Zápasové menu

Litoměřický Stadion nastoupil ke druhému přípravnému utkání na děčínský led. V utkání dokázali litoměřičtí střelci vstítit šest branek a zápas s přehledem vyhráli 6:2. Dvakrát se prosadil Petr Zuziak a dva body si připsal také Jakub Hlusička.

přát.

2:6

0:1, 1:3, 1:2

HC Děčín - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 34. Vedral (Luka), 60. Filipovský (Sladký, Bulva)- 9. Bacovský (Hlusička), 28. Slížek (Šnajdr), 30. Hlusička (Šmíd), 38. Hillmich, 55. Zuziak, 55. Zuziak. Rozhodčí: . Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6, 2:6.

HC Stadion Litoměřice: Volke (30. Davídek) - Musílek, Kaltenböck, Kouba, Šmíd, Hillmich, Kolbaba - Procházka, Hlusička, Buďa - Šnajdr, Slížek, Horčička - Bacovský, Zuziak, Myšík - Petrus, Veverka.

Hned v úvodu druhého přípravného zápasu si obě mužstva připravila několik šancí, ale oba gólmani drželi svůj tým. Až v čase 8:20 otevřel skóre utkání litoměřický Petr Bacovský, který využil přesilovou hru - 0:1. Po obdržené brance se Děčínští vrhli do útoku, konkrétně Ondřej Luka projel ač tísněn dvěma hostujícími hráči až do velké blízkosti Martina Volkeho, blafákem ale na bývalého spoluhráče nevyzrál. Poté ještě Jan Havlíček společně s Milošem Stiborem mohli zařídit vyrovnání, ale Volke držel čisté konto. V samém závěru prvního dějství ještě zahrozil hostující Hlusička, jeho nenápadnou střelu pro jistotu děčínký brankář ukryl pod svou lapačkou.

Druhá třetina se nesla takřka ve stejném duchu, jako ta první. Litoměřičtí zvýšili své vedení, když se ve 28. minutě prosadil zkušený Ladislav Slížek - 0:2 a o dvě minuty později vedli hosté již o tři branky. To Jakub Hlusička střelou z mezikruží nedal gólmanu Děčína šanci - 0:3. Ve 34. minutě vykřesal naději na zvrat v utkání Ondřej Vedral, který po překrásné přihrávce od svého jmenovce Luky prostřelil doslova vše, co mu stálo v cestě - 1:3. Ale poslední slovo ve druhé třetině měli opět hosté, kteří na branku Ondřeje Vedrala dokázali odpovědět Tomášem Hillmichem - 1:4.

Ve třetí třetině mohl Děčín ještě s utkáním něco udělat. Hostující hráč dostal trest ve hře za píchnutí hole protihráče a pětiminutový trest plus do konce utkání, ve stejném čase dostal 2 minuty domácí brankář Zámostný a tak po uplynutí menšího trestu pro Děčín byla možnost tříminutové přesilové hry. Když byl ještě vyloučen další litoměřický hráč, naskytla se výhoda dvojnásobné přesilovky, která trvala celé dvě minuty. I když ale hráči Děčína branku hostí doslova ostřelovali, vsítit gól se nepodařilo. Naopak v čase 54:38 po samostatné akci zvýšil Petr Zuziak na 1:5 a o osm sekund poté si své sólo tentýž hráč zopakoval - 1:6. Tečku v podobě snížení na 2:6 dal Jan Filipovský a uzavřel tak skóre utkání.

Fotogalerii z utkání si můžete prohlédnout zde - autor Miroslav Zdražil (www.hcdecin.cz).