Zápasové menu

Na góly bohaté utkání nakonec skončilo výhrou Litoměřic 5:3. Do střelecké listiny se zapsalo hned několik hráčů a jistým výkonem přispěl ke třem získaným bodům brankář Volke. Pojistku v podobě gólu v závěrečné powerplay hostů přidal Horčička, když trochu krkolomně a téměř současně se závěrečnou sirénou upravil výsledek na svou konečnou podobu a celek Litoměřic tak může slavit další letošní výhru.

5. kolo

5:3

2:0,2:1,1:2

HC Stadion Litoměřice - HC Řisuty

Branky a nahrávky: Kouba (Slížek), Hlusička (Buďa), Slížek (Horčička), Novák (Zuziak), Horčička (Slížek) - Lapáček (Bláha), Kos (Vyskočil), Mádl (Landa). Rozhodčí: . Vyloučení: 8:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 300 . Střely na branku: Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3.

HC Stadion Litoměřice: Volke Koblischke) - Kouba, Macek, Kaltenböck, Kolbaba, Hillmich, Svoboda - Slížek, Horčička, Šnajdr, Buďa, Hlusička, Procházka, Bacovský, Zuziak, Novák, Myšík, Mrázek, Horejsek

HC Řisuty: Pospíšil (Schwamberger) - Mádl, Sedláček, Vyskočil, Babický, Čermák, Fiala - Procházka, Landa, Klaus, Schmerzl, Hegenbart, Kos, Bezouška, Bláha, Křepelka, Hlusička, Lapáček, Jaroš, Wolf

Na zimní stadionu v Lovosicích mohli diváci sledovat už od první třetiny atraktivní hokej, který se musel všem líbit. Ani jeden z týmů se nesnažil za každou cenu urputně bránit, a tak vznikaly na obou stanách brankové příležitosti. Během první třetiny se podařilo Litoměřickým, díky trefám Kouby a Hlusičky, odskočit soupeři na rozdíl dvou branek. Při poměru vyloučených 4:3 přesilové hry využity nebyly. V 18. minutě byl do konce zápasu vyloučen za nesportovní chování útočník František Mrázek a litoměřický tým tím ztratil zkušeného hráče na hrotu útoku.

Ve druhé třetině pokračoval trend hokeje, který byl nastaven ve třetině první. Neustále se útočilo a brankáři obou týmů měli plné lapačky práce. Hrál se služný, ale bojovný hokej. Za stavu 3:0 pro domácí se zdálo, že bude o výsledku utkání rozhodnuto. Houževnatým hostům se ale podařilo snížit na rozdíl dvou branek. Litoměřický tým opět kontroval a do kabin se odcházelo po dvou třetinách za stavu 4:1. Střelci branek byli domácí kapitán Ladislav Slížek a útočník Martin Novák, za hosty skóroval Stanislav Lapáček.

Ve třetí třetině se dalo předpokládat, že si domácí tým vedení pohlídá a získá zaslouženě tři body do tabulky. Bohužel, Litoměřičtí se dopustili dvou individuálních chyb ve své obranné třetině a Řisuty tvrdě trestaly. Ze stavu 4:1 byl najednou stav 4:3. Během tří minut od 32:19 do 35:23 skórovali Matěj Kos a Michal Mádl. Naděje hostů na zvrat utkání ještě žila! V této části utkání se domácí začali obávat o výsledek a hosté tvrdě útočili. Minutu před koncem utkání Řisuty odvolaly brankáře Pospíšila a doufaly v prodloužení. Při špatné rozehrávce v obranné třetině Litoměřic ale přišly o kotouč. Dvojice domácích zkušených útočníků jela sama na opuštěnou branku soupeře. V této chvíli připravili divákům infarktový závěr, kterému se nyní mohou fandové domácích smát. Ladislav Slížek a Petr Horčička si tak dlouho dávali přednost ve vstřelení branky, že to málem ani nestihli. Nakonec vteřinu před koncem skóroval téměř z brankové čáry Petr Horčička a stanovil výsledek zápasu na 5:3 pro litoměřický Stadion. Výsledek je spravedlivý, ale tým Řisut předvedl nebojácný, rychlý a pohledný hokej.

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník, trenér Litoměřic:

"Jsem rád, že jsme potvrdili tři body z Jablonce. Dvě třetiny jsme odehráli celkem dobře. Ve třetí třetine rozhodčí odpískal dva přísné fauly a hosté se dostali do tlaku. Během pár minut jsme dostali dva slepené góly, ale pak jsme hosty nepustili do šancí a výsledek potvrdili brankou v poslední minutě. Za stavu 4:1 bychom ale měli výsledek pohlídat a zápas dohrát v klidu. Toto se nám ale ještě v zápasech nedaří. Uděláme zbytečné chyby a může nás to stát tři body, což se dnes ale naštěstí nestalo. Řisuty jsou velice kvalitní tým a dnes to s nimi nebylo lehké. Dobře bruslí a hrají technický hokej, což nám vyhovuje."