Zápasové menu

Po sérii přípravných zápasů přišla v úterý generálka, která měla ukázat, jak je litoměřický Stadion připraven na nadcházející sezonu. Zápas vyšel Stadionu nad očekávání dobře a svého rivala porazil po dobrém výkonu přesvědčivě poměrem 3:0.

přát.

3:0

0:0, 2:0, 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Most

Branky a nahrávky: Procházka - Svoboda, Šnajdr - Petrus, Hlusička. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100.

HC Stadion Litoměřice: Volke (Koblischke) - Musílek, Macek, Svoboda, Kouba, Kolbaba, Kaltenböck, Hillmich - Šnajdr, Slížek, Horčička, Hlusička, Procházka, Bacovský, Myšík, Horejsek, Petrus, Novák.

První třetina posledního přípravného zápasu domácího Stadionu proti soupeři z Mostu začala z obou stran opatrně. Bylo patrno, že ani jeden z týmů nechce hned na začátku utkání jako první inkasovat branku. Ve 3. minutě ale dostali hráči Mostu možnost přesilové hry, a to na 2 + 2 minuty za faul Jaroslava Horejska (LTM) vysokou holí, když byl hráč Mostu krvavě zraněn v obličeji. Přesilová hra se ale hostům nedařila a přišli o ni v 5. minutě, kdy byl vyloučen hostující Ondřej Kašťák na dvě minuty za hákování. Hra pokračovala ve čtyřech hráčích na obou stranách. V této fázi utkání ale branka nepadla a hra pokračovala bez hezkých akcí a s minimem střel. V čase 9:27 byl vyloučen hráč Mostu Jiří Panuška za hákování, ale ani této přesilovky domácí nevyužili, protože byl následně v čase 10:30 vyloučen domácí David Myšík také za hákování, a hra pokračovala opět ve čtyřech. Ve 12. minutě předvedl hezkou individuální akci litoměřický Martin Novák, který se dostal do bezprostřední blízkosti hostujícího brankáře, ale střelou mezi betony úspěšný nebyl. V čase 12:12 byl vyloučen hráč domácích Vladimír Kolbaba na dvě minuty za nedovolené bránění, ale Stadion oslabení ubránil. V této fázi utkání se domácí díky přesilové hře dostali pod tlak, který ale hosté nedokázali zužitkovat. Spolehlivou oporou v brance Litoměřic byl Martin Volke. Hosté v čase 14:30 nastřelili tyčku. Velkou šanci měl také Stadion, když dva jeho útočníci najížděli na jednoho obránce Mostu, ale ani tuto šanci neproměnili. Ke konci třetiny domácí přidali a více ohrožovali mosteckou branku. Velice aktivní byl obránce Stadionu Petr Macek, který podnikl několik útočných výpadů do třetiny a jedna jeho velice slibná střela byla zblokována obranou. V čase 19:12 nebezpečně vystřelil obránce Litoměřic Tomáš Hillmich, ale brankář Mosteckých Roman Kousal střelu kryl na hrudi. První třetina skončila bez vstřelené branky.

Druhá třetina již přinesla úrodu v podobě gólu. Povedlo se to litoměřickému Petru Procházkovi v čase 21:42 po perfektní přihrávce od obránce Jiřího Svobody. Stadion vedl 1:0. Hráči Mostu zvýšili tempo a snažili se o co nejrychlejší vyrovnání. V této snaze se ale sami přibrzdili díky vyloučení Romana Ambrože na dvě minuty za hákování. Litoměřičtí přesilovou hru nevyužili. V čase 28:52 byl vyloučen domácí Viktor Musílek za podražení. Stadion přesilovou hru dobře bránil a dlouhý čas se dokonce hrálo za brankou Mostu. Litoměřice měly možnost přesilové hry v čase 32:46, kdy byl za hákování vyloučen hostující Petr Přeučil. Toto oslabení se stalo Mostu osudným, protože v čase 33:05 vstřelil domácí Martin Šnajdr po přihrávce Jiřího Petruse druhou branku Stadionu. Litoměřice vedly 2:0. V čase 34:17 byl opět vyloučen hostující hráč Jiří Novák , a to za nedovolené bránění. Blízko ke vstřelení branky měl litoměřický Petr Bacovský, který tvrdou střelou od modré lízl tyčku mostecké branky. Skóre se však neměnilo. Domácí obránce Michal Kouba byl vyloučen za hákování v 39. minutě, ale hosté přesilovku nevyužili. Naopak vstřelit branku měl možnost Jiří Petrus, který v samostatném nájezdu v oslabení nepřekonal hostujícího brankáře. V čase 39:30 likviduje domácí Martin Volke stoprocentní šanci Mostu a třetina končí.

Třetí třetina začíná snahou Mostu o zvrácení výsledku. Mostečtí rputně útočí. Litoměřice se brání za cenu faulu a v čase 42:30 je vyloučen Jiří Svoboda za držení. V oslabení ujíždí Ladislav Slížek a Petr Bacovký proti jednomu obránci Mostu, ale střela šla nad branku. V čase 45:46 nastřelují hosté tyč branky domácích. Most jde znovu do oslabení v 46. minutě, kdy je vyloučen Roman Ambrož za hákování. V čase 46:44 jsou současně vyloučeni hráči hostů Michael Šulc a Lukáš Zika na deset minut za nesportovní chování. Nelíbilo se jim, že hlavní rozhodčí dvakrát po sobě překazil akci mosteckých hráčů. Své rozhořčení dávali moc hlasitě najevo. V 50. minutě nebezpečně střílí Ladislav Slížek, ale stav se nemění. Další šanci má Jakub Hlusička (LTM), ale v samostatném nájezdu opět neskóruje. V čase 51:48 je vyloučen domácí Petr Procházka za hákování. Litoměřičtí se dočkali další branky v 54. minutě, kdy po špatné rozehrávce hostů střílí pod víko branky tvrdou ranou Jakub Hlusička. Ke konci zápasu hrají ještě Litoměřice přesilovou hru 5 proti 3 po vyloučení hostujících Antonína Šěšiny v čase 56:01 za podražení a Ladislava Řezníčka v čase 56:25 za hákování. Tuto přesilovou hru v trvání 1:36 ale už domácí netrestají a utkání končí poměrem 3:0 pro Stadion.

Tým Mostu byl domácím vyrovnaným soupeřem a nutno podotknout, že mu úploně selhala střelba. Do úzkých přiváděl útočníky také spolehlivě chytající Martin Volke, který měl i dostatek příležitostí zahrát si mimo brankoviště, což několikrát předvedl. Domácí tým Stadionu si ale vítězství zasloužil dobrým kolektivním výkonem.