Zápasové menu

Stadion potvrdil roli favorita a večer na zimním stadionu v Lovosicích byl zcela v jeho režii. Litoměřičtí rozhodli o svém vítězství zejména ve druhé dvacetiminutovce, kdy vstřelili pět branek. V závěrečné části už utkání jen dohrávali a hosté nakonec zkorigovali výsledek dvěma góly na 8:2. Druhý útok ve složení Buďa, Hlusička a Procházka byl nejproduktivnější formací svého týmu a první jmenovaný dokonce zaznamenal jednu branku a tři gólové přihrávky.

13. kolo

8:2

2:0, 5:0, 1:2

HC Stadion Litoměřice - HC Jablonec nad Nisou

Branky a nahrávky:7. Šnajdr (Slížek), 11. Hlusička (Buďa), 28. Procházka (Buďa, Hlusička), 28. Kauschitz (Horejsek), 29. Buďa (Macek), 37. Macek (Horčička, Slížek), 38. Procházka (Buďa, Hlusička), 46. Šnajdr (Horčička, Slížek) – 52. Kadeřábek (Chamrád, Bílek), 60. Kadeřábek (Müller). Rozhodčí: A. Nečas, S. Marek, J. Žemlička. Vyloučení: 5:6, Láníček 10 minut nesportovní chování. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 415.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek)- Macek, Kouba, Svoboda, Kaltenböck, Kolbaba, Hillmich, Šmíd - Slížek, Bacovský, Novák, Myšík, Buďa, Hlusička, Šnajdr, Horejsek, Procházka, Kauschitz.

HC Jablonec nad Nisou: Láníček (Hanousek)- Hataš, Svoboda, Duda, Knesl, Antal, Zeman, Müller - Měrtl, Kadeřábek Tomáš, Kadeřábek Jan, Chamrád, Tondr, Peřina, Češka, Kotrba, Bílek, Pohl, Adámek, Brokeš, Dostál, Stehno.

První dějství odehráli aktivněji domácí. Hned v úvodní minutě měl první šanci utkání Horčička, jeho pokus však ještě gólem neskončil. V sedmé minutě se však již vlnila síť v jablonecké brance. Z ostrého úhlu se prosadil po přihrávce Slížka Martin Šnajdr a domácí se ujali vedení. Druhé branky se lovosický stadion dočkal brzy, konkrétně v jedenácté minutě. Z prostoru před brankou se prosadil Jakub Hlusička po přihrávce Milana Budi a domácí se tak ujali dvoubrankového vedení. V brance hostů se příliš jistě neuvedl Láníček, navíc obdržel osobní trest za nesportovní chování, a tak byl záhy vystřídán Hanouskem. Ve zbytku třetiny byli stále aktivnější Litoměřičtí a nedovolili Vlkům snížit či vyrovnat. Sami měli nabídky ke zvýšení svého náskoku v přesilovkách, ale početní převahy nevyužili. Do kabin tak odcházeli s náskokem dvou branek.

Do druhé třetiny vstoupili lépe a aktivněji hosté. Domácí se rozjížděli pomaleji. Když však nabral jejich výkon na obrátkách, rozpoutali na ledě hotové peklo. Skvělými kombinacemi, bruslením a tvrdostí v mezích pravidel dokonale přehrávali svého soupeře. Síť v Hanouskově brance se vlnila téměř neustále. Jako první se blýskl dělovou ranou z prostoru mezi kruhy ve 28. minutě Petr Procházka, který vymetl pavučiny z levého horního rohu jablonecké branky. Ještě v téže minutě zvýšil Kurt Kauschitz a za další půl minuty již na 5-0 Milan Buďa. Po těchto divokých okamžicích se příval branek na chvíli zabrzdil, na tempu však neubrali Litoměřičtí. Jak se třetina chýlila ke konci a domácí se opět tlačili k brance byla jen otázka času, kdy se diváci dočkají dalších gólů. Tvrdou ranou se nejprve prosadil Petr Macek a po brilantní kombinaci s Hlusičkou a Buďou stanovil výsledek po druhé třetině Petr Procházka svým druhým gólem v zápase.

O přestávce obě mužstva vystřídala své brankáře a tak do třetí třetiny nastoupil za Litoměřice Davídek a za Jablonec Láníček. Ze strany domácích již nešlo o tak aktivní hru jako v dosavadních dvou dějstvích a utkání se pouze dohrávalo. Hra již nebyla tak bohatá na pohledné kombinace jako na nepřesnosti v rozehrávce. Do hry se začali dostávat hosté a v polovině závěrečné části se dočkali první branky z hole Kabeřábka. Tentýž hráč upravil skóre na konečných 8:2 v čase 59:58 a tím zakončil nejlepší letošní utkání, jaké se Litoměřicím podařilo odehrát.