Zápasové menu

6. kolo

3:1

1:0, 0:0, 2:1

Medvědi Beroun 1933 - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 1. Bartánus (Nedvěd), 57. Nedvěd, 60. Hertl (Hašek) - 53. Slížek (Šinágl). Rozhodčí: Trombík - Goňa, Obadal. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 700.

Medvědi Beroun 1933: Furch (Kareš) - Hertl, Jebavý, Jelínek, Husák, Malý, Nedvěd, Růžička, Látal - Vlček, Bartánus, Kupec - Pavel, Besser, Novotný - Hašek, Hafenrichter, Švagrovský - Tůma, Žálčík, Valský

HC Stadion Litoměřice: Slipčenko (41. Volke) - Evan, Ondřej Kříž, Stříteský, Macek, Vobořil, Kolbaba, Brož , Martinka - Hašek, Šinágl, Tvrzník - Henisch, Slížek, Horčička - Novák, Kloz, Pavel Kříž - Přeučil, Hlusička, Jelínek

Domácí měli raketový nástup. Hned po půl minutě se Medvědi dostali do vedení, když Nedvěd vysunul Bartánuse, který elegantní kličkou překonal Slipčenka. Poté měli domácí herně navrch, několik slibních šancí ale neproměnili. Do zakončení se ale dostali i hosté. V 10. minutě Furch vychytal jak Jelínka, tak i Hlusičku. V závěru prvního dějství pak mohli Berounští zvýšit vedení. Jenže proti střele Hafenrichtera vytáhl Slipčenko skvělý zákrok a Medvědi se pak neradovali ani při tutovkách Švagrovského a Bartánuse.

Ve druhé třetině se hrál vyrovnaný hokej plný osobních soubojů a pohledných kombinací bylo jako šafránu. S postupem času začali mít mírně navrch hosté. Jenže, když už se hráči Litoměřic dostali do zakončení narazili na skvělého Furcha. Z větších šancí stojí za zmínku období mezi 32. a 33. minutou. Nejprve domácí brankář skvěle v závaru zneškodnil střely Šinágla s Tvrzníkem a na druhé straně mohl Besser vvyužít zaváhání Slipčenka. Hostující brankář špatně vyhodil kotouč, domácí hráč ale prázdnou branku netrefil. Po dvou třetinách nakonec svítil na tabuli stále stav 1:0.

Úvod třetího dějství poznamenalo zranění brankáře Slipčenka, který si při zákroku po střele domácího obránce Jelínka natáhl třísla a v doprovodu spoluhráčů odkulhal do šatny. Mezi tyče tak musel Volke. Litoměřice se tlačily do útoku a díky několika početním výhodám se dostali i do tlaku. Na Furcha ale stále hosté nemohli najít recept. Zaslouženého vyrovnání se nakonec Litoměřice dočkaly až v 53. minutě. To předvedl při hře čtyř proti čtyřem na útočné modré obrovskou hrubku obránce Malý a exberouňáci Šinágl se Slížkem zužitkovali následné přečíslení doslova učebnicově. Slížek tak ukončil Furchovu neprůstřelnost, která trvala 172 minut. Jenže domácí pak zabojovali a v čase 56.20 se opět dostali do vedení. To velezkušený obránce Nedvěd objel Volkeho branku a jeho následná střela se od jednoho z hostujících hráčů odrazila za záda bezmocného brankáře. Litoměřice pak vrhly všechny síly do útoku, při vyloučení Vlčka dokonce odvolali hosté brankáře. Jenže místo vyrovnání domácí pojistili vedení. Obránce Hertl zachytil puk a střelou přes celé hřiště jej poslal do odkryté klece. Medvědi tak i ve třetím letošním domácím utkání vybojovali plný počet bodů.