Zápasové menu

Stadion si ve svém premiérovém domácím utkání připsal první výhru nového ročníku. Postaral se o ni dvěma brankami Jan Kloz. Nejprve ve 23. minutě vypíchl obraně hostí kotouč a z kruhu propálil brankáře Závorku, výsledek pak pojistil tři minuty před koncem po šikovné Novákově přihrávce zpoza branky.

3. kolo

2:0

0:0, 1:0, 1:0

HC Stadion Litoměřice - SK Trhači Kadaň

Branky a nahrávky: 23. Kloz, 57. Kloz (Novák) Diváci: 1040

HC Stadion Litoměřice: Volke - Evan, Kříž O., Stříteský, Macek, Vobořil, Kolbaba, Brož, Martinka - Hašek, Šinágl, Tvrzník - Heinisch, Slížek, Horčička - Novák, Kříž P., Kloz - Přeučil P., Hlusička, Holec

SK Trhači Kadaň: Závorka - Schmidt, Szakal, Trefný, Révay, Hlubuček, Mazanec, Všetečka, Přindiš - Balázs, Bauer, Bursík - Rohan, Mikšovic, Boušek - Eiselt, Kadlec, Radulay - Ton, Fiala, Mužík

V úvodu premiérového domácího zápasu viděl zaplněný stadion slavnostní buly, kterého se ujal radní Karel Krejza. Zpočátku se hra přelévala z jedné strany na druhou a k první střele se dostal tým hostí ve 3. minutě, necelou minutu poté vyzkoušeli i domácí bdělost Tomáše Závorky v brance Kadaně. V deváté minutě se dostali hosté do nebezpečné šance, kdy se dostali do přečíslení 2 na jednoho. Šanci ovšem překazil domácí Macek, který se vrhl do střely. V 15. minutě zvedali kadanští hráči ruce nahoru, puk ovšem nepřešel přes brnkavou čáru. Ke konci třetiny se dostávají pod tlak poprvé i hráči hostí, kteří do té doby měli jasně navrch.

V druhé třetině pokračovali hráči Stadionu v tlaku hostí a hned ve 23. minutě šel Stadion do vedení 1:0 zásluhou Jana Kloze, který předvídal rozehrávku hostí a prudkou střelou překonal Závorku. Ve 29. minutě zlikvidoval nebezpečnou šanci kadaňských útočníků skvělým zákrokem Volke. Dvě minuty poté zůstává po tvrdém střetu ležet domácí Přeučil, naštěstí se po pár chvílích zvedá a odjíždí na střídačku. 34. minutu přerušuje hvizd rozhodčího, který vylučuje hostujícího Všetečku. V následující přesilovce Stadionu se hra odehrává jen ve třetině hostí a brankář Závorka si musí přijít jako na střelnici, ale přesnými zákroky zabraňuje hráčům Stadionu navýšit své vedení. V 37. minutě jde Stadion do oslabení, ovšem dochází jen k menší strkanici před Volkem a poté se daří domácím vyhazovat. 2. třetina končí přesilovkou Stadionu, která bude pokračovat i na počátku poslední třetiny.

Do třetí třetiny nastoupili hráči Kadaně s větším nasazením a hráči Stadionu se do konce své přesilovky nedokázali dostat ke střele. Naopak ve 43. minutě dochází k nebezpečné situaci před bránou domácích, šanci ovšem likviduje Volke. Až do poloviny 3. třetiny má navrch tým Kadaně, jehož hráči dostávají domácí pod tlak. Ti se brání i za pomoci faulů, které ovšem trestá hlavní rozhodčí. V 57. minutě zakončuje akci Stadionu dnešní jediný úspěšný střelec Jan Kloz a po přihrávce Nováka zpoza brány navyšuje přesnou střelou mezi betony vedení domácích na 2:0. Na počátku poslední minuty přichází rozporuplné vyloučení domácího Vobořila, po kterém si tým Kadaně bere oddechový čas, jehož výsledkem je hra bez brankáře s šesti hráči v poli. Ovšem po pár vteřinách je vyloučen i hráč hostí. Do svatyně hostí se vrací Závorka a fanoušci domácích odpočítávají poslední vteřiny dnešního vítězného zápasu.

Poprvé v nové sezóně získal Stadion za výhru 2:0 tři body. Další bodový zisk se pokusí vybojovat hráči Stadionu na ledě Třebíče již v sobotu 25. září 2010 od 17:30.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník, HC STadion Litoměřice:

První domácí zápas byl pro nás, jakožto nováčka, hodně důležitý, a jsme samozřejmě rádi, že jsme to proti silnému soupeři zvládli. První třetina byla z obou stran opatrná, nikdo nechtěl udělat chybu. Na nás byla patrná nervozita, ale nějaké velké chyby směrem dozadu jsme neudělali. Druhá třetina byla z naší strany, myslím, povedená, mělo to kvalitu, dostali jsme se do vedení, které jsme mohli navýšit, měli jsme další čtyři stoprocentní šance, které jsme neproměnili. Ve třetí třetině jsme se zbytečně dostali pod tlak Kadaně, tam nás podržel Martin Volke, ale bojovností a nasazením jsme to uhráli do vítězného konce. Trošku se v mistrovských zápasech trápíme v koncovce, ve všech třech zápasech jsme si vypracovali dostatek šancí, ale produktivita je zatím nízká. Dnes ale s dobrým výkonem přišlo zasloužené vítězství i díky výborným fanouškům.