Zápasové menu

Předpovědi litoměřických trenérů před středeční dohrávkou mezi domácí Roudnicí nad Labem a hosty z Litoměřic se potvrdily. Nebude to lehké, a také nebylo. Na zimním stadionu v Roudnici jsme mohli sledovat ne příliš atraktivní utkání, ve kterém hosté vždy vedli a domácí dotahovali. Nakonec se štěstí přiklonilo k těm, kteří byli hokejově na výši a svého soupeře udolali v poslední minutě zápasu. Jak naplánované, aby si diváci přišli na své. Více jak polovina návštěvníků tohoto zápasu byli právě příznivci Litoměřic. Vítězství litoměřického Stadionu bylo zasloužené a ten se bodově dotáhl na první tým v tabulce skupiny Západ. V sobotu se bude hrát s Řisuty o první místo. Co více si přát?

9. kolo

2:3

0:1, 1:0, 1:2

HC Roudnice nad Labem - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 31. Jakeš (David), 51. Nosek (Novák) - 9. Slížek (Kaltenböck), 50. Horčička, 60. Horčička. Rozhodčí: Vyloučení: 11:11 - navíc Jakeš (R) 10 min OT za úder do hlavy, Woš (R) hákování - trestné střílení, Buďa (L) 10 minut + do konce utkání za nesportovmí chování, Kaltenböck (L) 10 minut OT za úder do hlavy. . Využití: 0:1. V oslabení: 0:0 . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

HC Roudnice nad Labem: Kolinger (Kareš) - Boháček, Mikala, Krejčí, M. Kala, Woš, Zenk, J. Novák - David, Jakeš, Kutlák - Sailer, Kalivoda, Příhoda - Janský, Nosek, Szakál - Štěpán, Brožovský

HC Stadion Litoměřice: Volke (Davídek) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Kolbaba, Hillmich, Svoboda - Slížek, Horčička, Horejsek - Buďa, Hlusička, Procházka - Bacovský, Šnajdr, Myšík - Veverka

Video ze třetí třetiny - autor Karel Kubeš.

Litoměřice přijely do Roudnice ve značně prořídlé sestavě. Z různých důvodů nemohli k utkání nastoupit Zuziak, Musílek, Kauschitz, Novák a Šmíd, navíc v posledních dnech některé hráče trápila lehká viróza. Možná i to byl důvod toho, že na začátku byli domácí nebezpečnějším týmem, při přesilových hrách Litoměřic dokonce Volke dvakrát likvidoval samostatný únik. Přesto se jako první radovali z branky Litoměřičtí. Ladislav Slížek rozvlnil v 9. minutě po konci přesilovky 5 na 3 síť za zády Kolingera. Rozhodčí Pražák se nejspíše rozhodl, že z derby udělá soutěž ve vylučování, na obou stranách začal trestat za "nefauly" a v tomto trendu pokračoval i ve druhé části, čímž utrpěla kvalita celého utkání.

V polovině utkání se z branky radovali i domácí. Po chybě litoměřické obrany a následné skvělé přihrávce Ondřeje Davida překonal bezmocného Volkeho Jiří Jakeš. Střetnutí tak dostalo zcela nový náboj, ale jeho tempo i nadále brzdil především nepřesný sudí. Také kvalita ledu nebyla na vysoké úrovni, což bylo znát při snaze o kombinační hru obou celků. Před koncem této třetiny inkasoval Milan Buďa desetiminutový osobní trest. Za malou chvíli ho následovaly domácí Jakeš a hostující Kaltenböck - oba za úder do hlavy. Tento verdikt okomentoval na trestné lavici sedící Buďa a po druhém osobním trestu pro něj utkání skončilo.

Třetí třetina začala v opatrném tempu, ale z ničeho nic se kolem roudnického obránce Woše přehnal Petr Horčička a byl nedovolené zastaven. Rozhodčí nařídil trestné střílení a sám "postižený" ho nekompromisně proměnil. Netrvalo dlouho a bylo srovnáno. Ondřej Nosek se objevil před Volkem a nedal brankaři šanci. Roudničtí se dostali do tempa a v přesilové hře během několik vteřin nejdříve Jakeš a po něm Kutlák nastřetlili břevno. Když už se oba celky připravovaly na prodloužení, prostřelil Kolingera opět Horčička a mohl společně s litoměřickými fanoušky oslavovat vítěznou trefu.