali přivézt body. Po těsné porážce v Chomutově se doufalo, že by to již mohlo vyjít a dosáhne se na body, ale opak byl pravdou. Během zápasu skóre narostlo až na hrozivých 0:4. Zápas nakonec skončil čtyřbrankovým rozdílem 1:5 pro favorita z Jihlavy. V drezu litoměřického Stadionu chyběli útočníci Petr Šinágl, Martin Heinisch a obránce Jakub Evan.

12. kolo

5:1

1:0, 3:1, 1:0

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 12. Protasenja (Polcar), 22. Padělek (Krupka, Kaláb), 27. Bakus (Čachotský), 33. Padělek (Pitule), 56. Zeman (Čachotský, Bakus) - 40. Šrámek (Vobořil) . Rozhodčí: Florián - Klein, Skopal. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1999. Střely na branku: . Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

HC Dukla Jihlava: Řehoř (Benda) - Suchý, Ficenc, Malena, Šidlík, Dobrovolný, Staněk, Kaláb - Hodek, Bakus, Čachotský - Padělek, Pitule, Krupka - Jeslínek, Bezděk, Škumát - Polcar, Zeman, Protasenja - Man

HC Stadion Litoměřice: Volke (Sklíba) - Kříž O., Martinka, Macek, Stříteský, Kolbaba, Vobořil, Hillmich, Brož - Hašek, Hlusička, Tvrzník - Rod, Slížek, Horčička - Novák, Přeučil, Kříž P. - Šrámek, Kauschitz, Mizera

Jihlavské fanoušky poprvé obšťastnil ve 12.minutě Anatolij Protasenja. Důrazem v brankovišti oslavil svůj vůbec první gól za jihlavský „A“ tým - 1:0. Dukla byla o třídu lepší ve všech činnostech. Jedinou chloubou Litoměřických byla precizní obrana středního pásma, která se však po inkasované brance vytratila.

Přestože vedli domácí po první části pouze o jednu branku, podle obrazu hry o vítězi utkání nikdo nepochyboval. Herní převahu potvrdil na začátku druhé třetiny Aleš Padělek. Jednoduchým příklepem po nahrávce Krupky zvýšil na 2:0. A červenožlutí mačkali dál. Na začátku 27.minuty dostal před zcela odkrytou branku parádní přihrávku od Krupky Pitule, všichni už viděli puk v síti, ale ten nakonec skončil v nastavené Volkeho lapačce.

Ještě v téže minutě se sám u Volkeho levé tyče zjevil Oldřich Bakus. Domácím fandům předvedl špetku kvalitního snookeru. Místo střely do prázdné brány si poslal puk o zadní mantinel, přejel si ke druhé tyči, a poslal černou „kouli“ přímo do díry, která zůstala mezi špičkou Volkeho betonu a pravou tyčí - 3:0.

Na 4:0 upravil v polovině zápasu střelec večera, Aleš Padělek. Snad jedinou pořádnou šanci za celý zápas si hosté vypracovali ve 36.minutě. Přeučil ujel jihlavským obráncům, ale na spolehlivě chytajícího Řehoře si střelou na vyrážečku nepřišel.

S ironickým úsměvem se dá říci, že v závěru druhé části využila Dukla Litoměřicím přesilovku. Zmatenou situaci před Řehořem "uklidnil" bek Šidlík gólem do vlastní sítě - 4:1.

Čtyři minuty před koncem zápasu využila Dukla i svou vlastní přesilovku. Ve hře 5 proti 3 zakončil sehranou akci Adam Zeman. Konečný výsledek 5:1 odpovídá předvedené hře obou týmů.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (asistent trenéra Litoměřic):

„Zápas se mi vůbec nehodnotí dobře. Jestli to nebyl nejhorší, tak určitě jeden z našich nejhorších. Přijeli jsme bez tří hráčů základní sestavy a čtvrtý se nám zranil hned na začátku zápasu. To nás sice neomlouvá, ale určitý vliv na hru to prostě má. Výhru jsme Dukle strašně moc usnadnili. Řekli jsme si, že Dukla má výborné přesilovky a pak uděláme devět zbytečných faulů hokejkou. To prostě nejde. Odehráli jsme tři skvělé zápasy proti favoritům soutěže, pak jsme přijeli do Jihlavy a mysleli si, že se z nás všichni podělají. Tak to bohužel nefunguje. Dukla byla lepší a zaslouženě vyhrála.“

Petr Vlk (trenér Jihlavy):

„Na základě těch výsledků, které soupeř uhrál proti favoritům v minulých zápasech, jsme věděli, že přijede kvalitní soupeř. Z jejich soupisky je vidět, že mají spoustu hráčů, kteří v minulých sezónách hráli v týmech na špičce první ligy. Pokud kolega říká, že dnes to byl jeden z jejich nejhorších výkonů, pak teda, když hrajou dobře, tak musí hrát fakt velmi dobře. Jsme samozřejmě za výhru spokojeni, ale jako v každém zápase se nám tam objevili nějaké nepřesnosti v určitých okamžicích. Zpětně bych rád kluky pochválil i za ty tři venkovní zápasy, které zvládli velmi dobře, co se týká pohybu a důrazu. Je fajn, že na nás chodí lidi, ale nějakou euforii bych zatím krotil. Jak jsme si řekli na začátku soutěže. Půjdeme zápas od zápasu. Že se nám zrovna v téhle části sezóny daří je jedině dobře.“