Zápasové menu

Narozdíl od předchozích dvou zápasů dal v první minutě gól litoměřický Stadion a ujal se vedení, které se ale následně změnilo na ztrátu 4:1. Poté ale Litoměřičtí sebrali všechny síly a do konce základní hrací doby vyrovnali. V prodloužení si pak zajistili vítězství a zisk dvou bodů, které však na posun na 4. pozici nestačily.

34. kolo

4:5pr

2:1, 2:1, 0:2 - 0:1

HC Klatovy - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 17. Kepl, 20. Kepl (Čuban, Hobl), 22. Kocman (Straka), 28. Pavlis (Černý)- 1. Slížek (Šnajdr), 39. Hlusička (Procházka), 42. Novák (Kaltenböck), 47. Novák (Procházka) (LTM), 62. Macek (Horčička). Rozhodčí: Pražák - Mertl, Novák. Vyloučení: 10:9, navíc M. Tvrzník (LTM) 10 min OT Průběh utkání: 0:1, 4:1, 5:4.

HC Klatovy: Halmoši (Šproch) - Fiala, Špiler, Plánička, Kreuzman, Černý, Kuželík, Špaček, Kepl, Hobl, Babka, Švík, Kocman, Straka, Pavlis, Čuban

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Malý, Macek, Kaltenböck, Hillmich, Musílek, Zenk, Holomek - Slížek, Horčička, Šnajdr, Buďa, Hlusička, Procházka, Kauschitz, Novák, Zuziak, Myšík, Bacovský, Tvrzník

Autorem textu je Jaromír Eybl (www.hc-klatovy.cz)

První třetina patřila domácímu celku, i když vstup do ní byl pro Klatovy rozpačitý. Již v 1. minutě zápasu totiž inkasovaly a to dosti nešťastým způsobem. Martin Šnajdr zavezl puk do útočného pásma, přihrál na rozjetého Ladislava Slížka, který z úhlu vystřelil. Střela byla ovšem několikrát tečována a k překvapení všech si našla cestu až do brány - 0:1. Hosté ještě dvakrát v 5. a 8. minutě zahrozili, ale nejprve Halmoši prudkou střelu Martina Tvrzníka vyrazil, v druhé případě se Robin Malý po šikovném prosmýknutí obranou Klatov k zakončení vůbec nedostal. Ve zbytku třetiny ale již hrozili pouze domácí. První šance Klatov přišla na konci 8. minuty, když po závaru před Martinem Volkem napáli odražený puk Václav Fiala pouze nad branku. V 13. minutě se pak zjevil zčista jasna Richard Kepl sám před brankou, ale nastřelil pouze Volkeho. V čase 16:41 se ale již tento hráč mohl naplno radovat. Po dobré kombinaci přesilovkové formace domácích stál na správném místě a s trochou štěstí procpal koutouč za Volkeho záda - 1:1. Hráči Klatov nepolevili v tlaku a nadále si vytvářeli brankové příležitosti. V 19. minutě zatáhnul aktivní Jaroslav Hobl puk po levém křídle a servíroval jej pod sebe na najíždějícího Václava Fialu, který prudkou ranou těsně minul levou tyčku. Avšak kýžený vedoucí gól přišel ještě před závěrečnou sirénou. Jaroslav Hobl opět zavezl puk do útočného pásma, přihrál pod sebe na Pavla Čubana a ten z otočky vystřelil. Střela sice neměla gólové parametry, jenže Richard Kepl ji svojí holí usměrnil pod víko a stav byl tedy 2:1.

Druhá třetina začala tak, jak skončila první, tedy převahou domácího celku. V čase 21:21 přišel gól na 3:1, který vstřelil po spolupráci s Michalem Strakou Jakub Kocman. A v 28. minutě bylo vedení Klatov již třígólové. Lubomír Černý zachytil nepřesnou rozehrávku Litoměřic ve středním pásmu a vyslal do samostatného úniku Jana Pavlise. Tomu se při zakončení sice svezl drobet kotouč z hokejky, přesto dokázal svojí střelu usměrnit do branky - 4:1. Ve ten moment si již zdálo o výhře Klatov rozhodnuto, jenže nebylo. V 31. minutě mohl jan Pavlis navýšit na 5:1, ale jeho střela do prázdné branky byla v poslední možný okamžik sražena. Hosté výrazněji zahrozili až dvě minuty před koncem, když Petr Horčička zachytil letící kotouč, sklepl si jej rukou na led a řítil se sám na Dominika Halmošiho. Tomu pomohla branková konstrukce, když Horčička nastřelil pouze břevno. Jenže v čase 38:40 Litoměřice vstřelil kontaktní gól na 4:2. Klatovská obrana ve vlastním obranném pásmu zaváhala a lehce přišla o puk. Toho se zmocnil Petr Procházka, který nezazmatkoval a naservíroval jej Jakubu Hlusičkovi, jemuž stačilo trefit odkrytou branku - 4:2.

Poslední třetina se nesla v duchu náporu hostů, které nabudil gól na 4:2 z konce té druhé. Jejich odhodlání ještě narostlo, když hned v 42. minutě snížili na rozdíl jediné branky. Jan Kaltenböck vystřelil tvrdě od levého kruhu a Martin Novák napálil odražený puk do pravého horního rohu - 4:3. A čtyři minuty na to bylo již srovnáno. Celé akci předcházela kontroverzní situace, kdy se ve středním pásmu srazili dva hráči a a ten z Litoměřic zůstal na ledě ležet. Jeho spoluhráči ale ničeho nedbali a hráli dále. Petr Procházka obkroužil prakticky celé hřiště a po levém křídle se dostal až před branku domácích. Tam přihrál Martinu Novákovi, který si zblízka uměl poradit - 4:4. Martin Novák ujel klatovské obraně i v 50. minutě, ale Jan Švík mu dokázal včas kotouč vypíchnout a zažehnat tak nebezpečí. Hra se v závěru vyrovnala a mnoho šancí již k vidění nebylo. Jen na straně hostů se proháčkoval až ke střele Milan Buďa, jenže zamířil těsně nad a na straně Klatov se po příhře Jana Švíka objevil v dobré střelecké příležitosti Michal Straka, ale ani on se svým pokusem neuspěl. Přišlo tak na řadu prodloužení. V něm měli domácí minutu a dvacet tři vteřin výhodu přesilové hry 4 na 3, ale ostřelovali branku Litoměřic bezvýsledně. Pak přišla výhoda přesilové hry pro hosty a ty s ní naložili o poznání lépe. Prakticky z první střely na bránu v prodloužení vstřelili i vítězný gól, když napřáhl od modré Petr Macek a nechytatelnou pumelicí vymetl levý horní růžek. Klatovy tak nakonec ztratily jasně vyhrané utkání, zatímco Litoměřice slavily vydřenou výhru.