Zápasové menu

Hokejisté Litoměřic si v lovosickém azylu hladce poradili s celkem Roudnice 5:0 a prodloužili tak vítěznou sérii na tři zápasy v řadě. Střelecky se prosazoval především Myšík, který zaznamenal dvě branky. Trefili se také Marek Zámečník, Dalibor Svoboda a nová posila týmu - obránce Jan Kaltenböck. Brankáři Martin Volke a Jan Šembera navíc udrželi již druhé čisté konto za sebou a jejich neprůstřelnost už trvá okolo 150 minut. K prvnímu mistrovskému utkání zajíždí Litoměřice příští sobotu do Písku.

přát.

5:0

1:0, 3:0, 1:0

HC Stadion Litoměřice - HC Roudnice nad Labem

Branky a nahrávky: 8.Zámečník (Hudec), 21. a 57. Myšík, 29.D.Svoboda (Hudec), 31. Kaltenböck (Tvrzník).

HC Stadion Litoměřice: Volke (od 31:35 Šembera), Musílek, Kaltenböck, Kolbaba, Jakl, Hillmich, Šindela, Vejvoda, Hudec, Zámečník, Myšík, Bauer, Horejsek, Petrus, Hanzl, Svoboda D., Svoboda J., Veverka, Podsedič, Tvrzník.

HC Roudnice nad Labem: Fiala (Davídek), Novák T., Kraček, Zenk, Kala, Brožovský, Hlavička, Zuziak, Závada, Jeschke, Novák J., Vaněček, Krastenics, Weishaupl, Jarkovský.

Hráči Litoměřic nastoupili v Lovosicích, ke svému poslednímu přípravnému zápasu před zahájením ligové soutěže proti Roudnici. Za domácí nastoupil i Daniel Tvrzník, ale chyběly opory týmu Buďa s Patzenhaurem. A to ještě v první třetině, již po sedmi minutách hry odstoupil Hanzl pro krvavém zranění na malíčku pravé ruky, které ho vyřadilo až do konce zápasu ze hry.

Roudnice nezačala zápas dobře a zbytečnými vyloučeními nabídla domácím několikrát během prvních minut možnost hrát v početní výhodě, když byli postupně vyloučeni T. Novák, Krastenics, Zenk a Závada. Domácí této šance využili v čase 7:40 Zámečníkem, který puk vyražený Fialou dorazil do prázdné branky. I hosté se dočkali přesilové hry při vyloučení Bauera, jejich jedinou šanci však Závada nedal. V 11 minutě měl velkou příležitost Zámečník, ale nedokázal trefit zcela odkrytou branku.ářčáářPo pár minutách hry bez jediné šance na obou stranách, se puk od gólmana hostí dostal k Vaněčkovi. Ten se propracoval až k brance domacích, ale jeho střela však Volkeho nepřekvapila a bez problému ji chytil. Ke konci třetiny po chybě obrany ohrozil branku hostů ještě Bauer, ale střelecky neprosadil. První třetina nabídla tvrdý hokej v poměrně slušném tempu, s minimem šancí pro Roudnici

Na začátku druhé třetiny překrásně projel téměř přes celé kluziště domácí Myšík, objel obránce a brankaři nedal šanci střelou k tyči. Obdržená branka se na hostech podepsala a ti se tak často osvobozují z tlaku Litoměřic jen díky zakázanému uvolnění. V čase 28:46 při dvojnásobné převaze 5 na 3 domácích, přihrál Hudec na zcela volného D. Svobodu a ten pohodlně zavěsil do prázdné branky. Za necelé dvě minuty přidává další branku Kaltenböck, kterému ideálně přihrával Tvrzník. I podle náznaku bitky mezi Hillmichem s Vaněčkem, která však díky rozhodčím končí pouze u strkání, je patrné že se hraje derby. Závěr druhé části je poznamenán několika vyloučeními a hra se tak zbytečně kouskuje.

Hostující Jeschke měl v úvodu poslední třetiny po přihrávce od Vaněčka velkou možnost upravit skóre, poté co jel sám na brankáře Šemberu,ale nezakončil přesně. Ve 46. minutě hry měla Roudnice další příležitost, po závaru před branku však nedokázal nikdo prostřelit chumel hráčů. Při vyloučení Bauera a Jakla mají hosté výhodu přesilové hry 5 na 3, ale nejsou schopni si vytvořit vyloženou šanci. To na druhé straně musel v 52 minutě brankář hostí čelit hned třem střeleckým pokusům, kdy postupně od modré čáry vystřelili Musílek, Hudec a Šindela. V čase 57:23 dal konečnou podobu výsledku Myšík po dorážce střely Šindely.

Roudnice se dnes nedokázala téměř dostat do žádné vyložené šance a tak po právu prohrála s dobře hrajícími Litoměřicemi. Největší rozdíl pak byl patrný zejména při kombinaci a přechodu do útočné fáze hry

Ohlasy k utkání

Daniel Tvrzník (trenér HC Litoměřice): Bohužel, poslední přípravný zápas jsme si představovali trochu jinak, ale Roudnice nás vůbec neprověřila. Hráče neomlouvá ani špatný led, ani absence Budi, Patzenhauera, Pánka a vlastně i Hanzla, který se zranil hned na začátku. Chtěli jsme si znovu vyzkoušet hru na čtyři útoky, kerou jsme zkusili již v Děčíně, ale kluci se přizpůsobili opravdu velmi slabému soupeři, těžko jsme se dostávali do tempa, navíc hra byla často kouskována, takže diváci moc pohledný hokej asi neviděli. Potěšitelné je pouze to, že jsme již dva zápasy neinkasovali, i když víme, že v Písku při prvním mistráku to bude určitě úplně jiný hokej než s Roudnicí.