Zápasové menu

V prvním mistrovském utkání letošní sezony přivítali hokejisté Stadionu Litoměřice na svém ledě Baník Sokolov. Od začátku utkání bylo hned jasné, že si soupeř přijel pro tři vítězné body. Po první třetině zápasu měli hosté náskok v podobě 4 gólů, o který však v druhé třetině přišli. Utkání bylo velice atraktivní, jak pro samotné hokejisty, tak i pro fanoušky, kteří svým týmům fandili z tribun. Dramatický okamžik nastal, když se Stadionu podařilo vyrovnat na 6:6. Sokolov však dokázal vstřelit další dvě branky a dovedl zápas do vítězného konce.

1. kolo

6:8

0:4, 3:1, 3:3

HC Stadion Litoměřice - HC Baník Sokolov

Branky a nahrávky: 22. Hlusička (Kaltenböck), 39. Hlusička (Procházka), 40. Šnajdr (Zuziak), 44. Novák (Slížek), 47. Procházka (Macek, Kouba), 47. Slížek (Macek, Hlusička)- 6. Soukup (Bauer), 11. Dobřemysl (Kořínek), 14. Soukup (Bauer, Hauer), 17. Dobřemysl (Sláma), 31. Kořínek (Sláma), 44. Setíkovský (Soukup), 51. Sláma, 59. Bauer (Seitíkovský)

HC Stadion Litoměřice: Volke (Koblischke) - Musílek, Macek, Kolbaba, Kouba, Kaltenböck, Hillmich, Svoboda - Horejsek, Slížek, Novák - Procházka, Hlusička, Buďa - Zuziak, Myšík, Šnajdr - Petrus, Bacovský, Veverka

HC Baník Sokolov: Závorka (Jakubal)-Formánek,Haver, Mudra, Kořínek, Diblík, Říha, Pech, Soukup Jan-Setíkovský, Bauer Jan, Račanský, Dobřemysl, Kukla, Sláha, Nový, Topinka, Majer, Louthan

Začátek nové sezóny si hokejisté Stadionu Litoměřice představovali určitě jinak. Po velice dobré přípravě měl tým ambice na dnešní první výhru na domácím ledě. Bohužel, i soupeř ze Sokolova přijel vyhrát toto utkání, a tak se na ledě strhla pořádná hokejová bitva o první body v nové sezoně. Už od úvodní buly měli hosté navrch a zatlačili domácí tým do obranné třetiny. Litoměřickým se však nedařilo nic lepšího než se osvobozovat vyhazováním na zakázané uvolnění. Hlavní rozhodčí se na tento zápas také jistě dobře připravil, a tak už od začátku hry nešetřil rozdáváním trestů, kterých bylo nakonec celkem 31. První gólový zápis přišel už v 6. Minutě kdy se po fatální chybě litoměřických obránců prosadil kapitán Sokolova Jan Soukup. Následnou přesilovku 5 na 4 Litoměřičtí spíše odchodili, a tak se stav utkání neměnil. Druhé potrestání domácí obrany přišlo v 11. minutě, kdy se parádním blafákem uvedl Václav Dobřemysl. Ani tato branka nedokázala domácí tým probudit, a tak se z následné přesilovky podruhé trefil Jan Soukup. Sokolov i nadále dominoval na ledové ploše a litoměřičtí hráči byli pouhými loutkami. I Václav Dobřemysl se dočkal druhé branky a hned v první třetině kdy už zvyšoval na hrozivých 0:4. Do konce prvního dějství ještě stačil hlavní sudí vyloučit sokolovského Mudru za zadržování hry a oba týmy odešly na taktické porady do kabin.

V kabině domácích asi bylo hodně rušno, trenér litoměřického týmu Daniel Tvrzník zřejmě své svěřence nepochválil. Naštěstí jeho taktické rady zabraly a Litoměřice mohly slavit první gól hned v úvodu druhé třetiny. V samostatné akci ujel obráncům Jakub Hlusička a tvrdou střelou překonal brankáře Závorku, který do té chvíle moc práce neměl. Tento gól dodal domácím neuvěřitelnou sílu a jejích výkon stoupl o třídu výš. Hráči Stadionu ihned začali lepé bruslit a bojovat a výkon z první třetiny byl rázem pryč. V následující přesilovce kryl litoměřický brankář Volke několik příležitosti hostů a domácí se s přehledem ubránili. Špatnou chvíli zápasu si vybral domácí obránce Kaltenböck v 31. minutě, když tečoval střelu do vlastní branky. Sokolov měl rázem opět čtyřgólový náskok. Následných několik vyloučení na obou stranách ani samostatný únik sokolovského Petra Kukly skóre zapasu, neměnilo. Snížení na 2:5 přišlo díky krásné kombinaci na jeden dotek z hole Jakuba Hlusičky , který zaznamenal druhou branku v utkání. Při tomto gólu, zbytečně hákoval domácí Kolbaba, a tak hrál Sokolov přesilovou hru. Než však hosté stačili naplánovat útok, sebral jim kotouč Petr Zuziak a rychlou přihrávkou vyslal do úniku Martina Šnajdra, který snížil na 3:5 ve vlastním oslabení. Touto trefou byla ukončena druhá třetina a rolba mohla upravit plochu na závěrečnou třetinu.

Úvod do třetí a zároveň poslední části utkání, měli opět lepší domácí hokejisté. V 43. minutě využil Martin Novák nepozornosti soupeře pří rozehrávce a v oslabení snížil už na 4:5. Radost domácím však vydržela pouhou půlminutu, a to když se Sokolovu podařila využit přesilová hra. Šestou branku vsítil Jan Setíkovský za asistence Soukupa, který si připsal další kanadský bod. Utkání najednou nabralo nečekané obrátky a na ledě se strhlo pořádné drama. Několik tvrdých zákroků ze strany hostů u kterých nechyběla ani krev bylo posouzeno jako nedovolených, a tak se před domácím týmem naskytla přesilová hra 5 na 3. Obě přesilovky Litoměřice fantasticky využily. Postupně se trefili Petr Procházka a kapitán mužstva Ladislav Slížek a rázem bylo vyrovnáno. Velká euforie vypukla na domácí tribuně a diváci hnali své oblíbence kupředu. Avšak ne každá pohádka končí dobře a ne vždy se podaří otočit takhle těžké utkání ve svůj prospěch. Litoměřice zatlačily svého soupeře a pálily jednu střelu za druhou. Vzápětí však přišla obrovská chyba v rozehrávce od domácí opory v brance Martina Volkeho a Sokolov opět šel do vedení, tenkráte už definitivně. Litoměřice se však na obrat už nezmohly a inkasovaly ještě jednou. Definitivního výsledku 6:8 je poněkud škoda. Avšak vyhrát může jen jeden a tentokrát stálo štěstí na stráně hostů.