Zápasové menu

Nešťastný vstup do čtvrtfinále playoff zažili hokejisté Stadionu Litoměřice v zápase proti favorizovanému celku z Tábora, kterému podlehli na ledě soupeře 5:2. Tým z jihu Čech před domácím početným publikem nejdříve tahal za kratší konec, ale nakonec ukázal své kvality a dovedl utkání do vítězného konce. Litoměřice statečně bojovaly a soupeři nedarovaly žádný souboj. Bojovnost Stadionu ale překazili Táborští Květoň s Mertlem, když oba vsítili po dvou brankách. Jihočeši tak udělali první krůček v cestě do semifinále. Čtvrtfinálová série hrána na tři vítězná utkání se přesouvá ve středu do Lovosic.

SF1

5:2

1:2,2:0,2:0

HC Kohouti Tábor - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky:13. Mertl, 32. Květoň (Suchánek), 36. Mertl (Krätzer), 43. Kanov (Mertl), 44. Květoň (Suchánek), 6. Patzenhauer (Horejsek), 17. Tvrzník (Patzenhauer) Rozhodčí:Pražák – Komárek, Krátký Vyloučení: 8:8 (navíc hostující Antoš 5 + OK)Využítí: 1:1 V oslabení: 1:0 Divácí: 2530

HC Kohouti Tábor: Kučera – Kanov, Koktan, Heršálek, Zíb, Suchánek, Gajda, Vomela – Mertl, Kupec, Kocar – Mařík, Matušík, Krätzer – Zelenka, Květoň, Mrkvička – Voříšek, Ficek (od 41. Zich).

HC Stadion Litoměřice: Volke - Vejvoda, Kaltenböck, Kolbaba, Musílek, Tvrzník, Hillmich, Jakl - Buďa, Procházka, Hlusička - Antoš, Patzenhauer, Horejsek - Zuziak, Novák, Šnajdr - Petrus, Myšík, Svoboda

Senzace v podobě vítězství na ledě soupeře se tentokrát nekonala, a tak litoměřičtí hokejisté museli snést tíhu porážky od táborských Kohoutů. Soupeř, který hladce vyhrál základní část a poté s menšími obtížemi zdolal v prvním kole playoff i kolínské Kozly, se na domácím ledě cítí opravdu dobře a za pomoci svých věrných fanoušků válcuje soupeře za soupeřem. Ve včerejším zápase však Tábor měl s litoměřickým týmem značné problémy, a dokonce po první třetině prohrával. Díky posile z nedalekých Budějovic Mertlovi však dovedl zápas do vítězného konce.

Hned v úvodu se Litoměřice předvedly jako nebezpečný tým hladový po vítězství. První gól vsítil po samostatné akci kapitán litoměřického mužstva a tahoun týmu Vlastimil Patzenhauer a dodal svým spoluhráčům odvahu a uvolněnost v tomto velice napínavém utkání. Táboru se podařilo vyrovnat ve 13. minutě, kdy se po krásném sólu trefil Mertl. Nerozhodný stav trval necelé tři minuty hry. Domácí Zelenka si zrovna odpykával dvě minuty na trestné lavici, když hrající trenér Stadionu Daniel Tvrzník od modré čáry vyhnal pavouky z Kučerovy brány. Stav 1:2 se už neměnil, a tak hosté zaslouženě vedli.

Průběh druhé třetiny měli ve své moci táborští útočníci a litoměřický brankář Martin Volke. Neúnavné útoky domácích často končili právě u Volkeho, který soupeři nechtěl darovat nic. Bohužel pro hostující tým se pevná zeď jménem Volke prolomila ve 32. minutě zápasu, kdy srovnal stav utkání Tomáš Květoň a poté se opět prosadil Mertl a Táborští šli poprvé do vedení. Divácká kulisa na zimním stadionu byla opravdu výborná. Domácí fanoušci hnali svůj tým vstříc vítězství a hokejisté na ledě si tvořili jednu šanci za druhou. Do konce třetiny už žádna branka nepadla. Tábor tak dokázal otočit vývoj utkání ve svůj prospěch.

V poslední dvacetiminutovce se snažily Litoměřice o vyrovnání. Několik pokusů litoměřických útočníků by skóre zápasu změnilo, někdy ovšem vyslané puky zastavila konstrukce branky, jindy dobře chytající Kučera. Domácí navíc měli touhu navýšit skóre, a tak utkání bylo opravdu atraktivní pro divákovo oko. Skandování skalních příznivců Tábora přineslo své ovoce. Nejprve dokázal domácí obránce Kanov propálit vše před sebou včetně Volkeho, poté svým druhým gólem v utkání zvyšoval na 5:2 Květoň. Tímto byl výsledek utkání zpečetěn a domácí mohli slavit první vítězství v druhém kole playoff. Litoměřice budou chtít porážku Kohoutům oplatit už ve středu na domácím ledě.