Zápasové menu

První tříbodový zisk z utkání na ledě soupeře za výhru 3:0 a další vychytaná nula pro Martina Volkeho, takový je výsledek duelu Litoměřic a Vrchlabí. Pro Stadion bylo důležité ubránění několika oslabení v úvodu, přičemž sami dokázali v zápase využít vlastní přesilovku. Na rozdíl od svého soupeře dokázali Litoměřičtí přetavit své šance v góly, a tak po právu slaví vítězství.

8. kolo

0:3

0:0, 0:2, 0:1

HC Stadion Vrchlabí - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 33. Tvrzník (Hašek), 35. Heinisch (Slížek), 54. Horčička (Heinisch). Rozhodčí: Petružálek – Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1381.

HC Stadion Vrchlabí: Koutský (Ševčík) - Matějíček, Pácal, Bendík, Chaloupka, Poživil, Poskočil, Hanzl, Mocek - Tvrdek, Filip, Rusnák - Kubeš, Hubáček, Látal - Urban, Bláha, Drábek - Zíma, Bakrlik, Bezouška

HC Stadion Litoměřice: Volke (Wegert) - Evan, Kříž O., Stříteský, Martinka, Vobořil, Kolbaba, Brož, Hillmich - Tvrzník, Šinágl, Hašek - Slížek, Heinisch, Horčička - Hlusička, Přeučil, Kauschitz - Kloz, Novák, Kříž P.

Vítězná série umřela na úbytě. Vrchlabí na svém ledě podlehlo litoměřickému nováčkovi 0:3, bez vstřelené branky by nedokázal vyhrát ani New York Rangers v onom slavném utkání na ledě Mystery Aljaska.

Po úvodních dvou litoměřických šancích, pokud se obě situace tak dají nazvat, si mírný tlak vytvořili domácí, ale i jejich pokusy měli k přídomku gólové proklatě daleko. A tak zatímco domácí Koutský se puku téměř nedotkl, hostující Volke měl sice o poznání více zásahů, drtivá většina z nich byla však z kategorie vyloženě lehkých. Domácí také prohospodařili dvě přesilové hry, na závěr třetiny si početní výhodu zahrál i Stadión. A právě v této nestandardní situaci málem poprvé udeřilo. Vobořil se však nedokázal rozmyslet, kam svou střelu umístí, a tak ránu napral přímo doprostřed branky.

Druhá dvacetiminutovka již nabídla více žhavějších momentů. Rozjezd prostřední části hry byl však stejně pomalý jako celá první třetina a tak se konečně něco začalo dít až ve 32. minutě. Kloz našlápl po křídle a když už diváci čekali bombu na Koutského, zklamala litoměřického borce pevnost jeho nářadí - zlomil hůl. O minutu později již Vrchlabští tolik štěstí neměli. Jaroslav Hašek prohnal kotouč až k Martinu Tvrzníkovi a ten se nedaleko brankoviště nemýlil. Navíc přesně v čase 35:00 znovu zářilo červené světlo za Koutského zády. Při dvojnásobném oslabení se sice domácí gólman otáčel jak Popelka ve světnici, leč na střelu Martina Heinische mířící do prázdné branky by už nestačila žádná kouzla.

Hned v úvodu třetí třetiny zavál ojedinělý vánek vrchlabského Kubeše přímo před Volkeho, ale když už se domácí borci dostali do šance, tak selhali - Kubeš trefil pouze rameno litoměřického gólmana. Zoufalé domácí pokusy o návrat do zápasu vzaly za své v 54. minutě. Horčička v samostatném úniku propálil Koutského a Litoměřice mohly takřka slavit. Zvláště když se opakovalo deja-vu v podání Kubeše s Volkem, domácí forvard dokázal i na podruhé pouze vyloupnout modřinu na těle litoměřického gólmana, kotouč se do sítě nedostal. Klec Stadiónu zůstala zamčena až do finální sirény duelu, ve kterém tedy Litoměřice zvítězily ve Vrchlabí 3:0.