Zápasové menu

Litoměřičtí vyrazili k šestému mistrovskému utkání na led loni prvoligového Mostu. Svým soustředěným výkonem nedali domácím šanci a připsali si další tři body za vítězství. Vzhledem k prohrám týmů z čela tabulky se Litoměřice posunuly na druhé místo v tabulce skupiny Západ.

6. kolo

1:4

0:2, 1:2, 0:0

HC Most - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 30. Růžek (Nedrda) - 9. Procházka (Hlusička, Kaltenböck), 10. Horejsek (Myšík, Veverka), 29. Buďa (Slížek, Šnajdr), 40. Svoboda (Novák, Bacovský). Rozhodčí: Nečas - Marek, Ruchař. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

HC Most: Melichar (21. Brzobohatý) - Martinec, Řezníček, Šulc, Ambrož, Kunrt, Panuška - Přeučil, Vrtek, Nedrda - Havlůj, Růžek, Zika - Novák, Šešina, Salač - Kašťák, Beránek, Šafařík - Böhm, Panocha

HC Stadion Litoměřice: Volke (Koblischke) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Musílek, Kolbaba, Hillmich, Svoboda - Slížek, Horčička, Horejsek - Buďa, Hlusička, Procházka - Bacovský, Šnajdr, Zuziak - Novák, Myšík, Veverka

Aktivněji zahájili na mosteckém ledě hosté. Zuziak ani Slížek neuspěli. V 9. minutě už se ale Stadion dokázal prosadit, když v přesilovce zakončil akci 3 na 1 nadvakrát za Melicharova záda Petr Procházka- 0:1. Za dalších 84 sekund už měli hosté dvoubrankové vedení. Jaroslav Horejsek dokázal využít přihrávku zpoza branky a odrazem od všech tyčí branky a následně zad domácího gólmana nádherně zvýšil na 0:2. Litoměřice potom i nadále byly aktivnějším týmem a dařilo se jim kontrolovat hru. Domácí v závěrečných minutách trochu přidali, ale ke změně skóre to nevedlo.

Hned po osmi vteřinách druhé třetiny byl vyloučen hostující Macek, ale domácí v přesilovce nic nevymysleli. 24. minuta přinesla velmi dobrou šanci pro Přeučila, který ale nedokázal přehodit chumel hráčů ležících před ním, včetně gólmana Volkeho. 29. minuta znamenala další přesilovkový gól v podání Stadionu. Milan Buďa se prosadil po pěkné přihrávce od Slížka z prostoru brankoviště - 0:3. Domácí však tentokráte dokázali rychle odpovědět. Jindřich Růžek dokázal zblízka střelou pod břevno překonat Volkeho a snížil na 1:3. Vstřelená branka domácím nalila nových sil. Zcela ovládli ledovou plochu. Šance Šešiny, Ziky ani Přeučila však ke gólu nevedly. Největší možnost měl za domácí ve 36. minutě Růžek, který nedokázal dopravit do sítě puk po nádherné kombinaci celého útoku. Hosté bránili, co jim síly stačily. V poslední minutě však Jiří Svoboda, v té době z ojedinělé akce, napřáhl těsně za modrou a přes několik těl si jeho střela našla cestu do domácí branky - 1:4. To byl pro domácí doslova šok.

Do poslední třetiny domácí nastoupili s odhodláním pokusit se zvrátit výsledek. Herně se jim ale příliš nedařilo. Ve 47. minutě se Šnajdr proháčkoval až před Brzobohatého, ten si však s jeho šancí poradil. S přibývajícím časem si Stadion stále více hlídal výsledek a domácí, kterým se nedařilo, nebyli schopni směrem dopředu nic vymyslet. V poslední pětiminutovce Most opět trošku ožil, ale snížit už se mu nepodařilo. Poslední možnost měl několik vteřin před koncem autor jediné mostecké branky Růžek, ale ani jemu štěstí nepřálo. Litoměřice tak z Mostu po zásluze odvážejí 3 body.

Ohlasy k utkání

Kamil Kašťák, trenér Mostu:

Soupeř byl dnes po všech stránkách lepším týmem. Přehrával nás, jenom posledních 10 minut ve druhé třetině jsme měli tlak, ale bohužel jsme z něj dostali čtvrtý gól. Myslím si, že to už definitivně rozhodlo.

Daniel Tvrzník, trenér Litoměřic:

Myslím, že jsme dnes odehráli dobrý zápas. Je vidět, že naše forma jde nahoru, což jsme potvrdili i tady v Mostě. Naše vítězství dnes bylo určitě zasloužené. Chci, aby si kluci hokej užívali, náš cíl je play off a k tomu máme dobře nakročeno. Nehrajeme to proto, abychom byli první v tabulce, ale proto, že to kluky baví. Zatím se nám docela daří, po šesti kolech můžeme být spokojeni.