Zápasové menu

Stadion Litoměřice dokázal vyhrát i třetí zápas s Kláštercem nad Ohří a zajistil si tak předčasný postup do finále druhé ligy, kde se utká s lepším z dvojice Řisuty/Most. Třetí utkání na ledě soupeře vyhráli Litoměřičtí po prodloužení 1:2, když vítěznou trefu zaznamenal Jan Kloz.

SF3

1:2pr

0:0, 0:1, 1:0 - 0:1

HC Klášterec nad Ohří - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 60. Kajer (Zika), 36. Hlusička, 64. Kloz (Slížek) Rozhodčí: Dundr, Chochola, Marek Vyloučení: 8:10, navíc Kloz (LTM) 10min Využítí: 1:0 V oslabení: 0:1 Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2

HC Klášterec nad Ohří: Damašek (Kaššák) - Martínek, Rutta, Mašek, Kocek, Boguský, Krupka, Řezníček, Zmeškal - Ton, Stehlík, Pražák - Řepík, Kajer, Kadlec - Freiberg, Buchal, Zika - Suk, Kalinovič, Derfler.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Musílek, Kolbaba, Zenk, Malý - Slížek, Hořčička, Novák - Buďa, Mrázek, Tvrzník - Procházka, Zuziak, Hlusička - Horejsek, Šaffer, Kloz.

Autorem reportáže je Miroslav Nyklíček(hcklasterec.cz)

V první třetině jsme bohužel neviděli ani jeden gól. Přesto šance byly vidět na obou stranách. Brankář Volke předvedl podivuhodné zákroky. Klášterecký Damašek nezůstal pozadu a své mužstvo podržel. V 18. minutě Kalinovič nahrál zpoza branky Freiberkovi, který byl u volné levé tyčky, ale ten branku minul.

Ve druhé třetině se mnoho nezměnilo. Nebýt nešťastného sražení kotouče do klášterecké branky, stav by byl nezměněn. Oba brankáři předvedli povedené zákroky. Ve 24. minutě si Zika s Pražákem vyjeli proti jednomu litoměřickému obránci, ale branku netrefili. Ve 36. minutě Jakub Hlusička poslal přihrávku před branku a Jan Stehlík si srazil puk do vlastní branky. Ve 38. minutě Ton nahrál puk Buchalovi před branku, který se pokusil zakončit, ale Volke jeho ránu vykryl.

Ve třetí třetině byly k vidění jak překrásné zákroky golmanů, tak i pěkné akce hráčů na obou stranách. Ve 45. minutě hlavní rozhodčí neuznává Klášterci branku, protože nestačil dobruslit situaci a nic neviděl. Ve 46. minutě Stehlík měl odkrytou branku, ale Volke mu skočil do střely a chytil puk. V čase 59:17 Martin Volke špatně rozehrál, puk zachytil Miloš Kajer a vstřelil puk do prázdné branky, asistence Lukáš Zika. Stav utkání po 60 minutách byl nerozhodný a šlo se do prosloužení.

V prodloužení byli aktivnější hosté. V 63. minutě Ladislav Slížek nahrál Janu Klozovi, který se trefil nad Damaškovo rameno.

Stadion Litoměřice tak postupuje do finále západní skupiny, kde se utká s lepším z druhé semifinálové dvojice Řisuty/Most. Než se však druhý semifinálový souboj rozhodné mohou si hráči Litoměřic trochu odpočinout a nabrat nové síly.