Zápasové menu

Sérii několika porážek ukončili Litoměřičtí na domácím ledě nejlépe, jak mohli. Soustředěný výkon, zodpovědná obrana, pozorný výkon brankáře i produktivní útok přispěl k výhře nad českolipskými Predátory 5:1. Do střelecké listiny se nejvýrazněji zapsal kapitán Slížek, který navíc těšil diváky technickými kousky, prosadil se také Martin Tvrzník i ostatní útočné opory mužstva. Domácí kontrolovali průběh utkání a došli si jistě za třemi body. Jediné, co zkazilo celkový dobrý dojem z utkání, byl úmyslný faul na Vladimíra Kolbabu, který byl odvezen na vyšetření po zákroku na jeho hlavu. O jeho stavu budete informováni v aktualitách.

29. kolo

5:1

1:0, 2:1, 2:0

HC Stadion Litoměřice - HC Predators Česká Lípa

Branky a nahrávky: 17. Tvrzník (Buďa, Hlusička), 27. Horčička (Horejsek, Macek), 38. Hlusička (Buďa, Tvrzník), 41. Slížek, 45. Slížek (Horejsek) - 27. Divíšek (Beránek). Rozhodčí: Vokřál - Komárek, Krátký. Vyloučení: 7:9, navíc Jan Beránek 10 minut osobní trest a Libor Kadlčík trest ve hře. Využití: 2:0. Diváci: 350.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) – Kouba, Macek, Kaltenböck, Musílek, Kolbaba, Zenk, Malý – Svoboda, Slížek, Horčička, Horejsek, Tvrzník, Buďa, Hlusička, Novák, Kauschitz, Veverka, Myšík, Šnajdr, Bacovský

HC Predators Česká Lípa: Neumann (Sklíba) – Daňo, Tománek, Šimon, Rašín, Soukup – Chládek, Židlický, Burian, Divíšek, Šesták, Peřina, Patzenhauer, Mořo, Lassig, Szabo, Peterka

V úvodní části se domácí tlačili do útoku a hrál se hokej v podstatě na jednu branku. Brankář Neumann v kleci Predátorů byl právě tím, který měl z obou maskovaných mužů podstatně více práce. Činil se i jeho protějšek a domácí opora Martin Volke, který zazářil zejména při samostatném nájezdu. V 17. minutě se domácím podařilo konečně překonat Neumanna, a tak měli nejen herní, ale i gólovou převahu.

Ve druhé dvacetiminutovce jsme viděli opět pohledný hokej. Šance se začaly tvořit na obou stranách a k vidění byly i dva góly. Jako první se prosadil za hosty Jan Divíšek. Poté opět přišly chvíle Litoměřic. Zejména útok s Horčičkou a Slížkem zaměstnával Neumanna, ale gól nakonec přišel od Jakuba Hlusičky po výborném najetí na přihrávku Milana Budi. Dojem ze třetiny zkazil v jejím závěru hostující Libor Kadlčík atakem na hlavu Vladimíra Kolbaby, který zůstal ležet na ledě a na střídačku se dostal až za doprovodu spoluhráčů. Českolipský hříšník podle předpokladů inkasoval trest ve hře a musel předčasně opustit utkání.

Závěrečná třetina začala velmi rychlým gólem Ladislava Slížka, který již v čase 40:34 zvýšil po individuální akci na 4:1. Pár minut poté skončila pětiminutová přesilovka domácích, ale hosté jim po pouhé půlminutě nabídli další po špatném střídání. Toho dokonale využil po několika vteřinách opět Slížek po přihrávce Jaroslava Horejska a stanovil tak skóre 5:1, které vydrželo až do samého závěru, kdy si domácí již pouze pohrávali s Predátory, kteří přestali být zcela nebezpeční, jako s malými koťaty. Kapitán domácích se v posledních okamžicích zápasu pokusil napodobit zakončení Roberta Kysely, ale možnost efektního zakončení zápasu mu zhatil brankář Neumann.