Zápasové menu

Vyrovnaný zápas se spoustou šancí na obou stranách byl k vidění v prvním kole kvalifikace mezi Stadionem a Pískem. Domácí se dostali do vedení po trestném střílení zásluhou Jana Kloze. Hosté však ve zbytku utkání otočili skóre a nakonec ubránili nejtěsnější náskok. Tři body za výhru 2:1 tedy putují do Písku.

KV2

1:2

1:0, 0:1, 0:1

HC Stadion Litoměřice - IHC Písek

Branky a nahrávky:3. Kloz - 30. Hovora (Mošovský), 54. Bláha (Kořánek) . Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení:0:0 . Diváci:995 .

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Kolbaba, Musílek, Hillmich, Malý, Zenk - Slížek, Myšík, Horejsek - Tvrzník, Buďa, Zuziak - Hlusička, Procházka, Novák - Kloz, Horčička, Šaffer

IHC Písek: Hrubec - Procházka Pavel, Kalečík, Procházka Robert, Heršálek, Mazanec, Vomela, Mrkvička - Kazatel, Novák, Suchánek, Bláha, Stejskal, Rezek, Šulčík, Urbanec, Ježek, Rod, Hovora, Mošovský, Kořánek

V úvodu utkání se na obou stranách objevily dva samostatné nájezdy, které ještě zůstaly neproměněny. Při úniku hosté zvonila tyč, poté ujel domácí Horčička, ale byl faulován. Nařízeno bylo však trestné střílení, třetí nájezd v pořadí a ten už nezůstal bez potrestání. Kloz našel volné místo v brance a otevřel skóre. V dalších minutách byl k vidění spíše opatrný hokej, poté se ale opět obě mužstva dostali do otáček. Chvíli hrozili Písečtí, poté zase Stadion, nikomu se už však nepodařilo skórovat, ačkoliv v závěru mohli hosté vyrovnat, proti byla Volkeho bleskurychlá lapačka. Do kabin odešli domácí s nejtěsnějším vedením.

Druhá část začala nevyužitou přesilovkou domácích, poté se objevovaly šance na obou stranách. Oba brankáři prokazovali svou výbornou formu a dlouho drželi stále stejný stav. Změna skóre přišla až v polovině utkání. Po přihrávce Mošovského před branku se trefil k pravé tyči Radek Hovora a bylo vyrovnáno. Domácí to však nevyvedlo z míry a opět se tlačili do zakončení, krátce po polovině utkání nabídl Šaffer dobrou možnost Tvrzníkovi mezi kruhy, proti další změně skóre byl brankář Hrubec. Ke konci druhé dvacetiminutovky se chopili otěží utkání Písečtí, vytvořili si ještě do přestávky řadu příležitostí, ale do sirény se již skóre neměnilo a stav zůstal vyrovnaný, 1:1 po dvou třetinách.

Závěrečná dvacetiminutovka nabídla oboustraně aktivní hokej, šance se opět přelévaly ze strany na stranu a brankáři stále drželi vyrovnaný stav. Ani jednomu mužstvu se nedařila hra v početní převaze. Přesilovky tak znamenaly vyhazování kotouče bránícího mužstva. S přibývajcími minutami se tempo stupňovalo, ale stále se nemohl nikdo gólově prosadit, to se změnilo v 54. minutě. Kořánek pálil zprava a Bláha si dojel pro odražený puk a dorazil jej do prázdné branky. Od té chvíle začal čas pracovat pro Písek. Litoměřičtí se vrhali do útoku a snažili vyrovnat a poslat zápas alespoň do prodloužení, ale jejich snaha vždy ztroskotala na obraně hostů a spolehlivém brankáři. Hrubec sice měl při jedné akci problémy se zpracováním střely, ale to bylo jeho jediné zaváhání. Litoměřičtí se neprosadili ani z tlaku, který si vytvořili v závěru v přesilovce, a tak si tři body za vítězství odvezli Písečtí.