Zápasové menu

Po velice slibné první třetině, ve které si domácí vypracovali dvoubrankový náskok, si málokdo na stadioně v Lovosicích připouštěl možnost prohry. Na začátku druhé části ale přišlo první selhání, když hosté dokázali vyrovnat a později se dostali dokonce do vedení. Závěrečná část přinesla vyrovnání z hole Petra Zuziaka a zápas dospěl do prodloužení, ve kterém se nic podstatného neudálo. Druhé selhání přišlo při nájezdech. Z osmi pokusů Litoměřičtí proměnili pouze jediný a výhru si odvezly Klatovy.

ČF3

4:5sn

3:1, 0:3, 1:0 - 0:1

HC Stadion Litoměřice - HC Klatovy

Branky a nahrávky: 5. Novák( Hlusička, Procházka), 14. Tvrzník (Mrázek), 16. Hillmich (Hlusička), 55. Zuziak - 10. Čuban (Kocman), 22. Hobl (Pavlis, Fiala), 25. Černý (Straka), 38. Špaček (Švík, Fiala), 65. Hobl. Vyloučení: 5:8 Využití: 1:2 Diváků : 531 Střely na branku : 33:20

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Malý, Musílek, Macek, Kolbaba, Hillmich, Kaltenböck, Kouba, Zenk - Buďa, Mrázek, Tvrzník - Horčička, Slížek, Horejsek - Novák, Hlusička, Procházka - Zuziak, Myšík, Šnajdr

První třetina nabídla pohledné hokejové okamžiky na obou stranách. Jak Martin Volke, tak také Dominik Halmoši předváděli svůj tradičně výborný výkon. Lépe na tom byli v prvním dějství hráči Litoměřic. Na gól se čekalo do 5. minuty, kdy hráli domácí přesilovku. Gólový účet otevřel Martin Novák, který tečoval střelu svého parťáka z útoku Petra Procházky. Domácí byli viditelně povzbuzeni úvodním gólem a hnali se za dalším, to jim však znemožnila přesilovka Klatovy, které v ní dokázali zásluhou Čubana vyrovnat. Zkušený Mrázek však ve 14. minutě našel Tvrzníka, který si pohrál s Halmošim a domácí opět vedli. Na konečných 3:1 po první části uzavřel obránce Tomáš Hillmich, a tak šli šťastnější do kabin domácí hráči.

Litoměřičtí by na druhé dějství nejraději zapomněli. Nepovedl se jim ani úvod, ani závěr třetiny a nakonec přišli i o vedení. Krátce po návratu z kabin se na straně Řezníků prosadil Hobl a zanedlouho po něm vyrovnal Černý. Domácí se pokoušeli nějak vrátit do zápasu, ale když už se nadechovali k nějakému delšímu tlaku, nepovedlo se jim ho proměnit. Na konci třetiny příšlo to, co by si po první třetině nedokázal představit snad nikdo z přítomných. Klatovský Špaček dostal z dorážky Řezníky do vedení a za tohoto stavu šli do kabin tentokrát o mnoho spokojenější hosté.

Třetí třetina ukázala vůli po vyrovnání ze strany Litoměřic. Od úvodních minut si šli za svým cílem srovnat skóre. Naskytla se jim příležitost několika přesilovek, ve kterých vytrvale ohrožovali Halmošiho branku, ten však odolával. Hosté se v naději, že již dovedou utkání k vítězství se stáhli příliš do obrany a to se jim vymstilo v 55. minutě, kdy se nadvakrát z dorážky prosadil Petr Zuziak a rozjásal domácí příznivce. Utkání dospělo nakonec do prodloužení.

V něm byli o něco aktivnější domácí, ale rozhodující branky se diváci nedočkali. Rozhodly až samostatné nájezdy. Z osmi pokusů dokázaly Litoměřice proměnit pouze jediný, na druhé straně se dvakrát prosadil Hobl a strhnul vedení v sérii na stranu Klatov. Litoměřice tak mají blízko ke konci sezóny.