Zápasové menu

Litoměřický Stadion zavítal do České Lípy, se kterou měl v letošním ročníku zatím shodnou bilanci. Po vyrovnané první třetině se začalo litoměřickému týmu dařít více než soupeři a Jakub Hlusička na začátku třetí třetiny zlomil odpor domácích. Po této brance již Predátoři přestali výrazněji kousat. Navíc se ještě premiérově trefil Michal Zenk a upravil tak konečný stav na 4:1.

20. kolo

1:4

1:1, 0:1, 0:2

HC Predators Česká Lípa - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 3. Divíšek (Šesták) - 9. Macek, 27. Hlusička (Slížek, Macek), 42. Hlusička (Novák), 51. Zenk (Hlusička). . Rozhodčí: Stolín - Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 7:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 350. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

HC Predators Česká Lípa: Neumann (51. Matoušek) - Daňo, Beránek, Formánek, Šimon, Rašín, Chládek, Pinc, Zeman - Šulc, Divíšek, Šesták - Bauer, Patzenhauer, Burián - Vondrlík, Preussler, Peřina - Markulinec, Peterka, Lassig. Trenéři: Jan Zachrla a Pavel Lassig

HC Stadion Litoměřice: Volke (Koblischke) - Macek, Kolbaba, Kouba, Zenk, Hillmich, Kaltenböck - Horčička, Slížek, Myšík - Hlusička, Novák, Horejsek - Buďa, Kauschitz, Svoboda - Bacovský, Veverka, Šnajdr.

Jistou nevýhodou domácího celku byl fakt, že do soutěžního utkání naskočil opět po čtrnácti dnech. Zpočátku to však na ztrátu zápasového rytmu vůbec nevypadalo. Predátoři na soupeře vlétli a svou aktivitou si vynutili brzký faul Kouby. Ten byl záhy potrestán. Nejprve si na Šulcovu nabídku z rohu kluziště najel Beránek, ale přestřelil, nicméně o pár vteřin později vybojoval za brankou puk Šesták, s trochou štěstí ho dostal k Janu Divíškovi, pro nějž už nebyl žádný problém trefit odkrytou část klece.

Hosté se ale z rychlého šoku oklepali. Už v páté minutě mohl srovnat Hlusička, jenomže zblízka mířil pouze do tyče. K vyrovnání nedošlo ani krátce poté, kdy tváří v tvář stanul Neumannovi úplně volný Myšík, ani on ovšem na slovenského gólmana nevyzrál. Od nuly se tak začínalo až v deváté minutě. Při hře ve čtyřech na obou stranách ujel zkoprnělé obraně Hlusička, Neumann jeho pokus vyrazil betonem přímo k dojíždějícímu Mackovi a ten upravil na 1:1. Zbytek úvodního dějství se už nesl spíše ve znamení pozorných obran, asi největší šanci měl českolipský Šesták, který se rozjel po křídle, nicméně střelu příklepem nasměroval vysoko nad.

Rovněž začátek prostřední části hry opanovali Predátoři. Nejprve sice jel sám na Neumanna hostující kanonýr Buďa, ten ale přestřelil. Velkou příležitost měl ke vstřelení branky na druhé straně Divíšek. Ten se dostal za záda litoměřických obránců, položil si Volkeho, jenže v rozhodujícím momentu byl hákován a z úhlu už nestačil trefit odkrytou klec. Sérii několika nebezpečných střel pak s jistotou zpacifikoval Volke. A tak udeřilo na druhé straně. V rychlém sledu putovali za katr Vondrlík se Šestákem a nabídnutou dvojnásobnou početní převahu hokejisté Stadionu hbitě využili. Po přesné kombinaci Macka a Slížka se z mezikruží přesně trefil Jakub Hlusička a ačkoliv to sám asi ještě v tu chvíli netušil, stal se autorem vítězného gólu.

Hned o pár vteřin později pálil od modré čáry aktivní Slížek a jeho pokus vytěsnil Neumann pouze na tyč. Také domácí nechtěli zůstat pozadu. Hned několikrát otestoval Volkeho pozornost Divíšek. Zejména poslední rána volala po gólu, litoměřický brankář však byl se svou lapačkou rychlejší. Jakékoli plány na obrat ovšem vzaly hned zkraje třetí třetiny za své. Neumann po střele ze střední vzdálenosti neudržel puk, toho se ujal Novák, vysunul lépe postaveného Hlusičku a třetí gól v predátoří brance byl na světě. Zpět na rozdíl jediného gólu mohl vzápětí dotáhnout Českolipany naprosto nekrytý Šulc, v jasné pozici ale přestřelil. Podobně si po pěkné individuální akci vedl také Formánek, toho však vychytal Volke.

S přibývajícím časem se obrana hostitelů stále častěji otevírala. Využil toho Buďa, jehož nájezd zneškodnil parádním způsobem Neumann. Ten za svá záda nepustil ani dynamický průnik Horejsek, ovšem odražený puk se vrátil na hokejku Zenka a ten dovršil smutek českolipských příznivců. To už bylo moc i na dobře chytajícího Neumanna, který přepustil místo svému náhradníkovi Romanu Matouškovi. Ten krátce po svém příchodu musel řešit první problém. Rašín zastavil unikajícího soupeře pouze za cenu faulu a sudí Stolín nařídil trestné střílení. Exekuce se chopil Martin Novák, pověstného „bůra“ ale domácím neuštědřil. Stejným nezdarem dopadly také další dvě velké příležitosti Martina Šnajdra, na vítězství hostujícího mužstva poměrem 4:1 to však už nezměnilo nic.

Ohlasy k utkání

Jan Zachrla (HC Predators Česká Lípa): Soupeř byl produktivnější a tudíž je výsledek takový, jaký je. V některých herních fázích jsme soupeře převyšovali, hosté ovšem byli v některých soubojích agresivnější, dokázali se prosadit před brankou a v tom byl asi ten hlavní rozdíl. Na hráčích se také určitým způsobem projevila dvoutýdenní zápasová přestávka.

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Jako klíčový moment bych určitě viděl přesilovou hru 5 na 3. V ní jsme soupeři odskočili na 2:1 a od té doby jsme hráli klidněji. Poslední dobou nebyly naše výkony úplně nejlepší, a tomu možná odpovídal i takový vláčný začátek z naší strany. Nevyhrávali jsme souboje, byli jsme všude trochu pozdě, nakonec tedy můžu nazvat tu dnešní výhru jako velmi důležitou.