Zápasové menu

Ani napodruhé nedokázali hokejisté Litoměřic vyhrát s táborskými Kohouty. Tentokrát na svém ledě podlehli 1:4. Soupeř nedál domácímu týmu šanci a odváží si tak vítězství s sebou do Tábora. V utkání opět zazářila táborská posila Tomáš Mertl, který se opět trefil dvakrát a podílel se tak vysokou mírou na výhře hostů. Jedinou branku Litoměřic vstřelil Jan Kaltenböck.V sérii hrané na tři vítězství už mají Jihočeši dvě výhry a jsou tak poslední krok od semifinále playoff.

SF2

1:4

0:0,0:3,1:1

HC Stadion Litoměřice - HC Kohouti Tábor

Branky a nahrávky: 59. Kaltenböck (Tvrzník), 22. Zíb (Matušík), 37.Mertl (Suchánek), 37. Krätzer (Mařík), 59. Mertl Vyloučení: 6:4 navíc Antoš (LTM) 10 min OT Využití: 1:1 Rozhodčí: Smitka, Hejl, Kajínek

HC Stadion Litoměřice: Volke (Kobliscke)- Jakl, Kaltenböck, Kolbaba, Musílek, Vejvoda, Hillmich, Svoboda, Tvrzník - Patzenhauer, Procházka, Hlusička, Zuziak, Petrus, Myšík, Novák, Šnajdr, Horejsek, Antoš

HC Kohouti Tábor: Kučera (Pipek)- Kanov, Vomela, Suchánek, Heršálek, Zíb, Koktan, Skulina - Zelenka, Krätzer, Mařík, Kocar, Kupec, Ficek, Gajda, Matušík, Květoň, Mrkvička, Voříšek, Zich, Mertl

Ani napodruhé se nepodařilo hokejistům Stadionu Litoměřice překonat silný celek Tábora. Tentokrát na domácím ledě v Lovosicích Litoměřice nedokázaly najít recept na zkušenou obranu Jihočechů. Tábor tak více těžil z rychlého protiútoku a dokázal tak vsítit čtyři branky. Domácí mužstvo bojovalo, ale bohužel k výhře to bylo málo. Velká skupinka táborských fanoušků přijela podpořit své hokejisty a na stadionu to bylo očividně znát. Tou horší stránkou bylo jejich občasné vulgární fandění a nevhodné chování k domácím fanouškům, zvláště ženám.

Zápas začal v klidném tempu a obě mužstva hrála opatrně bez větších chyb. Hosté z Tábora zezačátku nemohli udržet pásmo, a tak se hra často přerušovala. Do první větší šance se dostál až v 5. minutě zápasu táborská posila Mertl, ale jeho střelu s přehledem kryl Volke. Domácí poprvé zahrozily šanci Petra Zuziaka, který si obehrál oba obránce, ale na brankáře už při střele nevyzrál. Pří prvním vyloučení utkání hrály Litoměřice přesilovou hru. Střely od Patzenhauera ani Tvrzník však v brance neskončily, a tak se stav utkání neměnil. O chvíli později měl Martin Volke opět co do činění s Mertlem, ale i tentokrát domácí brankář s klidem střelu po ledě vyrazil betonem. Poslední akci první třetiny bylo vyloučení domácího Antoše. Rozhodčí jeho zákrok u mantinelu posoudil jako nepovolený, a litoměřický hráč tak dostál dvě minuty za úder do hlavy plus desetiminutový osobní trest.

Začátkem druhé třetiny dohrávali hosté přesilovou hru a ní se mohli poprvé radovat ze vstřelené branky. Od modré čáry vyslal tvrdou střelu Petr Zíb a propálil vše před sebou včetně Volkeho. Hra domácích po inkasovaném gólu naštěstí neupadla a pří následném útoku se před brankovištěm utvořila skrumáž, z které prázdnou branku nedokázal trefit ani jeden z domácích hokejistů. Tábor se osvobodil zakázaným uvolněním a na chvíli uklidnil hru. Hořké chvilky zažily Litoměřice v 37. Minutě, když soupeř dokázal vstřelit hned dvě branky a strhl tak definitivně vedení ve svůj prospěch. Nejprve se předvedl Tomáš Mertl když si pohrál s litoměřickou obranou a po precizním blafáku překonal konečně Volkeho. Sotva se vhodila buly a táborští se opět mohli radovat. Zmatku před brankou využil Jakub Krätzer a vsítil třetí gól svého týmu. Stadionu se nepodařilo do konce třetiny stav zdramatizovat, a tak Tábor vyhrál druhou třetinu zaslouženě 0:3.

Do poslední třetiny vstupovali na led hokejisté obou týmu za značného potlesku obou shluku fanoušku. Hra obou týmu ale pokleslá a začátek poslední dvacetiminutovky byl nudný. Ani jeden z týmu nepředváděl nijak útočný hokej. Pří následných přesilových hrách se oba brankáři blýskli několika dobrými zákroky. Tábor zdokonalil obranu a domácí se těžko dostávali do vážnějších situací. Až v 55. minutě diváci trochu ožili, když nejprve litoměřický Novák ujel obráncům a pořádně protáhl táborského Kučeru v brance. Na druhé straně rychlý brejk oplatil Gajda, ale Volke si s jeho střelou také poradil. Jediného gólu se domácí dočkali až v 59. minutě kdy Jan Kaltenböck od modré čáry propálil vše co mu stálo v cestě. Tábor však hned odpověděl gólem na 1:4. Druhou branku v utkání vstřelil Tomáš Mertl. Tábor zaslouženě zvítězil a odváží si domu cenné a důležité vítězství. Litoměřice se však ještě nevzdávají a v třetím zápase hraném v Táboře jistě zabojují.