Zápasové menu

První zápas ve II.lize po dlouhé době sehrálo "A" mužstvo Stadionu Litoměřice ve Slaném. Domácí začali náporem, ale ve skórování jim vždy zabránil výborný Martin Volke. Výhru Stadionu pak nastartoval Josef Hudec, který poslal náš tým ve 12. minutě do vedení.

1. kolo

1:5

0:1, 0:3, 1:1

UHK LEV Slaný - HC Stadion Litoměřice

Branky a nahrávky: 58. J. Novák (Lapáček) - 12. Hudec (Gottfried, Patzenhauer), 25. Horejsek (Petrus), 27. Gottfried (Hudec, Kolbaba), 40. Hudec (Bauer), 51. Kuda (Patzenhauer, Bauer) . Rozhodčí: Bacílek - Ruchař, Chochola. Vyloučení: 7:12. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 35:28.

UHK LEV Slaný: Haspeklo (28. Kraus) - Vaněk, Kříž, Homonický, Kohoutek, Řehoř, Šťastný - Lapáček, Průcha, J. Novák, Hybš, Kregl, Hudíček, Frolík, Hořák, Gellner, Škripko

HC Stadion Litoměřice: Volke (Liegert) - Hillmich, Kuda, Kolbaba, Opluštil, Musílek, Jakl, Žák - Hudec, Patzenhauer, Bauer, Zámečník, Tvrzník, Gottfried, Mišaga, Petrus, Horejsek, Drábek, Veverka, Kampf.

Prvním soupeřem slánských Lvů v nové sezoně bylo mužstvo Litoměřic, které koupilo týden před začátkem soutěže licenci od Teplic. V dresu Slaného se představilo i několik nových hráčů, kteří v přípravě nehráli. Brankář Jan Kraus z prvoligového Berouna ještě usedl na střídačku a v útoku se představil odchovanec Kladna Tomáš Hudíček, který odehrál i jeden zápas v extralize v němž vstřelil gól a v minulé sezoně působil v dresu Berouna v 1. lize. Druhým novým hráčem v útoku byl Tomáš Gellner, který v loňské sezoně nastupoval v 1. lize za Chomutov a Kadaň.

Domácí Lvi nastoupili do zápasu zostra. Martina Volkeho v brance Litoměřic zasypali přívalem střel, ale ten za svá záda žádnou nepustil. Když konečně puk v brance skončil, tak rozhodčí gól neuznal. Ve 12. minutě pak udeřilo nečekaně na druhé straně. Na přihrávku Gottfrieda si najel Hudec a z prostoru mezi kruhy tvrdou střelou prostřelil nerozchytaného Haspekla v brance domácích - 0:1. Snaha domácích o vyrovnání pak už vedla jen k nastřelené tyči a několika dalším šancím, které pochytal výborný Volke.

V úvodu druhé třetiny hráli domácí dvě přesilové hry, ale příliš se jim nevydařily. Naopak v průběhu té druhé ujel obraně Lvů hostující Horejsek, Haspeklo proti němu ve snaze vypíchnout puk vyjel až ke kruhům a hostující hráč brankáře zkušeně objel a do prázdné branky zasunul - 0:2.Tento gól Lvy zmrazil a ve 27. minutě přišel další šok, když David Gottfried procedil puk výstrojí Haspekla a Litoměřice vedly už o tři góly. Po této brance Slaný vystřídalo gólmany a do branky se tak dostal i Jan Kraus. Slánští hokejisté se poté ještě pokusili s nepříznivým vývojem něco udělat, ale proti byly buď tyče Litoměřické branky, jako ve 34. minutě po úniku Lapáčka nebo skvěle chytající Volke. Ve 36. minutě Slaný neproměnilo ani více než minutovou přesilovou hru 5 na 3. Ve 39. minutě se osmělili také hosté a po závaru před brankou dorážel puk do odkryté svatyně Hudec, který tak zvýšil na 0:4.

Ve 44. minutě si Slaný zahrálo další dvojnásobnou přesilovku, ale výsledkem byl jen druhý neuznaný gól v zápase. Jak se využívá výhoda dvou hráčů v poli ukázali Slanému hosté v 51. minutě. Zkušený Petr Kuda napřáhl od modré čáry a prostřelil Krause - 0:5. Lvi se dočkali čestného úspěchu až v 58. minutě. V přesilové hře odčaroval Volkeho neprůstřelnost Jiří Novák, kterému asistoval Lapáček. Litoměřice si tak odváží první tři body ve 2. lize.

Mužstvo Slaného doplatilo především na svou nezkušenost. Kdyby v úvodu zápasu domácí proměnili některou ze svých mnoha šancí, tak mohl vývoj utkání vypadat úplně jinak. Naopak hosté se zkušenými hráči v sestavě dokázali nemilosrdně potrestat každou chybu.

Ohlasy k utkání

Trenér Litoměřic: Nevěděli jsme, co od zápasu čekat. Nastoupili jsme celkem ustrašeně, domácí byli bruslařsky lepší, projevilo se naše tréninkové manko i nedostatek přípravných zápasů, ale když jsme vstřelili 1.gól, začali jsme si více věřit a až do konce zápasu jsme byli hokejovější. Věřím, že když dobře potrénujeme, můžeme hrát vyrovnané zápasy s většinou mužstev II.ligy, i když výsledek ze Slaného nepřeceňujeme, protože domácí budou zřejmě patřit k nejslabším týmům. Nechci hodnotit jednotlivce, ale Martin Volke ukázal, že bude velikou posilou. Chtěl bych poděkovat i fanouškům Litoměřic, kteří byli po celý zápas slyšet a doufám, že nás podpoří i v dalších zápasech.